הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

הבורק המוכר והנוסטלגי משמחות של פעם . ממולא עם תפוחי-אדמה או בשר. מוגש עם רוטב פטריות ובצל. קל להכנה ומאוד טעים.

22/06/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

פורסם ב-21 ביוני 2014, 22:53 במדור מתכונים

 

 

 

 

כשהיינו ילדים כשהלכנו עם ההורים לחתונות ובריתות. הוגש לנו כמה ראשונה בורקס עם מילוי תפוחי-אדמה או בשר. ועליו היה שפע של רוטב פטריות.

זה העלה לנו געגוע למאכל הפשוט ואם זה כל-כך אהוב. שהשאיר לנו זכרונות נוסטלגים נעימים.

הבורקס קל הכנה. אפשר להשתמש באבקת פירה תפוחי אדמה במקום פירה ובצל בהכנה עצמית. (באולמות ובקונדטוריות משתמשים באבקת פירה ).

1 חבילת בצק עלים קנוי מרודד .(שהבצק יהיה קר מאוד אחרת קשה לעבוד איתו).

 

למילוי תפוחי אדמה-(מספיק לחצי כמות בצק עלים מוכן).;

 

2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

2 כפות בצל מטוגן (לקחת את הבצל מטיגון הבצל לרוטב הפטריות שבהמשך המתכון).

לערבב הכל ביחד.ולקרר.

 

מילוי פירה תפוחי אדמה עם בצל.

למילוי בשר;  (מספיק לחצי כמות בצק עלים מרודד).

1 בצל גדול חתוך לקוביות.לטגן לזהוב ולהוסיף;

350 גרם הודו טחון. או עוף. או בקר.לערבב כשתי דקות.להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם . וחצי כוס פטרוזליה קצוצה לערבב ולקרר.

 

למילוי בשר -בצל מוטגן לזהוב מוסיפים בשר טחון מערבבים כדקה שתיים. מכבים מטבלים במלח פלפל ופטרוליה קצוצה.

מילוי הבשר מוכן.

לרוטב הפטריות.;

2 בצלים חתוכים לקוביות.

2 כפיות שמן.

1 קופסאת שימורים פטריות חתוכות .(לסנן).

1 כף שטוחה מרק עוף.

פלפל שחור לפי הטעם.

5 כוסות מים.

4 כפיות קונפלור מעורבבות בכוס עם חצי כוס מים  (לא חמים).

 

למילוי פטריות-מטגנים קוביות בצל לזהוב מוסיפים פטריות. מטגנים כדקה. מוסיפים מים ומרק עוף מרתיחים כ-3 דקות. ומסמיכים עם הקורנפלור.

מסמיכים את הרוטב עם הקורנפלור.

הרוטב מוכן.

 

לשים בסיר על האש;

את השמן ולחמם להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל זהוב. להוסיף את הפטריות המסוננות. לטגן כדקה. להוסיף את המים  ואבקת המרק.ולהביא לרתיחה לבשל כ-3 דקות.

ואז להוסיף תוך כדי ערבוב את הקורנפלור שהומס במים לערבב עד אשר הרוטב מסמיך. ולכבות.

 

אופן ההכנה של הבוקרס-כל אחד יבחר לא צורה אהובה.

אני פרסתי רצועת בצק בגודל של 30X25 ס”מ. חילקתי ל-4 רצועות. הנחתי כף גדושה של מילוי תפוחי אדמה בחלק התחתון של הבצק(או מי שרוצה מילוי בשר).

חרצתי סימנים באלכסון בחלק העליון של הבצק. שהוא יכסה את המילוי. לכסות את המילוי עם החלק המחורץ ולהדק את השוליים מכל הצדדים למרוח ביצה ולפזר שומשום.

אפיה  בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות לערך.

(אפשר גם ליצור מאפה ארוך עם מילוי תפוחי אדמה או בשר. ). ואז להגשה לפרוס למנות ולהגיש עם רוטב פטריות.,

 

בצק עלים מחולק ל-3 רצועות שמים כף גדושה מילוי תפוחי אדמה. את החלק העליון של הבתק חורצים לפסים. וסוגרים על המילוי ומהדקים.

 

מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום ואופים.

אפשר גם ליצור מאפה ארוך של בצק עלים ממולא עם בשר. לחרוץ בחלק הריק של הבצק אלכסונים. ולקפל על המילוי.

להבריש בביצה ולפזר שומשום.

 

 

המנה מוכנה מוגשת עם רוטב פטריות. מאוד טעימה ומתאימה לאירוח.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה