הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

שכבות של מצות שממולאות בגבינות רוטב עגבניות עם פלפלים שמן זית וגבינה צהובה- הפשטידה מאוד טעימה קלת הכנה- ואי אפשר להאמין שהיא עשויה ממצות.-וכשרה לפסח.

15/04/2014


פורסם ב-15 באפריל 2014, 23:56 במדור מתכונים

 

 

 

 

לזנית גבינות רוטב עגבניות ושמן זית- מעולה וכשרה לפסח. אף אחד לא יאמין שהיא עשויה ממצות-וגם היא קלת הכנה.

 

 

לחומרים לתבנית בגודל- 25X30 ס”מ

8 יחידות מצה.

 

לרוטב עגבניות;

3 כפות שמן זית.

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות.

1-2 שיני שום קצוצות (למי שרוצה).

5 עגבניות בינוניות קצוצות.

2 כפות גדושות רסק עגבניות.

מלח ופלפל לפי הטעם.

2.5-3  כוסות מים. מסוננים.

6 עלי בזיליקום טריים קצוצים. (או כפית אורגנו יבש).

——————————————————————

על האש לשים סיר ובתוכו ליצוק את שמן הזית. להוסיף את הפלפלים ולטגן כ 3-4 דקות. להוסיף את השום לעוד כחצי דקה.תוך כדי ערבוב. להוסיף את העגבניות

ולבחוש במשך כ-3 דקות. להוסיף את רסק העגבניות לערבב להוסיף את המים.   ולערבב להוסיף- במלח ופלפל לפי הטעם. ולבשל במשך כ-5 דקות באש בינונית. לכבות ולהוסיף את עלי הבזיליקום או האורגנו. ולקרר מעט.

 

למילוי גבינות;

1 גביע קוטג

1 גביע גבינה לבנה.

———————————

 בקערה קטנה -לערבב ביחד קוטג וגבינה לבנה.

 

350 גרם גבינה צהובה מגורדת-לפיזור בין ומעל השכבות.

 

אופן הרכבת הלזניה.

לשמן את התבנית בשמן גם בסיס וגם דופן. ליצוק כ-4 כפות מהרוטב בבסיס. להניח שכבה מצות(מ-2 מצות) שתכסה את כל הרוטב לשבור מצות ולהתאים לגודל.

ליצוק על המצות רבע מרוטב העגבניות ולמרוח על כל שטח המצה. ועל הרוטב לשים רבע מן תערובת הגבינה ולמרוח אותה על רוטב העגבניות.ולפזר רבע מכמות גבינה הצהובה. לכסות שוב במצות

ושוב למרוח רבע מרוטב העגבניות ושליש ממילוי הגבינה. -ולפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.

שוב לכסות במצות. ולמרוח רבע מכמות רוטב העגבניות ורבע מכמות מילוי הגבינה. ועל לפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.

לשכבה האחרונה-לכסות שוב במצות למרוח  על כל שטח המצות את רבע רוטב העגבניות שנותר -ולפזר את הגבינה הצהובה.

להכניס לתנור שחומם מרוש ל-170 מעלות חום בינוני. ולאפות כ-35-40 דקות.

 

 

 

רוטב העגבניות  מוכן.

לכסות את התבנית ברוטב עגבניות.

על הרוטב- מכסים בשכבה מצות ושוב מורחים רבע מרוטב העגבניות ושליש מכמות מילוי הגבינה. ורבע מכמות הגבינה הצהובה.

על הרוטב שליש מכמות מילוי הגבינה. ועליו רבע מכמות הגבינה הצהובה.

שוב מכסים במצות וכך 4 שכבות מצות רוטב מילוי גבינה וגבינה צהובה.    - כשבשכבה האחרונה מורחים רק רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה.(בתמונה הבאה).

זו השכבה הרביעית והאחרונה- רוטב עגבניות וגבינה צהובה.

המאפה לאחר האפיה-כל כך טעים -שלא יאמינו שזה עשוי ממצות.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה