הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

זוהי עוגת שוקולד עם קרם שוקולד חלב ושוקולד מריר עשיר. אומנם היא מרשימה אך.קלת הכנה..

05/01/2014

זוהי עוגת שוקולד עשירה בקרם שוקולד חלב ומריר. היא לחה ועסיסית מאוד.

העוגה מאוד קלת הכנה.

והיא יוצאת מאוד מרשימה.

החומרים; לתבנית 15 ס”מ מי שרוצה עוגה יותר גדולה (יכפיל את הכמות כפול 2.5 ) לתבנית 24 ס”מ.

ויכפיל את הקרם כפול 1.5- להשתמש בתבנית סגורה הרמטית כי העיסה נוזלית.

החומרים לעוגה;

2 כוסות סוכר.

3/4 כוס קקאו.

1 כפית אבקת סודה לשתיה.

1 כפית אבקת אפיה.

1 כפית מלח (זו לא טעות!)

2 ביצים שלמות.

1/2 כוס שמן קנולה.

1 כוס נס-קפה חזק. חמים.

1 כוס רויון -(למי שאין רויון לקחת כוס חד פעמית למלא אותה עד כמעט הסוף בחלב להוסיף לחלב 1 כף חומץ. להמתין כ-5 דקות לערך ומתקבל רויון).

1 ו-3/4 כוסות קמח לבן.

לקרם;

100 גרם חמאה.

1/4 כוס חלב.

100 גרם שוקולד מריר.

100 גרם שוקולד חלב (או מריר).

לטיפטוף על העוגה קצת ברנדי או ליקר שאוהבים.

אופן הכנת העוגה;

בקערה לשים; סוכר. קקאו. ביצים. מלח. רויון. שמן .תמצית רום. קפה. אבקת אפיה . ואבקת סודה לשתייה. לערבב היטב. ולהוסיף את הקמח תוך עירבוב

עד שאין גושים. לתת כ-2 דקות הקצפה במהירות בינונית.- בעזרת מקסר ידני או במקסר .

לשפוך לתבנית.-תבנית סגורה מפני שהעיסה נוזלית.

לאפות בחום בינוני 160 דקות כ-45-60 דקות עד שקיסם יוצא יבש. (להכניס ישר לאפיה לא להמתין). ולקרר.

לחצות את העוגה לשניים. לשים חלק אחד בצלחת הגשה. לטפטף על הבסיס קצת ברנדי. למרוח על העוגה חצי מקרם השוקולד.לכסות את הקרם בשכבת העוגה

השנייה . להרטיב גם אותה בברנדי. ואת שאר הקרם למרוח על העוגה וגם לתת לקרם לטפטף מלמעלה למראה פראי.

החומרים בקערה אחת.

חצי עוגה מרוחה בקרם השוקולד העשיר.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה