הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

עוקבים: 53

החל מאוקטובר 2013

שוקיים במרינדת דבש פפריקה ושמן. אפויים עם תפוחי אדמה ובצל-העוף מעניק טעם נפלא לתפוחי האדמה -והדבש מעניק טעם וצבע משגעים .-ארוחה נהדרת גם לראש השנה -בקלי קלות.

17/09/2014

 

 

 

לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים.

אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי האדמה  והעוף הקריספיים נזללו ולא נשאר כלום בתבנית.

העוף מעניק  לתפוחי האדמה. עוד טעם נהדר. (ניתן להכין גם עם כרעיים).

החומרים;

15 שוקי עוף.

 

למרינדה~-

2 כפות דבש,

2 כפות שמן קנולה,

1 כף פפריקה מתוקה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

(מי שרוצה יוסיף 1 שן שום מעוכה).

לערבב שמן, דבש, פפריקה, מלח פלפל. לשים את שוקי העוף ולערבב אותם במרינדה.

(ניתן להכין מראש את השוקיים מושרים במרינדה כמה שעות לפני האפיה).

שוקיים עם דבש פפריקה שמן. מלח פלפל מערבבים.

השוקיים לאחר הערבוב עם הדבש והפפריקה.

 

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים , לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס”מ לערך.

2 בצלים גדולים פרוסים.

1 כפית פפריקה.

2 כפות שמן קנולה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

לערבב את תפוחי האדמה עם הבצל, השמן, הפפריקה, מלח ופלפל. ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

להניח מעל את שוקי העוף, ואת המרינדה של הדבש שנותרה בהשרייה לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה.

לאפות  בחום גבוה. כאשר צד אחד של השוקיים מקבל צבע נהדר להפוך אותו לצד שני. ולהשחים. לבדוק את השוקיים עם מזלג שהן רכות. לא לייבש אותם.

כ-30 דקות לערך אפיית השוקיים. להוציא את השוקיים מן התנור ולהמשיך להשחים את תפוחי האדמה. 

זהו להתחיל לזלול.

תפוחי אדמה ובצל עם שמן ופפריקה. -עליהם מניחים את השוקיים המתובלים.

הנה מסדרים יפה מעל התפוחי האדמה את השוקיים בדבש. ואת שארית המרינדה משוקיים לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה ולאפות לפי ההסבר במתכון.

לאחר האפיה מנה משגעת קריספית עם צבע זהוב נהדר.

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה