הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

פיצות נהדרות עם תוספות שרוצים. נאפות במהירות במחבת גריל חשמלית. ואפשר גם בתנור. טעימות מאוד וקלות הכנה.

08/06/2014


פורסם ב-8 ביוני 2014, 1:18 במדור מתכונים

פיצות קלות הכנה וטעימות . עשויות במחבת גריל חשמלית.(מי שרוצה יאפה בתנור חם מאוד). אפשר  כמובן לשים כל תוספת שתרצו. קל מאוד להכנה מתקבלות פיצות מאוד טעימות.

החומרים;

1 ק”ג קמח מנופה.

50 גרם  שמרים טריים. (או 15 גרם שמרים יבשים).

2 כפיות מלח.

3 כפיות סוכר.

1/2 כוס שמן זית.

מים פושרים לפי הצורך.

כ-400 גרם גבינה צהובה מגורדת.

טבעות זיתים. או תוספות שאוהבים.

לרוטב העגבניות;

1 פלפל אדום חתוך לקוביות.

4 עגבניות חתוכות לקוביות.

1 כף גדושה רסק עגבניות.

1 שן שום קצוצה. (או קופסא קטנה של סלט מטבוחה מוכן).

2 כפות שמן זית.

1 כפית סוכר.

1.5 כוסות מים.

1 כפית אורגנו יבש. או כמה עלי אורגנו טריים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

לשים בסיר את השמן להוסיף את הפלפל האדום ולטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.להוסיף את שן השום לערבב אך לא לשרוף את השום להוסיף את העגבניות. ולתת לעגבניות להתבשל כ-3 דקות תוך ערבוב. מי שרוצה להוסיף סלט מטבוחה מוכן יוסיף עכשיו. לערבב. להוסיף את המים. הסוכר. ורסק העגבניות. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.ואת האורגנו. כאשר התבשיל רתח. לבשל באש קטנה כ-5 דקות לכבות ולקרר.

אופן ההכנה;

לשים  בקערה גדולה את השמרים ולפורר אותם להוסיף 1 כפית סוכר. ואחד כוס מים לערבב עד אשר השמרים נמסים.  לפזר על  העיסה  כוס אחת של קמח.

ולתת לעיסה לבעבע.  בערך כ-10 דקות. כאשר יש בועות  סימן שהשמרים טובים ואפשר להמשיך בלישה

לשים על העיסה את שאר כמות הקמח. על הקמח לשים את המלח ושאר הסוכר. לשפוך גם את השמן ולהתחיל ללוש כאשר מוסיפים מים עד אשר הבצק רך קצת דביק

להמשיך ללוש ידנית כ-2 דקות עד אשר הבצק חלק.

לשמן את הבצק. לכסות בניילון נצמד. ולתת לבצק להכפיל את עצמו. 

כאשר הבצק תפח להוריד את הנפח. על ידי לישה קצרה. ושוב לתת לו לתפוח. עכשיו הבצק יתפח יותר מהר.

כאשר הבצק תפח להוריד את הבצק לשולחן מקומח.

לחתוך כדורים בגודל של קלמנטינה גדולה. לרדד לעיגול בקוטר של כ-10 ס”מ. ולתת לבצק קצת לתפוח על השולחן.                                                                                                         (מי שמחליט לאפות בתנור לשים כבר את המאפים בתבנית מרופדת לשים רוטב גבינות ותוספות. להתפיח ואז לאפות בחום גבוה. כ-15-20 דקות).

 כאשר הבצק תפח. לחמם את המחבת החלק התחתון על הגז באש קטנה בינונית. ואת החלק מכסה הגריל לחמם בחשמל

להרים את  עיגול הבצק התפוח. לשים בזהירות על תחתית הסיר. בעזרת כף לשים כף רוטב ולמרוח על הבצק. לפזר קצת גבינה צהובה וזיתים או כל תוספת אחרת. 

לבזוק מעל מעט שמן זית. ולכסות בחלק העליון – המכסה של הגריל. לבדוק מידי פעם שהפיצה לא נשרפת. מלמעלה ומלמטה. האפיה די מהירה לכל פיצה כ-2 -3 דקות.

להרים בזהירות בעזרת 2 כפות מכל צד. (כדי שהגבינה הנמסה  לא תחליק מעל הפיצה ותחליק לתחתית הסיר.).

הבצק מוכן להתפחה.

הבצק לאחר התפחה ראשונה.

מחלקים לחתיכות בגודל קלמנטיה גדולה. ומרדדים לעיגולים בקוטר כ-10 ס”מ. ומתפיחים.

מניחים את הבצק התפוח במחבת המחוממת. שמים כף רוטב גבינה צהובה וזיתים. ומכסים במכסה הגריל להמשך אפיה.

הפיצה לאחר כ-2-3 דקות לערך.

והנה פיצות מעולות.

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה