הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

עוגת שוקולד נהדרתלחה בזכות שמנת חמוצה. עם חמאה שוקולד קוקוס וציפוי שוקולד גנש . מתקבלת עוגתשוקולד מודגש בטעם נפלא.

03/12/2013


פורסם ב-24 באוקטובר 2013, 10:03 במדור מתכונים

עוגת השוקולד הזו עשירה ולחה . בזכות שמנת חמוצה. והחמאה. – היא לא כבדה אבל ממש טעימה.

החומרים;

לתבנית קוגלהוף או תבנית 24 ס”מ.

150 גרם שוקולד מריר שבור

100 גרם מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס).

—————————————————————

לשפוך את המים הרותחים על השוקולד לחכות דקה ולערבב לעיסה חלקה ולקרר מעט

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות

170 גרם סוכר (3/4 כוס)

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

—————————————————-

לשים בקערת המקסר את החמאה. הסוכר. סוכר וניל והמלח. ולהקציף כמה דקות לעיסה

תפוחה ובהירה.

———————————————————————-

3 חלמונים

2 כפיות ברנדי

להוסיף את  3 חלמונים לעיסה בהדרגה עד אשר הם נבלעים בעיסה. ואת הברנדי.

להוסיף לעיסה את תערובת השוקולד והמים שהתקררה . ולעררב

————————————————————

1/2 גביע שמנת חמוצה  להוסיף לעיסה -ולערבב בעדינות.

———————————————————–

2 חלבונים

4 כפות סוכר ( 45 גרם)

———————————————————–

להקציף את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

ולאחד את עיסת החלבונים עם עיסת החלמונים והשוקולד תוך כדי עטיפה.

——————————————————————————

ולהוסיף בעטיפה  את כל החומרים היבשים הנ”ל שעורבבו ביחד;

—————————————————————————–

45 גרם קוקוס (6 כפות שטוחות)

1 כוס קמח רגיל ( 150 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה.

לשמן היטב את התבנית לשפוך את העיסה ולאפות בחום בינוני 160 מעלות

כ-40-50 דקות. ולקרר

לא לייבש את העוגה

לשחרר את העוגה מהתבנית. עם העוגה נאפתה בתבנית קוגלהוף להפוך אותה. ולשים על

רשת שמתחתיה יש תבנית ואז לצפות בגנש השוקולד.

לציפוי גנש השוקולד

—————————-

150 גרם שמנת מתוקה -לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה ולכבות

להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ולערבב.

כדי לקבל ציפוי עבה . לקרר את הגנש עד שהוא מגיע למרקם סמיך (כמו טחינה גולמית).

(או לצפות פעמיים בגנש במרקם יותר נוזלי.).

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה