הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

בצק ספיד מהיר על בסיס שמן קל הכנה וטעים -ממולא עם נקנקיה וקטשופ-הילדים ישמחו לעזור להכין. וכולם ישמחו לזלול.

14/07/2014


 

 

פורסם ב-14 ביולי 2014, 16:46 במדור מתכונים

 

תמיד בחופש הגדול אני מחפשת תעסוקה לילדים. אז הצעתי להם. בואו ונכין ארוחת צהריים ביחד. כמובן שהם מיד הסכימו. להכין אתי את ארוחת הצהרים. הבצק בעצמו מזכיר

מן פלסטלינה שאפשר ליצור ממנו מאפים בקלי קלות.

המתכון לבצק ספיד במילוי של נקנקיה וקטשופ קל הכנה. טעים. ומהנה.

 

החומרים לכ-12 יחידות מאפיה.

2 כוסות קמח מנופה. פלוס שתי כפות קמח.  (כוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה) 

1/2 כפית אבקת אפיה.

1/4 כפית מלח.

1 כף חומץ.

1/2 כוס שמן. (מדוד בכוס חד פעמית.)

2 ענפי טימין או אורגנו. (לא חייבים).

1/2 כוס מים  חמים מאוד.(מדוד בכוס חד פעמית.)

 

למילוי-חבילת נקנקיות-12 יחידות  (רצוי חצי קפואות (כדי שהם לא יתנפחו לפני שהבצק  נאפה וכך הבצק  יכול להיסדק).

קצת קטשופ.

ביצה למריחה.

קצת שומשום לפיזור.

אופן ההכנה;

לשים בקערה- קמח. אבקת אפיה. מלח. חומץ. שמן. טימין. להוסיף את המים ולערבב במהירות. עם כף עץ לקבלת  בצק חלק. (כמו פסטלינה). עם הבצק יוצא לכם מאוד רך

להוסיף עוד קצת קמח.

אפשר ישר לרדד אותו- לחלק ל-12 יחידות בגודל משמש קטן.

לקמח שולחן עבודה ולרדד את הבצק ברוחב נקנקייה. בערך 10X ס”מ 7 ס”מ  הבצק צריך להיות דק מאוד 1.5- 2 מ”מ.

להניח בקצה נקנקיה. לזלף  עליה קצת קטשופ. להתחיל לגלגל  כמו סיגר. לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. למרוח ביצה. ולפזר שומשום.

לחמם תנור לחום גבוה כ-200 מעלות. לאפות כ-20-25 דקות. לגיש עם ירקות חתוכים.

 

החומרים לבצק לפני הוספת המים החמים.

החו

כך צריך להיות הבצק.

מרדדים דק.

מניחים נקנקיה וקטשופ.

מתחילים לגלגל (כמו סיגר.) לא צריך לקפל שוליים).

הגלגול הושלם.

מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים.

כולם נהנים גם הגדולים וגם הקטנים .

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה