הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

זהו מאפה שמרים טעים וקל הכנה הוא ממולא עם גבינת ריקוטה קוביות סלק. ברוקולי חלוט. שמן זית ופיצוחים.

26/12/2013


פורסם ב-26 בדצמבר 2013, 18:23 במדור מתכונים

חברת שטראוס השיקה לאחרונה סלט קוביות סלק מוכן לאכילה. ניתן לשלבו בכל מאכלים או קינוחים. והוא נהדר.

הוזמנתי לסיור בשוק מחנה יהודה בירושלים. אל דוכן אחלה. בנושא הסלק. טעמנו גלידת סלק בצבע ורוד יפיפה. מיץ סלק. קוביות סלק עם רוקפור ואגוזים. קוביות סלק עם פרות. וקוביות סלק עם שומר. הכל היה נפלא וטעים.

נכנסנו לשוק המקסים והססגוני. ובדוכן גבינאז’ פתחו לנו שולחן עם מגוון מטעמי בורקס נפלאים. וירקות חתוכים  וגבינה צהובה. קינחנו עם קפה תה וסחלב.

לאחר מכן הלכנו למזרחי פרות יבשים ותבלינים. טעמנו גרנולה טעימה מאוד מעשה ידיהם. פיצוחים המתאימים לסלט ירקות. וגולת הכותרת קוקוס מקורמל .- אדיר. שחוסל ברגע.

למזרחי יש מגוון גדול של פרות יבשים תבלינים וחומרים לאפיה.ודברים מיוחדים.

משם המשכנו ל-באשר גבינות. יש לו חנות גדולה עם גבינות מכל העולם כשרות וטעימות ומאוד מיוחדות. טעמנו גבינות שווצריות צרפתיות והולנדיות. גבינה עם פסטו וגם בגט עם חמאת כמהין. מה אפשר להגיד- גן עדן גסטרונומי.

משם המשכנו לממלכת החלבה והטחינה. יש להם מבחר חלבות טעימות ומיוחדות ונמסות בפה טעמנו חלבת קפה שוקולד. פיסטוק. תבלינים. שוקולד לבן. ועוד מבחר ענק.

הם גם מייצרים במקום טחינה  משומשום מלא טחונה באבן רחיים. -והיא כל כך טעימה. שעוד לא אכלתם כמותה. יש להם גם מבחר טחינות בטעמים כמו נוגטין שוקולד במבה איטלקי.צ’ימצורי. ועוד.

משם המשכנו לדוכן  הסלק של שטראוס. טעמנו גלידת סלק טעימה ומיוחדת. מיץ סלק. וקוביות סלק עם רוקפור. עם שומר ועם פרות. כל מנה עולה 5 שקלים והולכת לתרומה. ממש אין מילים.

לאחר מכן הוזמנו לסטודיו  האלטליה -של טלי פרידמן שפית- מעולה .היא אירחה  אותנו  מכל הלב עם מנות של סביצ’ה טונה. חציל בלדי שרוף באש עם רוטב בלסמי מצומצם. טחינה ועגבניות-מנה מאוד טעימה. סלט עלים ירוקים. לחם דגנים ויין לבן. איזה אירוח. פשוט תענוג. מומלץ בחום.

זהו סיימנו את הסיור מרוצים.

החומרים למאפה גבינות סלק ברוקולי ופצוחים;

יוצאים 28-30 מאפים בקוטר 7 ס”מ לערך.

1 ק”ג קמח.

25 גרם שמרים.

3 כפיות מלח.

3 כפיות סוכר.

5 כפיות שמן זית

2-3 כוסות מים פושרים.

למילוי;

200 גרם גבינת ריקוטה למריחה.

200 גרם סלט סלק קוביות מוכן של שטראוס.

250 גרם בורוקולי חלוט.

שמן זית לטפטוף על המאפה

לקישוט-75 גרם גרעיני חמניות וגרעיני דלעת או כל פיצוחים שאוהבים.

אופן ההכנה

לשים בקערה גדולה. את השמרים ולפורר אותם. לכסות את כל השמרים עם קמח. ועל הקמח לפזר את המלח הסוכר. ושמן הזית להתחיל ללוש בידיים תוך כדי הוספת 2 כוסות מים. ועוד עם צריך עד שמתקבל בצק רך ונעים. להתפיח. עד אשר הבצק מכפיל נפח. ואז להוריד נפח על-ידי לישה של דקה. ולהתפיח שוב עד אשר העיסה מכפילה את עצמה.

להוריד את הבצק לשולחן מקומח. ולקחת מהבצק למנות- בגודל של כדור פינג פונג. לפתוח אות בעזרת הידיים לקוטר של 7 ס”מ לערך. ולעובי של 1 ס”מ.

לתת לבצק לתפוח.

לאחר מכן לשים על כל עיגול כפית גבינת ריקוטה למריחה. לפזר כמה קוביות סלק. וכמה  פרחי ברוקולי חלוט. לפזר לעל קצת מלח ופלפל. לטפטף גם קצת שמן זית. ולפזר פיצוחים.

לשים בתבנית מרופדת ולאפות בתנור מחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות כ-20 דקות עד אשר המאפה זהוב יפה.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה