הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

בצק עלים במילוי קרם וניל עם גבינת מסקרפונה וציפוי תותים-קלת הכנה טעימה ומרשימה.

23/01/2014

פורסם ב-20 בינואר 2014, 9:59 במדור עוגות

זוהי עוגת המככבת בויטרינות הפריזאיות. -היא מורכבת משכבת בצק עלים ממולאת בקרם וניל מסקרפונה (או קרם פטיסייר). ותותים טריים .או פירות יער ופטל טרי.

העוגה מאוד מרשימה. אבל היא קלת הכנה.

החומרים; לעוגת 30 ס”מ רוחב.ואורך 13 ס”מ.

בצק עלים מוכן  מרודד איכותי עם חמאה- מעדנות.

(או בצק עלים שהכנתם).

—————————————————–

אפשרות לבחירה מתוך שני קרמים;

—————————————————-

לקרם גבינת שמנת מסקרפונה-קל להכנה ומעולה.

1 מיכל שמנת מתוקה.

150 גרם גבינת מסקרפונה.

60 גרם אבקת סוכר.

1 תוכן חצי מקל וניל. (למי שאין 1 שקית סוכר ונילין).

——————————————————————-

להקציף הכל ביחד עד שמתקבל קרם יציב להזהר מהקצפת יתר.

אופציה מספר 2 לקרם פטיסייר ושמנת;

—————————————————

500 גרם חלב (2 כוסות)

6 חלמונים.

150 גרם סוכר. 03/4 כוס).

70 גרם קונפלור. (1/2 כוס)

חצי מקל וניל חצוי לאורכו.

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת.

אופן ההכנה לקרם פטיסייר ושמנת;

סוד מקצועי- לקרם פטסייר.-לשים בקלחת (כן  זו לא טעות את כל החומרים הנ”ל ביחד מההתחלה- בסיר) -את החלב. הסוכר. החלמונים מקל הוניל.הקורנפלור. -הכל ביחד ולהביא לידי רתיחה באש בינונית תוך כדי עירבוב -

תמידי עד אשר הקרם מבעבע-להיזהר לא לישרוף אותו. להוריד מן האש.לסנן במסננת לתוך קערה. לכסות בניילון נצמד עד אשר הוא מתקרר. לזירוז תהליכים;; ניתן לשים את הקרם ישר במקסר ישירות ולערבל במהירות בינונית עד אשר-

העיסה מתקררת.

להוסיף לקרם הפטיסייר את השמנת  המוקצפת תוך כדי עטיפה.

אם קודם שמנו הקרם במקרר אז לשים אותו במקסר לעירבול של 2 דקות . ולאחר מכן להוסיף בעטיפה את השמנת המתוקה המוקצפת.

לקישוט;

2 סלסלות קטנות של תותים טריים או פטל טרי או פירות יער. שוטפים ונקיים. לחתוך את הגבעול ולהקפיד שהתותים יהיו חתוכים

באותו גובה.

קצת אבקת סוכר לקישוט.

ביצה מדוללת  בכפית מים למריחת המאפה.

אופן הכנת  העוגה.

אנו מכינים כעת רצועת בצק כשמסביבה תהיה מסגרת של בצק עלים. (ראו למטה בתמונות)

מהבצק המרודד לעובי של 4 מ”מ

לחתוך רצועת בצק ברוחב של 30X 13 ס”מ  ישרה. ולהניח אותה בתבנית מרופדת עם נייר אפייה. ולמרו אותו בשכבת דקה של ביצה. ולחורר אותו במזלג לכל האורך.

לחתוך עוד 2 רצועות בצק ברוחב 30X2 ס”מ. ועוד 2 רצועות קטנות ברוחב-4.5 ס”מ רוחב על 2 ס”מ.  (ראו תמונות למטה).

להניח את רצועות הבצק בקצה הבצק שנמצא בתבנית. כמו חומה.או מסגרת  (ראו תמונות למטה) ולמרוח גם אותם בביצה רק מלמעלה.(כדי שהבצק יוכל לתפוח ולעלות.)

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. 160 מעלות. עד אשר הבצק זהוב ויבש בערך כ-35-45 דקות. ולצנן.

הכנת הקרם-המסקרפונה;

לשים בקערת המערבל שמנת מתוקה .גבינת המסקרפונה אבקת סוכר. וונילין.

להקציף במהירות בינונית גבוה עד אשר הקצפת יציבה. (להזהר לא להקציף יותר מידי כדי שהקצפת לא תשבר)

למלא את הבצק  בקרם המסקרפונה. (או בקרם הפטיסייאר ) - או בזילופים או במריחה.

לסדר יפה על הקרם  3 שורות ישרות של תותים.

מי שרוצה עוד יותר יפה לקשט. פשוט יחמם קצת ריבה צהובה עם קצת מים. וימרח על קצוות הבצק האפוי (לאחר סידור התותים על הקרם). ויצמיד על הריבה שקדים פרוסים

קלויים מעט. (יספיקו בערך 50 גרם שקדים.

לפזר מלמעלה קצת אבקת סוכר בעזרת מסננת.

זהו אפשר להתחיל להנות.

רצועת בצק רחבה ועוד 2 רצועות שיונחו בקצה הבצק כמסגרת. (וצריך עוד 2 רצועות קטנות למסגרת).

הבצק עם רצועות הבצק מסביב . מרוחים בביצה. ובסיס מחורר במזלג.

הבצק לאחר האפיה. מתקבלת מן קופסא למילוי בקרם.

וזוהי התוצאה.- יאמי!

אחרי החיתוך -עם שכבת הקרם העשירה.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה