הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

חשבתי על שילוב אהוב של אגוזי לוז ושוקולד אז הגיתי עוגה נהדרת כזו שתשלב את שניהם. עוגה עם אגוזי לוז ושוקולד מגורד. ועליה קרם שוקולד מוסי עשיר וקל הכנה. -

08/04/2014


פורסם ב-7 באפריל 2014, 23:41 במדור עוגות

 

 

 

 

לכבוד פסח חשבתי על עוגה שמשלבת שילוב אהוב אגוזים ושוקולד אז הגיתי את העוגה הזו -עוגת אגוזי לוז עם  קרם מוס שוקולד עשיר.

העוגה קלת הכנה- ומאוד טעימה. (לא בפסח  ניתן להמיר  את הקמחים בקמח לבן).

 

החומרים;  לתבנית 20X25 ס”מ.

 

4 ביצים מופרדות.

100 גרם סוכר (חצי כוס).

1  כפית אבקת קפה נמס.

50 גרם חמאה נמסה.

50 גרם שוקולד מריר מגורד.

75 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים דק. (מי שרוצה יכול במקום לוז להוסיף אגוזי מלך)

חצי כוס קמח תפוחי אדמה מנופה.

חצי כוס קמח מצה דק.

 

סירופ להרטבת העוגה;

1/3 כוס סוכר.

3/4  כוס מים.

2 כפות ברנדי או ליקר אחר מועדף.

——————————————–

לערבב את כל חומרי הסירופ עד אשר הסוכר נמס.

 

לקרם מוס שוקולד;

170 גרם שוקולד מריר מומס.

1 מיכל שמנת מתוקה. מוקצפת לקצפת יציבה.

1/2 כפית אבקת  נס קפה.

2 כפות ברנדי או ליקר מועדף.

 

אופן הכנת העוגה; 

לרפד תבנית  מלבנית בבסיס -בנייר אפיה (מי שרוצה להכין  בתבנית עגולה 24 ס”מ).

לשים בקערת המקסר את החלבונים. ולהתחיל להקציף. כאשר החלבון מתחיל להלבין להוסיף בהדרגה את הסוכר. ולהמשיך להקציף עד אשר הקצף יציב

להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף כדקה. להוסיף את החמאה הנמסה והנס קפה. וערבב כחצי דקה.

להוריד מהמקסר. ולהוסיף בערבוב ידני את החומרים היבשים בעטיפה.(החומרים היבשים-שוקולד מריר. אגוזי לוז. קמח מצה. וקמח תפוחי-אדמה-לערבב אותם ביחד לפני ההוספה לביצים המוקצפות).

לשפוך את העיסה לתבנית. ולישר. לאפות בחום בינוני -160 מעלות. כ-25-30 דקות לערך. ולקרר.

לשחרר את העוגה מהתבנית או הרינג. להפוך את העוגה ולקלף ממנה את נייר האפיה. 

להניח את העוגה בחזרה בתבנית .(אם זה ברינג ללא תחתית אז להניח את העוגה על מגש או צלחת הגשה בגודל העוגה ולהניח מסביבה בחזרה את הרינג).

להרטיב את העוגה בסירופ הסוכר.

 

אופן הכנת קרם מוס השוקולד;

 

להמיס בברנדי את אבקת הקפה הנמס.

לשוקולד המומס (שלא יהיה מאוד חם). להוסיף 1/3 מכמות השמנת המוקצפת. לערבב במהירות במטרפה שלא יהיו גושים. לאחר מכן להוסיף את שאר הקצפת תוך כדי עטיפה.(במרית)

ולקראת סוף הערבוב להוסיף את הברנדי עם אבקת נס-הקפה. ולערבב בעטיפה. עד אשר העיסה הומוגנית.

לשפוך את הקרם על העוגה וליישר. לעטוף את העוגה מלמעלה עם ניילון נצמד. ולהכניס לקררו לפחות לשעתיים-שלוש .  - לפני ההגשה. לנפות על העוגה קצת אבקת קקאו לקישוט

ואז לשחרר את הרינג.

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה