הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013


פורסם ב-22 במאי 2014, 7:32 במדור עוגות

 

 

 

 

גבניות מבצק שמרים ללא צורך בהתפחה. בנוסח הונגרי. 

בצק שמרים קל הכנה ללא צורך בהתפחה . מתקבלים מאפים שמרים  שאין מילים לתאר עד כמה הם טעימים . במלית גבינה לבנה עם צימוקים- והכל כל להכנה.

יאמי כמה שזה טעים.

החומרים לבצק;

500 גרם קמח.

60 גרם סוכר. (חצי כוס סוכר).

2 חלמונים.

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

100 גרם חלב. (1/3 כוס ועוד 4 כפיות).

חצי כפית מלח  -חובה לשים

חצי גרידת לימון.

1 שקית סוכר ונילין.

25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה).

 

אופן ההכנה;

בקערה קטנה או בכוס לערבב חלב ושמרים (לא צריך להתפיח).

לשים במקסר עם וו לישה  את החמאה הביצה הסוכר. סוכר ונילין מלח. גרידת לימון. ולערבב עד אשר החמאה ללא גושים   -לא להקציף.

לעצור את המקסר. להניח על עיסת החמאה את כל כמות הקמח. ומעל הקמח לשפוך את תערובת השמרים.

להתחיל ללוש במהירות נמוכה. ולאחר שהתגבש בצק להגביר למהירות קצת יותר גבוה לעוד כ-2 דקות עירבוב. 

להוריד את הבצק מהמקסר. לחלק ל-2.  ולשטח כל בצק לעטוף בניילון נצמד. ולאחסן כשעה במקרר. אפשר להכין יום מראש ולאכסן במקרר. (יותר מיום הבצק יחמיץ).

למילוי הגבינה;      (למילוי פרג הכנסו לרשומה-  http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2933332 ).

1.5 גביעי גבינה לבנה.

1/2 כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין. או טיפת תמצית וניל.

3 כפיות קמח.

קצת גרידת לימון.

50 גרם צימוקים.

לערבב הכל ביחד.

אופן ההכנה;

על משטח עבודה מקומח קלות לרדד את הבצק לריבוע בעובי 3 מ”מ. לחלק את הריבוע לריבועים שווים בערך 7X7 ס”מ. בערך 12 ריבועים.

להניח 1 כפית ממילוי הגבינה. למרוח את שולי הבצק בקצת ביצה ולהתחיל לקפל שני קצוות מקבילים אחת על השנייה. ועליהם לקפל את שני הקצוות המקבילים מהצד הנגדי

כך שתתקבל מעטפה. (אפשר  ליצור רק קיפול אחד של 2 קצוות).

להניח את המאפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאחר מכן למרוח היטב בביצה. להמתין כ–15-10 דקות עד אשר הביצה יבשה. ואז למרוח שוב בביצה. 

המאפים בינתיים קצת יתפחו.

לאחר מכן להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-170-180 מעלות. למשך כ- 17-22 דקות  המאפה יתפח באפיה לאפות-עד אשר המאפה זהוב יפה ומבריק. 

מה שנשאר לזלול ולהתענג.

ניתן למלא גם עם מלית פרג שנימצאת בכישור הנ”ל כולל הדרכה לרולדה עם הפרג.-    http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2933332

 

חמאה סוכר.וניל מלח ולימון במקסר.(לאחר-כך מוסיפים את הביצים.)

על עיסת החמאה מניחים את כל כמות הקמח . ועליה שופכים את השמרים שעורבבו עם החלב.

 

הבצק לאחר ערבול של כמה דקות.  לחלק ל- 4 חלקים ולשטח .כל חלק לאחסן במקרר לעטוף בניילון נצמד.

חילקתי את הבצק. והוא על נייר אפיה לפני הרידוד.

מרדדים לעובי של 2-3 מ”מ.

מחלקים לריבועים בערך 7X7 ס”מ. ולכל אחד שמים כפית מילית גבינה.

למעטפות-מקפלים קצה אחד על המילוי. והקצה הנגדי יבוא על ויכסה את הקצה השני עד בסיס המאפה.ולכיסים- להמשיך לקפל את שאר הקצוות המקבילות כלפי האמצע.

המאפים לאחר אפיה קצרה של 16-20 דקות.

כל כך טעימים שקשה להפסיק לאכול.

 

עוד מילויים וצורות תמצאו אצלי בבלוג-ברשומה קודמת.שלי שכבר פורסמה-   http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2933332

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה