הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

שילוב בין שתי עוגות אהובות קרמשניט וגבינה פירורים . שילבתי בין השתיים. -על 3 בסיסי בצק עלים וקריספי מתפצפץ. יש קרם של גבינת מסקרפונה עם קצפת ואינסטנט פודינג וניל. ועל מפזרים פירורים של בצק העלים.מתקבלת עוגה מעולה. וקלת הכנה.

28/05/2014

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות

 

 

 

 

 

עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה עלינו וגם עוגת גבינה פירורים. אז שילבתי בין השניים. והתקבלה עוגה נהדרת וטעימה.

הקרמשניט עשויה משלוש שכבות בצק עלים אפוי וקריספי. בניהם מונחת שכבה של קצפת וניל בתוספת גבינה מסקרפונה. את שכבת הבצק האחרונה מפוררים ומצפים

את העוגה מלמעלה.

העוגה קלה מאוד להכנה. 

החומרים לעוגה גדולה בגודל של  -30X26 ס”מ.

 

1.5 חבילות בצק עלים מרודד.

3 חבילות שמנת מתוקה קרה.

3 חבילות  אינסטנט פודינג וניל  (רצוי וניל צרפתי יוצא בטעם מעולה).

2 כוסות חלב.

1 קופסאת גבינה מסקרפונה.

 

אופן ההכנה;

מרפדים 3 תבניות חד פעמיות גדולות בנייר אפייה.  פותחים את החבילה על השולחן  ומחלקים ל-2 חלקים שווים. ומהחבילה הבאה לוקחים עוד חלק בצק

באותו גודל של הבצקים. כך שכולם יהיו זהים בגודלם.

מניחים כל בצק בתבנית. מחוררים בעזרת מזלג. 

טיפ מקצועי- לפזר קצת סוכר על כל דף כדי שהמאפה יקבל קריספיות נהדרת. וישאר יותר זמן פריך.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות עד אשר המאפה יציב  זהוב וקריספי. ולקרר.

 

אופן הכנת קרם קצפת גבינה מסקרפונה.

לשים בקערת המקסר- את השמנת הקרה. גבינת המסקרפונה. החלב. ואבקת אינסטנט פודינג וניל.

להתחיל להקציף במהירות בינונית . ולאחר כדקה במהירות בינונית גבוה. עד אשר הקצפת מתייצבת.

 

אופן הרכבת העוגה;

להניח בתבנית או מגש בסיס בצק עלים אפוי. לשים קצת פחות מחצי כמות הקרם המוקצף. למרוח וליישר. 

לכסות שוב עם עלה בצק נוסף . קצת ללחוץ בזהירות אותו על הקרם כדי שיצמד. לשים מעל  כמעט כל הכמות הנותרת של הקרם. להשאיר כחצי כוס קרם

למריחת מסביב של  שולי העוגה.

את  חצי כוס הקרם למרוח מסביב השוליים כדי ליצור מראה אחיד.

לפורר בעזרת כפות הידיים את הבצק שנותר. ולפזר על הקרם מלמעלה. (מי שלא רוצה לפורר את החלק העליון יניח אותו על הקרם ואז יישר עם חצי כוס הקרם את שולי העוגה.

 

לעטוף הכל בניילון נצמד ולהכניס לקירור. 

למשך כשעתיים שלוש לפני החיתוך.

לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

טיפ- כדי לחתוך בקלות את העוגה ניתן לאחסן את העוגה למשך כשתיים שלוש במקפיא וכך הפרוסות יחתכו יותר בקלות.

 

3 יחידות בצקים על התבניות לחורר בעזרת מזלג ולפזר  מעט סוכר.  לאפות בחום בינוני עד אשר הבצק יציב וקריספי ולקרר.

קרם הקצפת גבינת המסקרפונה חלב ואינסטנט פודינג וניל- לאחר הקצפה.

בסיס בצק אפוי מרוח בכמעט חצי מכמות הקרם.

הקרם מכוסה שוב בבסיס בצק אפוי.

שוב מורחים בכמעט כל הקרם הנותר. משאירים קצת קרם ומורחים מסביב השוליים.

מניחים שכבת בצק שלישית שלמה. או מפוררים אותה בעזרת כפות הידיים ומצפים את הקרם מלמעלה.עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך כשעתיים שלוש לפחות.

 

והנה התוצאה. טעימה וקרמית.

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה