שלום לכולם. אני נגשת לכתוב את הפוסט הראשון שלי.
עונת התותים כבר בפתח ואין יותר טעים מטורט תותים וקצפת=זהו שילוב מנצח
עוגת טורט קצפת וניל ותותים. בסירופ ויסקי.
—————————————————
החומרים;
6 ביצים שלמות
180 גרם סוכר
———————
לשים ביחד במקסר במהירות גבוה את הביצים והסוכר.להקציף עד אשר
העיסה תפוחה יציבה ובהירה בערך-7-10 דקות.
להוריד למהירות איטית ולשפוך בזרם 1/3 כוס שמן קנולה
להוריד מן המקסר ולערבב ידנית בעזרת מרית בעטיפה את החומרים הבאים;
180 גרם קמח מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה
חצי כוס קוקוס
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.
לשפוך לתבנית משומנת בקוטר של 26 ס”מ ליישר להכניס לתנור שחומם
מראש לחום בינוני 160 מעלות בערך 25-35 דקות. ולצנן.
לחלק את העוגה ל-3 חלקים שווים בעוביים.
לקרם השמנת וניל;
————————–
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
6 כפיות סוכר
——————————————————————
להקציף הכל ביחד לעיסה יציבה
לסירופ להרטבת העוגה;
————————————-
1.5 כוסות מים מינרלים
חצי כוס סוכר
1/3 כוס ברנדי
——————————
לערבב הכל היטב עד שכל הסוכר נמס.
אופן הרכבת העוגה
————————-
לשים בסיס עוגה אחת בתוך התבנית. להרטיב אותה ב-1/3 מכמות הסירופ. למרוח 1/3 מכמות
קרם הוניל וליישר.
להניח על את החלק השני של העוגה -שוב להרטיב אותה ב-1/2 מכמות הסירופ שנישאר
למרוח חצי מהקרם שנשאר וליישר.
להניח על הקרם את בסיס העוגה האחרון. להרטיב את העוגה בסירופ שנשאר. ושוב למרוח את כל הקרם שנשאר ליישר יפה. לכסות מעל בניילון נצמד.להכניס לקירור לשעה
לאחר מכן לקחת סלסלת תותים יפים לשתוף אותם ולייבש.
לחתוך לפרוסות ולפזר על העוגה. שתכסה את כל הקצפת .
לגלזורה- אבקת ג’לי בטעם תות -להכין לפי הוראות היצרן
ובעזרת מברשת למרוח ולצפות את כל התותים.(אם הג’לי בסיר נקרש ניתן לחמם אותו
בעדינות ושוב הוא הופך נוח למריחה.
להכניס לקירור לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה לשם גיבוש טעמים.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות