הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

עוגת שמנת חמוצה ודובדבנים על בסיס של גבינה חמאה שמנת וקמח תיקס. עוגה שהמצאתי. היא טעימה מאוד -משתבחת במקרר לאחר יומיים שלושה ומחזיקה לפחות שבוע בקרור וטעמה מאוד עשיר וגבינתי.

01/01/2014


פורסם ב-1 בינואר 2014, 7:31 במדור עוגות

את העוגה הזו הגיתי לכבוד פררוייקט אתר מנטקה -החומר הנבחר היה קמח תירס.

יצאה לי עוגה מדהימה בטעמה. בתחתית יש עיסה של שמנת חמוצה. גבינה לבנה חמאה קליפת לימון וקמח תירס .העוגה בטעמה ממש כמו עוגות גבינה

מעל העוגה יש דובדובנים חמוצים ועליהם שכבת שמנת חמוצה הנאפת בתנור. העוגה עשויה בשלבים שאפשר להכין מראש על השולחן.

אבל .היא קלת הכנה.-העוגה משתבחת בטעמה  עוד יותר אחרי יומיים שלושה במקרר. ונשמרת עד שבוע במקרר.

החומרים לטורט גבינה קמח תירס; (לתבנית 20 ס”מ).

50 גרם חמאה מומסת.

1 גביע גבינה לבנה 5%.

2 גביעי יוגורט טבעי.

1 גביע שמנת חמוצה 15%.

1 שקית סוכר וניל.

1/2 גרידת לימון.

2 ביצים שלמות.

2 חלמונים.

2 חלבונים.

1 כוס קמח תירס.

1 כוס קמח לבן. 1 כפית אבקת אפיה.

(או במקום 1 כוס קמח תופח).

החומרים למילוי השמנת החמוצה;

————————————

3 גביעי שמנת חמוצה. 15%.

1 כוס סוכר.

100 גרם חמאה מומסת.

1 שקית סוכר וניל.

2 ביצים שלמות.

גרידת חצי לימון.

——————————-

לערבב בקערה סוכר .ביצים. חמאה מומסת. ונילין גרידת חצי לימון. ולהוסיף את השמנת החמוצה ולערבב היטב.

לדובדובנים;

150 גרם דובדובנים קפואים או דומדומניות .להפשיר אותם או דובדבני אמרנה   (אפשר גם דובדובנים חמוצים בצנצנת. או חמוציות יבשות.או צימוקים)

לשים בקערה קטנה לשפוך עליהם. 2 כפיות סוכר. 1 כף מיץ לימון. 2 כפיות ליקר תפוזים או אחר לערבב קלות. ולהשרות  אותם עד אשר העוגה תאפה.

אופן הכנת העוגה;

————————–

לשים בקערה . סוכר. ביצים שלמות .חלמונים.(לא להוסיף חלבונים) גבינה לבנה. יוגורט. שמנת חמוצה. סוכר ונילין. גרידת לימון. ולערבב.ידנית. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.

לבסוף להוסיף את קמח התירס וקמח לבן ואבקת אפיה ולערבב .

חלבונים- לשים בקערה ולהקציף ידנית במטרפת יד כ-2 דקות עד שנקבל קציפה רכה. (מי שרוצה יקציף קלות בעזרת בלנדר ידני).

להוסיף את החלבונים בפעמיים לתערובת העוגה. לערבב להומוגניות בעטיפה.

לשפוך את העיסה לרינג או תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס”מ.

לאפות בחום בינוני 160 מעלות כ-35 דקות. עד אשר העוגה יציבה ואפילו נשארת לבנה. להוציא את התבנית מן התנור. ובעזרת ידית של כפית לחורר

בכמה מקומות. לפזר מעל את הדובדובנים ו-3/4 מן המיץ האדום שהושרו שם הדובדבנים. כדי שהמיץ יכנס לחורים שיצרנו.

מעל לשפוך בעדינות את תערובת השמנת החמוצה. (להשתדל בעדינות כדי שהדובדבנים לא יזוזו ממקומם. ליישר

להכניס לאפיה לעוד כ-45 דקות בחום עליון של התנור בחום בינוני -150  מעלות.עד אשר השמנת החמוצה מתייצבת. לקרר ולקשט מלמעלה בדובדובנים.

החומרים לבסיס טורט עם קמח תירס וגבינה.

הקצפת חלבונים ידנית 2 דקות הקצפה. לקצף חלש.

טורט קמח התירס והגבינה לאחר אפיה- צבע בהיר מאוד.

לנקב חורים בעזרת ידית של כפית לפזר את הדובדובנים. ו-3/4 מהסירופ ברנדי שהדובדבנים הושרו.

העוגה לאחר האפיה.

והנה התוצאה.- עוגה טעימה להפליא.



עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה