הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

בווארית מוס תותים מעולה וקלת הכנה. בין שכבות טורט קוקוס. מורטבת עם סירופ- מצופה בתותים טריים וג’לי..

17/04/2014

 


 

 

פורסם ב-17 באפריל 2014, 12:34 במדור עוגות

 

לכבוד פסח הגיתי עוגת מוס בווארית תותים מעולה-עוגת בוואריית מוס תות עם שכבות של טורט קוקוס. בציפוי תותים טריים וג’לי.-העוגה מאוד טעימה. וקלת הכנה למרות פרוט ההכנה.

שנה שעברה הכנתי אותה בתוך קערת זכוכית של פירות. והשנה הכנתי אותה  אותה בתבנית עגולה 26 ס”מ.

 

לעוגה;

5 ביצים מופרדות.

1.1/4 כוס סוכר.

1 שקיתסוכר ונילין.

 1/4 כפית מלח.

1 קליפת לימון מגורדת.

1/2 כוס שמן.

החומרים היבשים;(לערבב אותם ביחד.)

1 כוס קמח מצה דק מנופה.

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מנופה.

1 כוס קוקוס.

1 שקית אבקת אפיה.

אופן הכנת העוגה.

לחמם תנור ל-160 מעלות חום בינוני. לרפד תבנית אפיה  בבסיס בנייר אפיה ולשמן אותה.

לשים בקערת המקסר את החלבונים ולהתחיל להקציף כ-2 דקות להוסיף בהדרגה את הסוכר. והמשיך להקציף עד אשר החלבונים יציבים. להוסיף את החלמונים תוך כדי הקצפה.

להוסיף את המלח. וסוכר הונילין וקליפת הלימון. להנמיך מהירות ולהוסיף בזרם דק את השמן. לעצור. להוריד מן המקסר ולערבב את החומרים היבשים תוך כדי עטיפה. 

לשפוך את העיסה לתבנית ולאפות כ-30-35 דקות. לקרר ולחתוך ל-2 שכבות זהות.

 

לסירופ להרטבת העוגה

1.1/4 כוסות מים מינרלים.

1/2 כוס סוכר.

2 כפות קוניאק או ויסקי או ליקר מועדף.

לערבב הכל ביחד עד שהסוכר נמס.

 

לקישוט- סלסלת תותים נקיים וחתוכים לפרוסות.

1 שקית גלי בזק -להכין לפי הוראות היצרן.

 

למוס בווארית התות; בוואריה בקלי קלות.

1 סלסלת תותים טריים נקיים וטחונים.

1/2 כו סוכר.

2 חלמונים.

2 כפיות מיץ לימון סחוט.

 

2 כפיות גלטין  מעורבב  בכוס עם 3 כפות מים.

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת.

​אופן הכנת הבוואריה;​  לשים בסיר את התותים הסוכר והחלמונים. ולבחוש רצוף באש עם מטרפה עד סף רתיחה.. להוריד מן האש ולהוסיף את הגלטין ולערבב עד אשר הוא נמס

להמשיך בפעולת הקצפה ידנית עם המטרפה עד כדקה שתיים עד שהקציפה. מלבינה. זה קורה די מהר (אפשר להעזר עם מקסר ידני). ולקרר אך להזהר שהמסה לא תקרש.

להוסיף את מיץ הלימון ולערבב. ולאחר מכן לקפל עם שליש הקצפת . ולהוסיף את שאר הקצפת ולקפל בעטיפה.

 

אופן הרכבת העוגה;

לשים בסיס טורט בתחתית התבנית. ולהרטיב עם הסירופ. לשפוך כחצי מכמות מוס בווארית תות. ולישר.

לכסות מעל שוב בבסיס טורט להרטיב עם הסירופ. ואת המוס הנותר לשפוך מעל וליישר.

להכניס למקפיא לשעתיים שלוש לפחות ליצוב. או כל הלילה.

להוציא מן המקפיא ולסדר יפה את התותים מלמעלה.

להכין את הגילי לפי הוראות היצרן ולמרוח מעל התותים בעזרת מברשת. 

להכניס למקרר ליצוב.ותוך כדי זה העוגה כבר תפשיר לכם ותיהיה מוכנה להגשה. 

העוגה מאוד טעימה אחרי שהיא הפשירה ועדיין קרה קרה- מעדן.

בתמונה-החלבונים המוקצפים לאחר שהוספנו את החלמונים. ומזלפים את השמן.

העיסה לאחר ערבוב החומרים היבשים.

להכנת בווארית מוס תות-תותים טחונים סוכר וחלמונים בסיר על האש. תוך ערבוב תמידי עד סף רתיחה. להוריד מן האש ולהוסיף את הגלטין שהושרה במים ולערבב.

מקציפים כדקה שתיים עם המקצף הידני והעיסה מלבינה

מקפיל בהתחלה שליש מכמות הקצפת. בעטיפה.

ולאחר מכן מקפלים את שאר הקצפת.

ולא

מניחים בסיס אחד של טורט ומרטיבים בסירופ.

שופכים כחצי מכמות המוס. ומישרים.

 

מניחים בסיס שני של עוגה מרטיבים בסירופ ומכסים במוס הנותר ומיישרים.

 

אחרי הישור לכסות בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לפחות שעתיים שלוש. לסדר פרוסות תותים. ולזגג עם גילי.

והנה העוגה לאחר הפריסה- כמה שהיא טעימה.מוגשת- קרה קרה.

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה