הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

אלו אקלרים מלאים בכל טוב של קצפת תותים וציפוי גנש. מתקבלים אקלרים עשירים רכים ומענגים. ואפילו הם קלי הכנה.

23/11/2013


פורסם ב-23 בנובמבר 2013, 19:40 במדור מתכונים

אלו אקלרים . מבצק רבוך. ממולאים בקצפת וניל . בתוספת תותים וציפוי שוקולד- מתקבל תענוג רך ומענג.

המתכון קל הכנה. ולא מסובך.

החומרים ל-20 אקלרים קטנים .7-8 ס”מ גודל יחידה

100 גרם חמאה

60 מי”ל מים (1/4 כוס)

200 מי”ל חלב (קצת יותר מ-3/4 כוס)

1.5 כפות סוכר

קורט מלח.

175 גרם קמח

4 ביצים שלמות גדולות.

אופן ההכנה;

לשים בקלחת את החמאה. החלב. המים. הסוכר והמלח. ולהביא לרתיחה.

לא לכבות להוסיף את כל כמות הקמח תוך כדי עירבוב תמידי בכף עץ . עד אשר התערובת נפרדת מן הסיר.

לשפוך את התערובת ישר לקערת המקסר עם וו גטרה. לתת לעיסה עירבוב של כדקה.

ולהוסיף ביצים בהדרגה. כל פעם אחת לתת לה להבלע בעיסה ולהוסיף כך את כל כמות הביצים.

העיסה מוכנה כאשר תקחו בין 2האצבעות מן העיסה. ותמתחו את האצבעות .ויתקבל כמעיין משיכת חוט אלסטי.

עם לא נמתח חוט .תוסיפו עוד ביצה.

מעבירים את העיסה לשק זילוף עם צנטר כוכבי. מי שרוצה יכול עם צנטר עגול חלק. (בגודל 13 מ”מ)

מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה  אקלרים מאורכים. בערך 7-8 ס”מ לשמור על מרחק האקלרים תופחים.

להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות. אופים בערך 10-12 דקות ללא פתיחת דלת התנור.

אחרת הפחזניות יצנחו לכם.

אחרי שהפחזניות ניראות יציבות מנמיכים את התנור לחום 170 מעלות משאירים חריץ פתוח בדלת ע’י  כף עץ שהצמדנו בין התנור לדלת.

כך אופים עוד כ- 12-15 דקות עד אשר הפחזניות זהובות יפה ויציבות. – ומצננים.

חותכים חתך באמצע כל פחזנייה.

לציפוי שוקולד גנש; המשך המתכון למטה;

לצפוי שוקולד גנש; (מי שלא רוצה ציפוי שוקולד . יפזר אבקת סוכר על הפחזניות לאחר המילוי בקרם).

150 גרם שמנת מתוקה. לשים בקלחת להביא לידי רתיחה

לכבות ולהוסיף 150 גרם שוקלד מריר . להמתין דקה ואז לערבב לעיסה חלקה ומבריקה

לטבול בגנש השוקולד את החלק העליון של האקלר להמתין שהקרם מתקשה (אפשר להכניס את הפחזניות למקרר לזירוז )

לקרם הוניל;

1 מיכל  שמנת מתוקה  להקצפה 38%

2 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל

5 כפיות סוכר.

——————————————————

להקציף  במקסר את הכל ביחד עד לקבלת  קצפת תפוחה ויציבה.

לשים את הקרם בשק זילוף עם צינטר כוכבי גדול ולמלא את הפחזניות בקצפת.

להניח על הקרם פרוסות  או חציי תותים  שטופים.

ולקשט על הפחזנייה גם בפרוסות תותים.

עם נשאר מגנש השוקולד. ניתן לקשט בו את צלחת ההגשה ולהניח עליו את האקלרים.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה