הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

אתגר השבוע היה להעסיק שוב את הילדים אז הילדים הכינו בצק שמרים לשו, עיצבו,תבלו, טבלו, ונהנו, בצק שמרים אחד כמה אפשרויות-בייגלה שומשום וזעתר ירושלמי. חלות, פוקאצות גבינה צהובה וזיתים, הכל (במחבת) סיר גריל חשמלית. אפשר גם אפיה בתנור-משחקי שמרים-אופים ונהנים.

06/08/2014

פורסם ב-5 באוגוסט 2014, 15:49 במדור מתכונים

 

 

 

 

 

 

 

 

אתגר השבוע היה שוב להעסיק את הילדים. -הלכנו על משחקי בצק שמרים.

אז הכנו כמות של בצק שמרים. הילדים שיחקו עם הבצק והכינו מהבצק  בייגלה ירושלמי עם שומשום ועם זעתר. סוג של פוקאצות עם גבינה צהובה וזיתים ואפילו

חלות קטנות.  הכל נאפה במחבת גריל חשמלית. ויצא בטעם נהדר עם קריספיות משגעת. (מי שאין לו מחבת חשמלית יכול לאפות בתנור).

הופתעתי מטעם החלות הנהדר שנאפה במחבת החשמלית החלה יצאה נהדרת  טעימה -ורכה מבפנים -ובמהירות אפיה במחבת החשמלית.יוצאים המון  מאפים כ-7בייגלה זעתר כ-7 בייגלה שומשום. כ-10 פוקאצות גבינה צהובה וזיתים. ו-כ-2 חלות בינוניות. ניתן להקפיא הכל ולחמם בתנור.

 

הכמויות לבצק-( מי שלא רוצה כמות גדולה שיחלק את המתכון ל-2).

1.5 ק”ג קמח.

50 גרם קובית שמרים טריים. (או כף וחצי שמרים יבשים כ-15 גרם).

1/3 כוס סוכר.+1 כפית סוכר.

4 כפיות מלח.

3/4 כוס שמן קנולה.

כ-5 כוסות מים פושרים.

 

אופן ההכנה- 

ראש עיסה- לשים בקערה גדולה את השמרים ולפורר אותם. להוסיף כפית סוכר ו-1 כוס מהמים הפושרים. להמיס את השמרים. לקחת חופן מהקמח ולפזר על העיסה 

מלמעלה כך שהקמח יכסה את הנוזלים. להמתין כ-10 דקות עד אשר העיסה תוססת. ואז להמשיך להכין את הבצק.

כאשר העיסה תססה -סימן שהשמרים פעילים . והמאפה יצליח.

עכשיו. לשפוך מלמעלה את כל כמות הקמח. על הקמח לשים את שאר הסוכר. המלח. השמן, ולהוסיף את המים אבל לא את כל הכמות להתחיל ללוש לבצק רך

וחלק. אם יש צורך מוסיפים את שאר כמות המים. ללוש כ-4 דקות ידני עד אשר הבצק רך וחלק. לשמן את הבצק עם קצת שמן שלא יתיבש-

לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח  כמעט כפול. 

לאחר שהבצק תפח. לחבוט בו עם כפות הידיים , ליצור שוב כדור בצק. לכסות  ולתת לבצק שוב לתפוח.-עכשיו הבצק יכפיל את נפחו יותר מהר.

כאשר הבצק תפח. לקמח שולחן עבודה. ולשפוך את הבצק עליו.

 

ראש עיסה= שמרים כפית סוכר מים פושרים. מכוסים בקמח. אחרי 10 דקות רואים תסיסה.

 

מוספים את שאר החומרים ואת המים לפי הצורך ולשים בצק רך וחלק..

הבצק רך וחלק. משמנים אותו בקצת שמן מכסים בניילון נצמד. ונותנים לו תפיחה ראשונה.

הבצק לאחר תפיחה ראשונה.

מורידים את הנפח ע”י חבטה  בידיים , מכסים בניילון נצמד ונותנים תפיחה שנייה-עכשיו הבצק יתפח יותר מהר..

הבצק אחרי תפיחה שניה לשפוך אותו על שולחן מקומח.

 

 

סיר (מחבת) גריל חשמלית המדוברת.

 

לבייגלה שומשום וזעתר;

לקחת חופן בצק בגודל מנדרינה (גודל בין תפוז לקלמנטינה)   ליצור ממנו כדור. לחורר באמצע בעזרת האגודל. ולמשוך את החור כדי להגדילו.

בעזרת מערוך לרדד את המאפה לעובי של-כ-2-3 מ”מ. 

לבייגלה שומשום–להכין צלחת עם שומשום. וכוס עם מים ומברשת. להבריש את הבייגלה  עם קצת מים למטה ולמעלה. ולטבול אותו בשומשום משני הצדדים. להניח אותו על שולחן קצת מקומח. ולתת למאפה קצת לתפוח.

 

לבייגלה זעתר- אותה דרך הכנה כמובייגלה שומשום- רק להכין קערה עם שמן זית  שערבבנו פנימה תבלין זעתר להבריש את הבייגלה עם השמן והזעתר. ולתת למאפה גם

לתפוח קצת על שולחן מקומח.

 להכין את מחבת הגריל. לשים את הסיר על אש בינונית. ואת המכסה  לחבר לחשמל. להרים בזירות את בייגלה השומשום יכול להיות שבעת שמרימים אותו הבצק ימתח וישנה,

קצת צורה אבל זה לא נורא כך מתקבלים מאפים  יפים.

מניחים את הבצק בתחתית הסיר ומכסים עם המכסה המחובר לחשמל. בודקים  שהמאפה לא ישרף למטה או למעלה. כ-2-3 דקות מספיקות לכל בייגלה. מוצאים מהאפיה

כאשר הבייגלה אפוי יפה למטה ולמעלה.

ליצור חור בבצק בגודל מנדרינה, להרחיב את החור ולרדד אותו לעובי של-2-3 מ”מ,

הבצק מרודד דק.

מברישים במים וטובלים משני צידי המאפה בשומשום. להניח את הבצק לתפיחה קצרה על שולחן מקומח קצת.

המאפה נכנס לגריל החשמלי.לכסות עם המכסה המחובר לחשמל.

המאפה לאחר שהוא נאפה בסיר גריל חשמלי.

מאפים בייגלה שומשום ובייגלה זעתר.

 

למאפים פוקאצ’ה פיצה עם רוטב עגבניות גבינה צהובה וזיתים-

נוטלים כדור בצק בגודל קלמנטינה. יוצרים נקניק  על שולחן  בעזרת האצבעות משטחים אותו משאירים באמצע שקע למילוי משאירים שולים גבוהים מסביב לבצק

שיצא מאפה ארוך כך ניתן לאפות בכל פעם שתי פוקאצות ביחד.

למרוח כפית רוטב פיצה מוכן. לפזר קצת גבינה צהובה וטבעות זיתים.

לתת לבצק קצת לתפוח על השולחן.

להרים בזהירות את הפוקאצ’ה להניח בתחתית הסיר לזלף עליה קצת שמן זית  לכסות עם המכסה המחובר לחשמל. ולתת כ-2- 3 דקות אפיה. לבדוק שלמטה הפיצה קריספית ולמעלה צבע יפה.

לפוקאצות פיצה משטחים חתיכת בצק בצורת נקניק משאירים שוליים גבוהים מסביב ממלאים בכפית רוטב פיצה גבינה צהובה מגורדת וזיתים. מתפיחים מעט ומכניסים למחבת.

המאפים לפני האפיה.

מכניסים את המאפה לסיר מטפטפים עליו קצת שמן זית מכסים ואופים.

 

 

 

לחלות-ליצור 3 נקניקים ארוכים באורך של 40 ס”מ לערך ובקוטר של 2.5 ס”מ כל נקניק. ליצור צמה מן הנקניק. להבריש עם מים ולפזר שומשום.

לתת לבצק קצת לתפוח.

להחניס לסיר שעל הגז. לכסות עם המכסה להשגיח שלא ישרף למטה ולמעלה. כ-4 דקות אפיה. אם החלה השחימה מהר מלמעלה להרים את המכסה כ-4 ס”מ מעל 

המחבת ולהחזיק אותו למשך כחצי-עד דקה עד שהחלה נאפית.

החלות בסיר.

החלה לאחר האפיה בסיר החשמלי.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה