הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013


פורסם ב-14 בדצמבר 2013, 21:49 במדור מתכונים

לחם כפרי טעים ביותר -עם תוספות של שמן זית ורוזמרין המעניק טעם ארומתי מיוחד ללחם. הלחם אפוי במחבת גריל חשמלית המעניקה לו טעם וארומה נהדרת.

הוא קל מאוד להכנה. (אפשר גם להכין  במחבת עם מכסה.)אבל המאפה יצא קצת פחות יפה.

ניתן לערבב ידנית בקערה גדולה כמו שהכנתי. זה ממש קל מפני שהבצק מאוד רך ונשפך.

וכאשר נתקעים בבית בלי לחם זה הפתרון הכי טוב. וכמובן צריך להחזיק במזווה גם קמח וגם שמרים יבשים.

החומרים ל- 12 מאפים;

1 ק”ג קמח.

50 גרם שמרים טריים קובייה אחת.-(הכי טוב) או 2 כפות שמרים יבשים.

3 כפיות סוכר.

2 כפיות מלח

3 כפות שמן זית

3-4 כוסות מים פושרים.

קצת מלח גס או דק לפיזור על המאפה

קצת עלי רוזמרין לפיזור

וקצת שמן זית מעל המאפה.

אופן ההכנה;

בקערה גדולה לשים את השמרים הטריים ולפורר אותם ידנית. לשפוך מעל את הקמח.

מעל הקמח לשים את הסוכר והמלח ושמן הזית.ולהתחיל להוסיף 5 .3 כוסות מים וללוש לבצק מאוד דביק ונשפך עם יש צורך מוסיפים את יתרת

חצי כוס המים.

ללוש בערך 2 דקות לבצק חלק אך דביק ונשפך. חייבים בשביל .- המרקם הסופי של המאפה. לשמן מלמעלה עם קצת שמן זית ולכסות בניילון נצמד עד אשר הבצק מכפיל

את נפחו. כאשר הבצק תפח לחבוט בו איזה דקה תוך כדי לישה . לכסות שוב בניילון נצמד ולהתפיח שוב. הפעם הבצק יתפח מהר. וכאשר הבצק תפח שוב לחבוט בו תוך כדי

לישה של דקה. לכסות ולהתפיח שוב. (הפעולה של ההתפחה פעמיים החבטה והלישה תורמת לבצק את המרקם הנהדר שלו.

לא לפחד מן התפיחה והחבטה פעמיים התהליך לוקח זמן קצר  ומאוד קל הכנה. מפני שהבצק רך מאוד .

לשפוך את הבצק על שולחן עבודה -מקומח היטב. לחלק את הבצק ל-12 חלקים הכי נוח בעזרת קלף פלסטיק. לתת לבצק קצת צורה עגולה לא ללוש אותו ולא להוריד נפח כל חתיכה לשים על משטח מקומח. ובעזרת קצות האצבעות לשטח אותה לעובי בארך 1 ס”מ . ולעשות גומות על כל בצק בעזרת האצבעות. (לא חייבים ליצור מאפים ממש עגולים) המשך למטה..

על כל בצק לטפטף בערך 1 כפית שמן זית לפזר מעט גרגירי מלח גס. אם אין אז מלח דק.

ולפזר קצת עלי רוזמרין. לתת לבצק לתפוח. זה לוקח די מהר.

לחמם על האש את הבסיס של מחבת הגריל. ובמקביל לחמם בחשמל  את המכסה עם הגריל.

להרים את הבצק בעזרת אצבעות מקומחות קצת . להניח בזהירות בתוך המחבת שעל הגז. ולכסות במכסה עם הגריל. האפייה נעשית די מהר.זהירות לא לחרוך

מלמעלה את המאפה. (החלק העליון מאוד חם ועלול לחרוך את המאפה).

מי שאין לא מחבת חשמלית יכול לאפות במחבת רגילה עם מכסה ופשוט להפוך את המאפה לאפיית הצד העליון.

או אפשר במחבת  בגז לאפות את החלק התחתון  של הלחם. וכאשר הוא קיבל למטה קצת צבע עם קצת פסים חומים להעביר לתנור עם גריל עליון לקבלת צבע

ואפקט וטעם של מחבת הגריל.

הלחם במחבת החשמלית. זהירות לא לחרוך.

בצק רך מאוד ונשפך

בצק שהכפיל את נפחו

בצק רך מאוד אחרי שנחבט ו-לשתי אותו כדקה.

בצק שנחלק על השולחן לא בדיוק צורות עגולות לא חייבים.

בצק על השולחן עם שמן זית רוזמרין ומלח

הבצק נאפה במחבת החשמלית. שנותנת לו את הטעם והארומה הנפלאים.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה