הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

סברינה נוסטלגית עשירה מאוד עם קצפת וסירופ רום מוגשת עם תותים או לבחירתכם בגרסה שלי.

28/11/2013


פורסם ב-28 בנובמבר 2013, 12:23 במדור מתכונים

המתכון לסברינות נוסטלגי. הוא עשיר . טעים ביותר

בגרסה שלי למנת גורמה . אבל- קלת הכנה.

החומרים ל-10 סברינות אישיות לערך.

החומרים לבצק הסברינות;

250 גרם קמח.

10 גרם שמרים טריים.

15 גרם סוכר

150 גרם חלב פושר.

2 ביצים שלמות

100 גרם חמאה מומסת.

1 שקית סוכר וניל.

גרידה מחצי לימון קטן.

רבע כפית מלח.

החומרים לסירופ הסוכר רום;

3כוסות סוכר .

6 כוסות מים מינרלים.

1 שקית סוכר וניל.

חצי כוס ליקר רום משקה לבן. (אם אין אז כפית פקק תמצית רום שקוף)

————————————————————————————–

לשים את כל החומרים בקלחת (מלבד הרום). .להרתיח כ-5 דקות . ולבסוף להוסיף את הרום.

החומרים לקצפת;

1.5 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה מאוד

6 כפיות סוכר

1 שקית סוכר ונילין

2 כפיות אינסטנט פודינג וניל.

————————————————————–

להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

לקישוט;

ריבת פטל או תות או דובדובנים.

תות שדה

או דובדובנים מסוכרים.

אופן ההכנה לבצק;

—————————-

לשים במקסר את  השמרים ורבע כפית מכמות הסוכר וחצי כוס מהחלב הפושר. לערבב עד אשר השמרים נמסים.

לפזר עליהם . קצת מהקמח שיכסו אותם. לחכות כמה דקות עד אשר רואים כי השמרים תססו.

כאשר השמרים תססו. לפזר עליהם את יתרת הקמח. ועל הקמח לשים את יתרת הסוכר. סוכר הוניל. המלח. גרידת הלימון.

ושאר החלב הפושר. והביצים.

להתחיל לערבל. ולבסוף להוסיף את החמאה המומסת בזרם דק עד אשר החמאה נבלעת בבצק. להמשיך לערבל במהירות בינונית גבוה כ-5 דקות

מתקבל בצק יחסית נוזלי.לכסות בניילון נצמד ולהתפיח (המשך המתכון למטה)

לאחר מכן לכסות בניילון נצמד. להתפיח. לאחר ההתפחה.  לתת סיבוב קטן במקסר להוריד נפח. עכשיו הבצק יתפח יותר מהר.

כאשר הבצק שוב תפח לתת עוד סיבוב קטן ולהוריד נפח.

לשמן היטב ולקמח היטב תבניות סברינה. אם אופים בתבניות סיליקון לשמן אותם קצת.

למלא שקית זילוף עם צנטר חלק גדול. למי שאין צינטר יכול לזלף בלי צינטר.

לזלף לתוך תבניות הסברינות  קצת יותר מחצי גובה התבניות.

לתת לתפוח עד הכפלת הגובה.

להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 180 מעלות . לאפות היטב בערך 30 דקות. עד אשר כל המאפה זהוב  יפה גם בבסיס.ולקרר.

אחרי שהסברינות התקררו.

ליישר אותם בבסיס. (לבשל כל פעם 2-3 סברינות)

לבישול בסירופ- כשהסירופ באש בינונית קטנה . להכניס את הסברינות כאשר הבסיס כלפי מעלה. וראש הסברינה טבול בסירופ.

מבשלים עד שרואים כי ראש הסברינה תפח בסירופ. ואז הופכים בזהירות. לבישול בסיס הסברינה. כעוד דקה וחצי.

מוצאים אם הסברינות על צלחת הגשה. -ומקררים

למרוח את ראש הסברינה בכפית ריבה.

ולזלף עליה קצפת בעזרת שק זילוף עם צינטר כוכבי גדול.

לקשט עם תותים או מישרוצה רק עם דובדובנים מסוכרים.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה