הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

גרסה שלי לבצק פריך שמרים מיוחד. שאינו מצריך בכלל התפחה. הבצק קל הכנה . ממולא בפרג מתפצפץ שאת הסוד לפצפוץ תראו כאן במתכון. מתקבלים מאפים בטעם גן-עדן.

10/03/2014


פורסם ב-2 במרץ 2014, 7:18 במדור מתכונים
07.03.2014

 

רולדות ואוזני המן עם מילוי מתפצפץ בתוך בצק פריך שמרים עשיר מיוחד ומאוד טעים.

 

הנה בצק שלי עשיר כל כך ונשאר טרי כיומיים שלושה. זהו בצק פריך שמרים שאינו מצריך התפחה. במילוי פרג. מתפצפף. שאת סוד הפיצפוץ אגלה לכם בהמשך המתכון. הבצק קל מאוד להכנה;

 

25 גרם שמרים טריים בבקשה.

100 גרם חלב. בטמפרטורת החדר.

——————————————-

לשים שמרים  וחלב בכוס  ולערבב מעט עד אשר השמרים נמסים.

 

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר.

חצי כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין.

1/2 כפית מלח.

1 ביצה.

חצי גרידת לימון.

———————————————————-

500 גרם קמח.

 

לשים בקערת המערבל עם וו לישה. את החמאה הסוכר. סוכר הוניל והמלח. להתחיל לערבל במהירות נמוכה עד שהחמאה ללא גושים.

להוסיף את גרידת הלימון והביצה ולערבל על מהירות נמוכה כדקה.

לכסות את הבלילה בכל כמות הקמח. ועל הקמח לשפוך את השמרים הנמסים. לערבל על מהירות נמוכה כדקה. ולאחר מכן להתחיל לערבל במהירות בינונית כ-3 דקות עד אשר

הבצק מתגבש יפה וחלק.

לשטח את הבצק על השולחן לצורת מלבן . לעטוף בניילון נצמד. ולקרר כשעה. ניתן להכין  את הבצק יום מראש . ולשמור רק עד למחרת במקרר.עד ההכנה..לא מתפיחים בכלל את הבצק וכך זה צריך להיות. (הבצק גם לא יתפח לכם במקרר וזה בסדר גמור).

 

למילוי הפרג המתפצפץ;

 

300 גרם סוכר. (2 כוסות פלסטיק  לשתיה קרה)

300 גרם חלב.

1/4 כוס סילן או דבש.

1 שקית סוכר ונילין.

1 1/2 כפיות קינמון. (אחד וחצי כפיות).

גרידת לימון שלם.

100 גרם צימוקים.

50 גרם חמאה.

מיף מחצי לימון.

1.1/2 כוסות פירורי עוגות. או עוגיות. או ביסקוויטים.

250 גרם פרג טחון טרי.

ולסוד הפצפצת-  100 גרם פרג שלם.

 

אופן הכנת המלית-

לשים בסיר-סוכר. חלב. ונילין. קינמון. דבש. חמאה. ולהביא לידי רתיחה. להוסיף את הפרג הטחון והפרג השלם לערבב להוסיף את גרידת הלימון ומיץ הלימון ולערבב עוד דקה על 

אש בינונית. להוסיף את הצימוקים ולערבב.  ולבסוף להוסיף את פירורי העוגיות. לערבב ולקרר. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

 

אופן הכנת הרולדות.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

לקמח משטח עבודה היטב  (או לקמח נייר אפייה ולעבוד עליו ). ולרדד את הבצק לגודל של 35X 30 ס”מ בערך ולעובי של  2 ס”מ. למרוח רבע מהמלית על הרולדה  בצורה אחידה. להשאיר שוליים של ס”מ מכל הצדדים ללא מלית.

אם המלית קשה לכם למריחה. לדלל קצת אותה עם חלב. עד אשר היא נוחה למריחה.

לקפל את שולי הבצק מעל המלית ולהתחיל לגלגל לרולדה.

להניח אותה על מגש אפיה מרופד בנייר אפייה.

 

ועכשיו לסוד הברקת הרולדה;

לדלל ביצה עם 1 כפית מים ולמרוח על הרולדה. עם מברשת. לחכות כ-רבע שעה עד אשר הביצה התייבשה. ואז למרוח שוב בשכבה שנייה של ביצה-כך מתקבל ציפוי מבריק ויפה על הרולדה. (עכשיו הרלדה תתפח לכם קלות)

כעת. אפשר להעביר על הרולדה  שיני  מזלג וליצור דוגמת פסים. 

לפני האפייה לנקב בעזרת מזלג בכמה מקומות על הרולדה כדי שהיא לא תתפוצץ באפייה. (וכעת  באפייה הרולדה תתפח לכם יותר וכך זה צריך להיות).

אפייה- בתנור מחומם מראש ל-160 מעלות. כ-30-35 דקות לרולדה. 

 

ליצירת אוזני המן פרג.

לקחת מהבצק חתיכות בגודל פינג פונג ולגלגל אותם לכדור.

לשטח אותם על משטח מקומח. ולרדד את העיגול לקוטר של 7 ס”מ בערך ועובי של 3 מ”מ לערך.

למרוח בשולי הבצק ביצה. 

להניח במרכז הבצק כפית גדושה של מילוי פרג. ולהתחיל לקפל את  שולי הבצק  אחד עם השני וליצור צורת משולש אוזן המן. -חייבים להדק  היטב את הבצק אחד

לשני כדי שהוא לא יפתח באפייה. אפשר להדק את הבצק שיכסה לגמרי את המילוי. ואפשר גם להשאיר אותו שלו יכסה את המילוי. כמו שעשיתי.

גם כאן למרוח ביצה בשני שלבים- מריחת ביצה. המתנה כ-רבע שעה עד אשר הביצה מתייבשת ושוב מריחה שנייה-כך מתקבל מאפה מאוד מבריק.

אפייה. בחום בינוני גבוה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15- 20 דקות בלבד.

מתקבל מאפה מאוד טעים. שתרצו לחזור ולאפות אותו במהלך כל השנה.

 

החמאה הסוכר סוכר הונילין והמלח עורבבבו ואין גושי חמאה.

לאחר הוספת הביצה ועירבבוב קל.

עיסת החמאה מכוסה בקמח . והוספת השמרים הנמסים עם החלב.

הבצק לאחר העירבול חלק רך ונעים.

מילוי הפרג המתפצפץ לאחר הבישול.

בצק מרודד על נייר האפייה. ועליו מילוי הפרג המתפצפץ.

מילוי הפרג מרוח עם השארת שוליים מכל צד.

מתחילים לקפל את השוליים.

מגלגלים לרולדה. מורחים פעמיים בביצה כמוסבר במתכון ויוצרים דוגמת פסים עם מזלג. וגם מחוררים את הבצק לפני האפייה שהרולדה לא תתפוצץ המהלך האפיה.

מאותו בצק – אוזני המן במילוי פרג .

לאחר הקיפול של השוליים לאמצע והידוקם היטב אחד לשני כדי שלא יפתחו בזמן האפייה. השארתי את הפרג לא מכוסה לגמרי.

אוזני המן לאחר האפייה כל כך טעימים באחריות.!!!!!!!!!!

רולדת הפרג המאוד טעימה. הנה מלמעלה ניתן לראות את סימני המזלג מעל הבצק.

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה