הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

בצק פריך חמאה. שעליו מונח מילוי של שוקולד עם חמאה וביצים מוקצפות. מצופה בגנש ובתלתלי שוקולד- כל כך עשיר ונהדר.

28/04/2014


 

 

פורסם ב-28 באפריל 2014, 20:11 במדור עוגות

 

 

פאי שוקולד. המניב 2 עוגות פאי שוקולדיות עשירות ומאוד טעימות . בבסיס ישנו בצק פריך טעים ונימוך. הבצק ממולא בתערובת של ביצים מוקצפים ושוקולד-ומצופה בגנש- הפאי קל להכנה.

יצאו לי 2 תבניות פאי אחד בקוטר  22 ס”מ.ובגובה 3 ס”מ. והשני תבנית פאי בקוטר 20 ס”מ וגובה 4 ס”מ;

 

החומרים לבצק הפריך;

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

1 כוס גדושה אבקת סוכר. (150 גרם).

3 כוסות קמח. (380 גרם.)

קורט מלח.

קצת תמצית וניל.

2 ביצים.

בקערה המקסר או ידני שמים את הקמח והחמאה. אבקת הסוכר  והמלח. ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את הוניל  והביצים ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד.

משטחים על ניילון נצמד עוטפים ומקררים כ-שעה במקרר. או כ-15 דקות בפריזר. (להזהר לא להקפיא).

להוציא מן המקרר. לקמח משטח עבודה. לחלק את הבצק ל-2 לרדד כל חלק לעובי 3 ס”מ בערך  ולקוטר יותר גדול מהתבנית. לגלגל את הבצק על המערוך ולהניח על תבנית הפאי.

לרפד בסיס וגם שוליים. להדק היטב לתבנית. להוריד מלמעלה עודפי הבצק וליישר בעזרת סכין או מערוך. לחורר בעזרת בצק את הבצק בתחתית.

להכניס את התבניות להקפאה למשך כחצי שעה.

להכניס לתנור חם  בחום בינוני. 160 מעלות-ולאפות כ-10 דקות עם הנייר כסף והשעועית -להוציא את ההנייר כסף והשעועית להמשך אפיה כ-7-10 דקות עד אשר הבצק מקבל גוון חום בהיר. כדי שהבצק לא יפול ויתכווץ. להניח על הבצק נייר כסף משומן היטב-

בצד המבריק שלו להדק אותו לבסיס ולשוליים.. ולפזר על נייר הכסף  שעועית או קטניות אחרות. עד לגובה הבצק בדופן.-ולקרר.

 

בנתיים מכינים את מילוי עוגת השוקולד העשירה וקלת הכנה.

 

3 ביצים שלמות.

2 חלמונים.

1/3 כוס סוכר.

קורט מלח.

200 גרם חמאה.

200 גרם שוקולד מריר.

1 כפית אבקת נס-קפה.

2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים.

 

אופן ההכנה.;   בסיר לשים את החמאה והשוקולד.-על סיר עם מים חמים (בן-מארי) באש. . ולערבב עד אשר העיסה  נמסה והומוגנית. להוריד מן האש. להוסיף לשוקולד את נס-הקפה והברנדי ולערבב.

בקערת המקסר- לשים את הביצים השלמות החלמונים הסוכר והמלח. ולהתחיל להקציף במהירות גבוה כ-6-7 דקות עד אשר העיסה תפוחה ובהירה. 

להעביר שליש מן קציפת הביצים המוקצפת  אל תערובת השוקולד. ולערבב בעטיפה.  להוסיף את שאר הביצים המוקצפים אל תערובת השוקולד ולערבב בעטיפה. עד אשר העיסה הומוגנית. 

לשפוך את תערובת העוגה לתוך תבניות הפאי רק עד קצת פחות מגובה בצק הפאי- העוגה תופחת באפיה. ולאחר קירור בחוץ חוזרת לגובה הפאי.

להכניס את התבניות לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-170 מעלות.  ואופים כ- 20-25 דקות. להוציא ולקרר.

 

גנש לציפוי העוגה;

150 גרם שמנת מתוקה – לשים בסיר ולהביא עד סף רתיחה. לכבות. ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור. לערבב עד אשר השוקולד נמס. להוסיף כף ויסקי. או ליקר תפוזים ולערבב. ולצפות את הפאי מלמעלה.

להכניס לקירור.

ניתן לקשט גם עם תלתלי שוקולד מריר מגורד עם קולפן  תפוחי אדמה. ואפשר להוסיף תותים או פירות יער לקבלת צבע על העוגה.

קמח .חמאה.אבקת סוכר  מלח. מערבבים ידנית לפירורים. מוסיפים ביצים שלמות ווניל ומערבבים רק עד שנוצר בצק.

הבצק מוכן. לשטח אותו על ניילון נצמד ולאחסן במקרר.

 

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כל חלק לרדד – על משטח מקומח  ליותר מקוטר התבנית ובעובי כ-3 ס”מ.

 

מניחים את הבצק על התבניות . ומהדקים היטב בבסיס ובדופן.

להוריד שאריות בעזרת מערוך -העובר על הבצק.

להניח על הבצק נייר כסף משומן היטב בחלק המבריק- שגם יונח על הבצק. להדק אותו לדופן העוגה ולהניח שעועית עד גובה התבנית כמשקולת כדי שהבצק לא יצנח באפיה.

ביצים שלמות חלמונים סוכר ומלח מוקצפים לקציפה תפוחה ובהירה. ומקופלים לתערובת החמאה והשוקולד המומסים.

התערובת לאחר קיפול.

לשפוך את התערובת כמה מילמיטר פחות מגובה התבנית. (העוגה תופחת באפיה ויורדת לגובה ההתחלה.)-הפאי לאחר האפיה. מקררים ומצפים בגנש למעלה. ומקשטים בתלתלי שוקולד . ופירות.

הפאי לאחר ציפוי הגנש קישוט בתלתלי שוקולד ותותים- עשיר שוקולדי ומאוד טעים.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה