הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

עוגה מרשימה עשירה ומפנקת -ענני מרנג עם קצפת יוגורט פירות יער ותותים. מוקדשת למי שבאמת אנו אוהבים.

25/11/2013

ענני מרנג עם קצפת יוגורט פירות יער ותותים עשירה מאוד ומוקדשת למי שבאמת אנו אוהבים.


פורסם ב-25 בנובמבר 2013, 20:34 במדור מתכונים

עוגת מרנג – עם קרם קצפת יוגורט פירות יער  ותותים.

העוגה עשירה מאוד. ומתוקה. היא קלת הכנה.

הכנתי אותה לכבוד יום הנישואין שלנו. בא לנו קצת משהו מוגזם מיוחד ובומבסטי.

מותר לנו פעם בשנה.

כמות חומרים ל-3 דיסקיות מרנג בקוטר 22 ס”מ. (המשך המתכון  למטה.)

החומרים למרנג;

8 חלבונים.

600 גרם סוכר.

1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה;

לשים בקערה את החלבונים הסוכר וסוכר הוניל.

להניח את הקערה על סיר שבתוכו יש מים. שנמצאים על האש.  בן-מארי (אך המים לא באים במגע עם הקערה)

להתחיל לבחוש. כל פעם עד שגרגירי הסוכר נמסים. והחלבונים מאוד חמים. (להזהר לא לעשות חביתה).

להעביר את הכל לקערת המקסר ולהקציף במהירות גבוה עד אשר המרנג מאוד יציב.

צריך 3 תבניות אפייה.( אפשר בחד פעמית גדולה).

לשרטט על 3 ניירות אפייה. 3 עיגולים בקוטר 22 ס”מ.

להניח  הפוך את הנייר על התבנית כדי שהציור לא ידבק למרנג.

לקחת קצת מרנג ולהדביק את הנייר לתבנית בעזרתו. כדי שזילוף המרנג יהיה חלק.(והדף לא יזוז)

לקחת שק זילוף עם צינטר כוכבי גדול. ולהתחיל לזלף כוכבים קטנים בקו המתאר.לאחר מכן לזלף ספירלה עד למילוי כל הקוטר.(כך ליצור 3 דיסקיות)

(מי שלא רוצה לזלף פשוט יחלק את המרנג ל-3 התבניות וימרח את המרנג בצורה אחידה ולא יעבור את קו המתאר של העיגול המשורטט)

להכניס לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות לייבוש למשך שעה וחצי שעתיים עד אשר המרנג יציב ויבש. להניח לקרור.

לקצפת יוגורט פירות יער.

—————————————–

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

חצי חבילהאבקת אינסטנט פודינג וניל.

1 יוגורט פירות יער או דובדובנים עם פרי  הפרי למעלה.

להקציף את השמנת המתוקה והפודינג לקצפת יציבה. להוריד מהמקסר ולהוסיף בערבוב ידני את היוגורט.

לקצפת וניל

——————————————

1 מיכל שמנת מתוקה.

3 כפיות סוכר

2 כפיות אינסטנט פודינג וניל.

להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

סלסלת תותים יפים .לקישוט וגם על הקצפת. (אפשר-גם קווי לקישוט. פירות יער ומה שתרצו)

10 תותים נקיים לחתוך לפרוסות לפזר עליהם כפית סוכר. וכף ליקר קירסאו או ברנדי או ליקר פרות יער. לערבב קצת.

אופן הרכבת העוגה;

לקחת מרנג להניח על מגש הגשה. למרוח חצי מקצפת פירות היער. ועליה למרוח שליש מקצפת הוניל. להניח תותים בליקר  קרוב לשוליים ואחר כך לפזר קצת תותים על הקצפת פנימה.

לשים שליש קצפת בשק הזילוף ולזלף על הקצפת  עגול בקו השוליים. וקצת על התותים  (כדי שהמרנג הבא ידבק לקודמו) (תמונות להמחשה למעלה)

להניח שוב מרנג . למרוח קצפת פירות יער ועליה קצפת וניל לפזר תותים בליקר ולסדר קרוב לקצה גם פרוסות תותים.

ומהשק זילוף שוב לזלף ספירלה בשוליים וגם פנימה. כדי שהמרנג הבא יצמד לקודמו.

להניח על את המרנג האחרון.

לקשט מעל בתותים פירות יער וקווי ומה שתרצו.

להכניס לקירור

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה