הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

זהו נקניק עשוי משוקולד חמאה חמוציות אגוזים עוגיות ופצפוצי אורז.וברנדי זו הגרסה שלי לכדורי השוקולד בעיצוב שנראה כמו נקניק

01/12/2013


פורסם ב-1 בדצמבר 2013, 20:14 במדור מתכונים

נקניק שוקולד המכיל חמאה שוקולד אגוזים  חמוציות בברנדי  פתי בר ופצפוצי אורז .קל הכנה

זוהי ורסיה שלי לכדורי השוקולד. עיצוב המזכיר נקניק.

החומרים ל- 2 נקניקים באורך 14-15 ס”מ. וקוטר 4 ס”מ לערך;

50 גרם חמוציות (או צימוקים או דובדובנים מסוכרים) מושרים כשעה  ב-1/4 כוס ברנדי או ליקר מועדף.

200 גרם שוקולד מריר.

100 גרם חמאה.

50 גרם עוגיות פתי בר שבורות לחתיכות קטנות.

2 כוסות פצפוצי אורז. (או מי שרוצה ישים במקום פתי בר)

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט;

50 גרם שוקולד מריר מומס במיקרוגל או בבן מארי מעורבב עם חצי כפית שמן

חצי כוס אבקת סוכר. מעורבבת עם כף 1 קונפלור  כדי שאבקת הסוכר לא תמס.

אופן ההכנה;

לשים בסיר על אש קטנה את החמאה והשוקולד לבחוש כל הזמן עד אשר הכל נמס. ולכבות את האש.

להוסיף לסיר. את הפתי בר . פיצפוצי האורז. החמוציות כולל הברנדי שהם הושרו את האגוזים. לערבב היטב.

לקחת 2 ניירות אפייה או לפרוס ניילון נצמד.

לחלק את העיסה ל-2 לרוחב הנייר או הניילון. לגלגל את הנייר על העיסה ולהדק . ולגלגל  לנקניק לאורך של 14 ס”מ לערך וקוטר 4 ס”מ.  משני צידי הנקניק לגלגל

את קצבות הנייר כמו אריזת סוכריה כך לגלגל עד אשר מרגישים שהעיסה בפנים מהודקת היטב. לשמור על צורת גליל יפה.

להכניס לכמה שעות במקרר . או לזרוז תהליכים לשעה במקפיא.

לאחר מכן למרוח בעזרת מברשת את כל הנקניק. ולגלגל ישר באבקת הסוכר.

לחתוך כשהנקניק קר מאוד או חצי קפוא.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה