הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

שלום לכולם. אני נגשת לכתוב את הפוסט הראשון שלי.

עונת התותים כבר בפתח ואין יותר טעים מטורט תותים וקצפת=זהו  שילוב מנצח

עוגת טורט קצפת וניל ותותים. בסירופ ויסקי.

—————————————————

החומרים;

6 ביצים שלמות

180 גרם סוכר

———————

לשים ביחד במקסר  במהירות גבוה את הביצים והסוכר.להקציף עד אשר

העיסה תפוחה יציבה ובהירה בערך-7-10 דקות.

להוריד למהירות איטית ולשפוך בזרם 1/3 כוס שמן קנולה

להוריד מן המקסר ולערבב ידנית בעזרת מרית בעטיפה את החומרים הבאים;

180 גרם קמח מנופה

1/2 כפית אבקת אפיה

חצי כוס קוקוס

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.

לשפוך לתבנית משומנת בקוטר של 26 ס”מ ליישר להכניס לתנור שחומם

מראש לחום בינוני 160 מעלות בערך 25-35 דקות. ולצנן.

לחלק את העוגה ל-3 חלקים שווים בעוביים.

לקרם השמנת וניל;

————————–

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

6 כפיות סוכר

——————————————————————

להקציף הכל ביחד לעיסה יציבה

לסירופ להרטבת העוגה;

————————————-

1.5 כוסות מים מינרלים

חצי כוס סוכר

1/3 כוס ברנדי

——————————

לערבב הכל היטב עד שכל הסוכר נמס.

אופן הרכבת העוגה

————————-

לשים בסיס עוגה אחת בתוך התבנית. להרטיב אותה ב-1/3 מכמות הסירופ. למרוח 1/3 מכמות

קרם הוניל וליישר.

להניח על את החלק השני של העוגה -שוב להרטיב אותה ב-1/2 מכמות הסירופ שנישאר

למרוח חצי מהקרם שנשאר וליישר.

להניח על הקרם את בסיס העוגה האחרון. להרטיב את העוגה בסירופ שנשאר. ושוב למרוח את כל הקרם שנשאר ליישר יפה. לכסות מעל בניילון נצמד.להכניס לקירור לשעה

לאחר מכן לקחת סלסלת תותים יפים לשתוף אותם ולייבש.

לחתוך לפרוסות ולפזר על העוגה. שתכסה את כל הקצפת .

לגלזורה- אבקת ג’לי בטעם תות -להכין לפי הוראות היצרן

ובעזרת מברשת למרוח ולצפות את כל התותים.(אם הג’לי בסיר נקרש ניתן לחמם אותו

בעדינות ושוב הוא הופך נוח למריחה.

להכניס לקירור לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה לשם גיבוש טעמים.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה