הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

מאפה פיצה עשיר ביקרות גינה עם גבינות ושמן זית וריח של אחר הגשם

10/12/2013


פורסם ב-10 בדצמבר 2013, 16:17 במדור מתכונים

בימים קרים אלו בא להתפנק עם מאכלים חמים.

אז לקחתי קמח שמרים שמן זית ומבחר ירקות.וגבינות ויצרתי מאפה ים תיכוני .

בין מאפה לפיצה.המאפה מפיץ ריח ארומתי של גינת ירק אחרי הגשם .בזכות עלי הבזיליקום (או אורגנו) שאל תוותרו עליהם.

הבצק קל להכנה. והנה יש לכם ארוחה שלמה המכיל המבחר ירקות גבינות ושמן זית.

החומרים לבצק;

———————

מתקבל בצק מאוד רך דביק ונשפך. הבצק מספיק ל-2 מאפים  בקוטר של 32  ס”מ כל תבנית.

750 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים טריים (קוביה הכי טוב) או 10 גרם שמרים יבשים

2 כפיות סוכר

1.5 כפיות מלח

1/2 כוס שמן זית (ועוד קצת כדי לשמן את התבנית ולזלף מעל המאפה)

3-31/2 כוסות מים חמימים. (מינרלים. שלא יתקבל טעם של כלור).

אופן ההכנה;

לשים בקערת המקסר את השמרים .חצי כפית מכמות הסוכר.  1/2 כוס מים מהכמות הרשומה לערבב ידנית או בעזרת כף עד אשר השמרים נמסים.

לכסות בכוס אחת קמח מהכמות הרשומה. כעת לתת לשמרים לתסוס כמה דקות. כאשר רואים כי יש בועות סימן שהשמרים פעילים והבצק יעלה יפה.

עכשיו- לשפוך את כל כמות הקמח הנותרת על השמרים שבקערת המקסר לשים מעל הקמח את כמות הסוכר הנותרת. את המלח. את השמן זית.

ועוד 2 כוסות מים מהכמות הנותרת.

להתחיל לערבל במהירות נמוכה כאשר הבצק מתחיל להתאחד להוסיף עוד מכמות המים לפי הצורך עד אשר מתקבל בצק מאוד רך ונשפך. להמשיך לערבל

במהירות בינונית גבוה כ-6 דקות. לעצור לכסות בניילון נצמד. ולתת לבצק לתפוח .עד אשר הוא מכפיל את נפחו.

כאשר הבצק תפח. לתת סיבוב קטן במקסר כדי להוריד נפח. ולתת לבצק לתפוח שוב עד הכפלת נפחו. כעת הבצק יתפח יותר מהר. ושוב להוריד נפח ולהתפיחו.

הפעולה של התפחת נפח הבצק. הורדת האויר ושוב התפחה. תורמת לבצק את המרקם האורירי שיתקבל. וכן הלישה במשך 6 דקות במקסר תורמת

גם לבצק  את מרקם  הבצק שבסופו יתקבל.

בינתיים. להכין ירקות למאפה. לחתוך פרוסות חצילים ופרוסות בצל לפזר עליהם קצת מלח וקצת פלפל ולטפטף שמן זית. לסדר בשורות

על תבנית אפיה מרופדת. ולאפות 15-20 דקות עד להזהבה קלה. או עד אשר הירקות מתרקחים קצת.

פלפלים. קישואים. עגבניות.-לחתוך לפרוסות דקות. להמליח לפלפל לבזוק קצת שמן זית- לא צריך לאפות אותם תחילה.הם יאפו בזמן האפיה.

אופן ההכנה;

לשמן תבנית גדולה.בשמן זיתכ- 2 כפות  להוציא את הבצק לשולחן העבודהשחייב להיות מקומח היטב. לחלק את הבצק ל-2. לשטח בצק אחד את הבצק  בתבנית בעזרת כפות הידיים. לשכבה בעובי אחיד.קל לשטח כי הבצק רך מאוד.(אם הבצק חוזר לתת לו דקת מנוחה. ואז שוב לשטח אותו בתבנית)

למרוח עליו רוטב פיצה. או מוכן או שהכנתם. לסדר יפה את הירקות שבחרתם. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כ- 130 גרם. לפזר קצת גבינה בולגרית

כ-70 גרם חתוכה לקוביות קטנות או מפוררת.

לטפטף מעל שמן זית . ולפזר קצת עלי בזיליקום טרי או אורגנו.

אפיה;

להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 250 מעלות לאפות כ-25-35 דקות דקות.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה