שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז”ל . שביקש שאכין לו את עוגת הילדות שלו. ואז הבנו כמה המאפה הזה נפלא . טעים ביותר ומנחם במיוחד בימי החורף הקרים – ומאז הוא מבוקש ביותר במשפחה.
התבנית הכי מתאימה למלאי היא תבנית חד פעמית 30X20 ס”מ
החומרים;
100 גרם חמאה נמסה.
100 גרם שמן
1 גביע יוגורט
2 גביעי שמנת חמוצה (באחוזים שמועדפים עליכם)
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תירס -לא אינסטנט
1 כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
לשים בקערה גדולה- את כל החומרים. -חוץ מקמח התירס והקמח הלבן.
לערבב להומוגניות. ואז להוסיף את הקמחים. ולערבב היטב.
החומרים למילוי הגבינה;
2 גביעי גבינה לבנה באחוזים שמועדפים לכם (סה”כ 500 גרם)
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי הגבינה ביחד.
לצקת לתבנית חצי כמות מעיסת קמח התירס.וליישר.
לצקת בעדינות מעל את מילוי הגבינה וליישר.בזהירות ומעל ליצוק בעדינות בעזרת כף את חצי השני של עיסת העוגה.
ליישר כמה שניתן לכיסוי מילוי הגבינה.
לשים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. בערך 30-40 דקות עד אשר המאפה זהוב יפה מלמעלה. לא לייבש
להמתין 10 דקות אחרי האפיה- לחתוך מנה -ולהתענג (ניתן גם לאכול קר . או לחמם קצת במיקרוגל).
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות