הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

סושי נהדר עם ירקות סלמון מעושן מגולגל בשומשום קלוי (או לא). מתכון קליל טעים בריא וקל הכנה. אפילו הילדים בחופש יכולים להכין. ולהנות.

08/07/2014

 


 

 

פורסם ב-7 ביולי 2014, 23:37 במדור מתכונים

 

 

סושי טעים  בריא קליל וקל הכנה -אפילו הילדים יכולים להכין.

מתכון לסושי עם ירקות-מלפפון. וגזר. עם סלמון מעושן (במקום נא).מתכון לכ-3 יחידות רולדות סושי.

(ל-6-8 יחידות רולדה סושי להכפיל את הכמויות בשלוש.)

1 ו- 1/3 כוסות אורז עגול.

1 ו- 3/4 כוסות מים.-(לא להבהל האורז יוצא יותר דביק ).

 

4 כפות חומץ אורז      

2 כפות סוכר.

1/4 כפית מלח.

—————————–

לשים בסיר את החומץ המלח והסוכר ולבשל באש בינונית מעט תוך כדי ערבוב- עד שהסוכר נמס. ולכבות את האש.

 

למילוי;-2 מלפפונים ירוקים פרוסים לאורך למקלות.

2 גזרים פרוסים למקלות.

אפשר גם רצועות. אבוקדו למי שאוהב.

100 גרם סלמון מעושן.חתוך לרצועות.

 

אופן ההכנה;

לשטוף את האורז היטב כמה פעמים עד שהמים צלולים.

לשים את האורז בסיר ולהוסיף  את המים. -לתת לאורז לנוח עם כל כמות המים- 1/2 שעה. (בלי לבשל).

לאחר המנוחה- להביא את האורז עם המים שהם נחו בו. לידי רתיחה. להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה רבע שעה. לכבות את האש ולהשאיר את האורז מכוסה עוד רבע שעה.

לאחר מכן לשפוך את האורז לקערה עמוקה. ולשפוך על האורז את תערובת החומץ הסוכר והמלח. -ולערבב.

לקרר את העיסה. היטב.

להכנת סושי רגיל -אופן הרכבת הסושי;              (למטה מתכון  -להכנה לסושי עם שומשום).

(להכין קערה עם מים לטבול את האצבעות כדי שהאורז לא ידבק לידיים.)

לקחת מחצלת במבוק להניח על השולחן. להניח על המחצלת דף סושי כשהצד המבריק של הדף כלפי מטה.

להרטיב קצת את קצות האצבעות בקערת המים. ולקחת חופן אורז מבושל.

לפזר אותו מעל הדף לשכבה אחיד ולהדק עם קצות האצבעות כך שיכסה את הדף.. לשמור שוליים של 1/2 ס”מ בכל צד לא לכסות באורז.

לשים בקצה הקרוב 1 מקל מלפפון. ועוד 2 מקלות גזר. לשים רצועת סלמון מעושן  על הירקות. ולהתחיל לגלגל עם המחצלת שדוחפת את דף הסושי ומגלגללת אותו

ליצירת רולדה מהודקת.

להדק גם את הרולדה המגולגלת כשהבמבוק מכסה אותה.

זהו הסושי מוכן אפשר לפרוס בסכין לפרוסות של- 1ס”מ – .1.5 ס”מ.

 

לרולדה  סושי אורז עם שומשום;

להכין כ- 100 גרם שומשום. לקלות אותו במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד אשר הוא מזהיב. זהירות לא לשרוף אותו.

אותו  -אופן הכנה.

דף סושי . לפזר-עליו חופן אורז לשטח. באופן אחיד. 

על  כל האורז לפזר שומשום. ולהדק לאורז בעזרת כפות הידיים.

עכשיו. -להפוך את הסושי על המחצלת. שהשומשום יהיה על המחצלת. ודף הסושי הירוק יהיה כלפי מעלה.

לשים ירקות וסלמון מעושן . ולגלגל כמוסבר למעלה.

לאחר שגלגלנו והרולדה מהודקת אפשר לגלגל שוב בתערובת השומשום. כדי לקבל שכבה יותר צפופה של שומשום.

זהו סיימנו.-הכי טוב לאכול באותו יום. ואם רוצים גם  לאכול גם למחרת אז לאחסן במקרר כל סושי לעטוף בניילון נצמד כדי שיקבל כמה שפחות לחות.

יותר מיומיים הסושי כבר לא יהיה טעים ופריך.

(אפשר גם להכין את הרולדה ואחר-כך לגלגל אותה  בשומשום.)

 

אורז לסושי מבושל לפי ההוראות כשהו עדיין חם להוריד אותו לקערה גדולה. לשפוך עליו את תערובת החומץ המבושל לערבב. ולקרר היטב. (רק אחרי הקרור ממלאים את הסושי).

לסושי רגיל- שמים דף אצות על המחצלת כשהצד המבריק של האצה כלפי מטה. לוקחים חופן אורז מבושל עם אצבעות רטובות משטחים את האורז על הדף בצורה אחידה.

 

הנה שטחנו את האורז. שמים 1 רצועת מלפפון. 2 רצועות גזר. וסלמון. ומגלגלים בעזרת המחצלת.

מי שרוצה רולדה עם האורז חיצוני. יפזר שומשום על האורז (או לאחר הגלגול).עכשיו להפוך את  האצה שהאורז יהיה למטה על המחצלת. והאצה כלפי מעלה.

הנה הפכנו עכשיו האורז כלפי מטה.

 

 

לסדר על האצה ירקות וסלמון מעושן. ולהתחיל לגלגל לרולדה בעזרת המחצלת -שהיא דוחפת ומהדקת את הרולדה.

להדק את הרולדה בעזרת המחצלת.

הנה הרולדה לאחר הגלגול.

עכשיו לגלגל אותה בשומשום הקלוי- השומשום מוסיף טעם משגע.

הנה התוצאה. יפה טעימה  קלילה בריאה וקלת הכנה.

שני סוגי הסושי.

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה