הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

חמאה מוקצפת בתוספת שמנת חמוצה מנוקדת עם שוקולד -עוגה עשירה עסיסית וטעימה. שכולם אוהבים.

13/06/2014


 

עוגה בחושה קלת הכנה עם תוספת של שוקולד שבור או שוקולד ציפס. ניתן להוסיף גם צימוקים. העוגה מצופה קצת עם גנש. היא לחה וטעימה מאוד.

עוד עוגה שהגיתי היום. נסו ותהנו.

 

החומרים;

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

1ו-3/4 כוס סוכר   -(אחד ושלושת רבעי כוס סוכר למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

.1 שקית סוכר ונילין.

1 כפית תמצית וניל.

1/2 כפית מלח.

3 ביצים שלמות.

1 גביע שמנת חמוצה.

2 כפות ברנדי או ליקר תפוז.

2.3/4 כוסות קמח מנופה   -(שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח מנופה מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

1 שקית אבקת אפיה.

200 גרם שוקולד מריר או חלב שבור לחתיכות קטנות (או שוקולד צי’פס).

50 גרם צימוקים.

 

לציפוי;

30 גרם חמאה.

1 כף חלב.

50 גרם שוקולד מריר שבור.

————————————–

אופן הכנת הקרם.- בסיר לשים חמאה וחלב. להמיס באש קטנה. לכבות ולהוסיף את השוקולד . ולערבב.

 

אופן הכנת העוגה;

לשים בקערת המערבל. חמאה. סוכר. מלח. סוכר ונילין. תמצית וניל.ולהקציף כ-5 דקות במהירות בינונית גבוה עד אשר הקציפה תפוחה ובהירה. 

להוסיף ביצה. להמשיך לערבל כשתי דקות. ושוב להוסיף ביצה. לערבל עוד כשתיים שלוש דקות במהירות בינונית גבוה. ואז להוסיף את הביצה האחרונה. להמשיך 

להקציף עוד כ-4 דקות לערך. הקציפה. תתבהר ותגדיל את נפחה.

(אסור להוסיף את כל הביצים ביחד מפני שעיסת החמאה יכולה להתפרק ולא תווצר עיסה תפוחה וכך זה יפגע במרקם  העוגה והיא תצא יותר דחוסה).

להוריד את הקערה מן המקסר. להוסיף את הברנדי ולערבב.

את הקמח המנופה לערבב ביחד עם אבקת אפיה שוקולד שבור וצימוקים.

להוסיף   חצי מכמות הקמח . לעיסת הביצים  ולערבב תוך כדי עטיפה. להוסיף את השמנת החמוצה ולערבב היטב. ואז להוסיף את שאר כמות הקמח. ולערבב בעטיפה לעיסה הומוגנית.

לשמן בחמאה היטב תבנית קוגלהוף. (אפשר גם לאפות  בתבנית עגולה 24 ס”מ )ולקמח היטב את התבנית כדי שהעוגה תשתחרר בקלות. להוריד את עודפי הקמח. ע”י תפיחות על התבנית.

לשפוך את עיסת העוגה לתוך התבנית וליישר.

אפיה- ב-170 מעלות כ-45-50 דקות לא לייבש את העוגה. 

להוציא אותה מן התנור לחכות כ-5 דקות ולהפוך על צלחת הגשה. לשחרר את התבנית. כאשר העוגה השתחררה. להניח את התבנית בחזרה על העוגה כדי שהקרום החיצוני לא יתייבש. ולהמתין לקירור. (ניתן להכניס לכחצי שעה למקפיא לזרוז הקרור.)

לצפות מלמעלה עם קרם השוקולד.

 

מקציפים חמאה סוכר.מלח סוכר ונילין. ותמצית וניל.-העיסה תפחה והלבינה אחרי כ-5 דקות הקצפה.

מוסיפים ביצים אחת אחת.

העיסה לאחר ההקצפה והוספת הביצים. תפוחה ואוורירית.

מקפלים בפעמיים  את הקמח אבקת האפיה השוקולד השבור הצימוקים.

 

משמנים היטב את התבנית בחמאה ומקמחים.

 

שופכים את העיסה לתבנית ומיישרים.

העוגה לאחר האפיה.

העוגה לאחר הקירור.

מצפים בקרם שוקולד.

 

והנה התוצאה עוגה עשירה עסיסית וטעימה.

 

 

עוגה בחושה קלת הכנה עם תוספת של שוקולד שבור או שוקולד ציפס. ניתן להוסיף גם צימוקים. העוגה מצופה קצת עם גנש. היא לחה וטעימה מאוד.

עוד עוגה שהגיתי היום. נסו ותהנו.

 

החומרים;

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

1ו-3/4 כוס סוכר   -(אחד ושלושת רבעי כוס סוכר למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

.1 שקית סוכר ונילין.

1 כפית תמצית וניל.

1/2 כפית מלח.

3 ביצים שלמות.

1 גביע שמנת חמוצה.

2 כפות ברנדי או ליקר תפוז.

2.3/4 כוסות קמח מנופה   -(שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח מנופה מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

1 שקית אבקת אפיה.

200 גרם שוקולד מריר או חלב שבור לחתיכות קטנות (או שוקולד צי’פס).

50 גרם צימוקים.

 

לציפוי;

30 גרם חמאה.

1 כף חלב.

50 גרם שוקולד מריר שבור.

————————————–

אופן הכנת הקרם.- בסיר לשים חמאה וחלב. להמיס באש קטנה. לכבות ולהוסיף את השוקולד . ולערבב.

 

אופן הכנת העוגה;

לשים בקערת המערבל. חמאה. סוכר. מלח. סוכר ונילין. תמצית וניל.ולהקציף כ-5 דקות במהירות בינונית גבוה עד אשר הקציפה תפוחה ובהירה. 

להוסיף ביצה. להמשיך לערבל כשתי דקות. ושוב להוסיף ביצה. לערבל עוד כשתיים שלוש דקות במהירות בינונית גבוה. ואז להוסיף את הביצה האחרונה. להמשיך 

להקציף עוד כ-4 דקות לערך. הקציפה. תתבהר ותגדיל את נפחה.

(אסור להוסיף את כל הביצים ביחד מפני שעיסת החמאה יכולה להתפרק ולא תווצר עיסה תפוחה וכך זה יפגע במרקם  העוגה והיא תצא יותר דחוסה).

להוריד את הקערה מן המקסר. להוסיף את הברנדי ולערבב.

את הקמח המנופה לערבב ביחד עם אבקת אפיה שוקולד שבור וצימוקים.

להוסיף   חצי מכמות הקמח . לעיסת הביצים  ולערבב תוך כדי עטיפה. להוסיף את השמנת החמוצה ולערבב היטב. ואז להוסיף את שאר כמות הקמח. ולערבב בעטיפה לעיסה הומוגנית.

לשמן בחמאה היטב תבנית קוגלהוף. (אפשר גם לאפות  בתבנית עגולה 24 ס”מ )ולקמח היטב את התבנית כדי שהעוגה תשתחרר בקלות. להוריד את עודפי הקמח. ע”י תפיחות על התבנית.

לשפוך את עיסת העוגה לתוך התבנית וליישר.

אפיה- ב-170 מעלות כ-45-50 דקות לא לייבש את העוגה. 

להוציא אותה מן התנור לחכות כ-5 דקות ולהפוך על צלחת הגשה. לשחרר את התבנית. כאשר העוגה השתחררה. להניח את התבנית בחזרה על העוגה כדי שהקרום החיצוני לא יתייבש. ולהמתין לקירור. (ניתן להכניס לכחצי שעה למקפיא לזרוז הקרור.)

לצפות מלמעלה עם קרם השוקולד.

 

מקציפים חמאה סוכר.מלח סוכר ונילין. ותמצית וניל.-העיסה תפחה והלבינה אחרי כ-5 דקות הקצפה.

מוסיפים ביצים אחת אחת.

העיסה לאחר ההקצפה והוספת הביצים. תפוחה ואוורירית.

מקפלים בפעמיים  את הקמח אבקת האפיה השוקולד השבור הצימוקים.

 

משמנים היטב את התבנית בחמאה ומקמחים.

 

שופכים את העיסה לתבנית ומיישרים.

העוגה לאחר האפיה.

העוגה לאחר הקירור.

מצפים בקרם שוקולד.

 

והנה התוצאה עוגה עשירה עסיסית וטעימה.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה