הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

עוגת פרות יבשים עשירה טעימה מאוד בחמאה חמוציות אננס אגוזים צימוקים. יש לה טעם מובהק של חמאה המשתלב נהדר עם הפרות היבשים. היא מורטבת עם ויסקי. ויכולה להשמר במקרר למעלה משבוע ימים עטופה בניילון נצמד

24/12/2013


פורסם ב-23 באוקטובר 2013, 15:58 במדור מתכונים

זוהי עוגת חמאה עם פירות יבשים. מורטבת בברנדי

העוגה בטעם עשיר של חמאה ופירות  יבשים . – ומחזיקה למעלה משבוע עטופה במקרר

החומרים לתבנית אינגליש קייק  ועוד כמה תבניות מאפינס

אפשר לאפות גם בתבניות של מאפינס

החומרים ;

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר

רבע כפית מלח

1 שקית סוכר וניל

חצי קליפת תפוז מגורדת דק

4 ביצים שלמות

1 שקית אבקת אפיה

100 גרם צימוקים שחורים מושרים ב -50 גרם ברנדי

100 גרם חמוציות יבשות

100 גרם פאפיה מסוכרת חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם אננס מסוכר חתוך לקוביות קטנות

100 גרם אגוזים קצוצים

150 גרם קליפות הדרים מסוכרות.

100 גרם ברנדי

350 גרם קמח מנופה

אופן ההכנה

_____________________

לשים בקערת המקסר את החמאה . סוכר. מלח וסוכר וניל .ולהתחיל להקציף במהירות גבוה.

3-4 דקות עד אשר העיסה נעשית קרמית ומלבינה.

להוסיף ביצים בהדרגה.כל פעם שנבלעת ביצה לתת למקסר להקציף עוד 2 דקות וכך להוסיף את הביצה הבאה. וכך להמשיך עד הוספת כל הביצים.

להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף את קליפת התפוז. להוסיף גם את 100 גרם הברנדי לערבב קצת. ואז להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.

להוריד את הקערה מהמקסר ולהוסיף את כל הפירות היבשים והאגוזים והצימוקים כולל הברנדי שהם הושרו בו ולערבב  היטב בעזרת מרית.

לרפד בנייר אפיה תבנית של אינגליש קייק גם בשוליים. למלא  לתוכה עיסה  3/4 מגובה התבנית. וליישר בעזרת מרית. ואת שאר העיסה לשים במספר תבניות של מאפינ’ס.

לאפות את העוגה בחום בינוני 160 מעלות בין 40-50 דקות .

כאשר העוגה יוצאת מן התנור – להבריש אותה מלמעלה במעט ברנדי.

ניתן לקשט מלמעלה בקליפות תפוזים מסוכרות וחמוציות ובפלחי תפוזים שבושלו חצי שעה על אש נמוכה עם כוס אחת מים וחצי כוס סוכר.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה