הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2702257


פורסם ב-20 בנובמבר 2013, 22:46 במדור מתכונים

לכבוד יום הולדתה של בתי מאיה . הכנתי לה עוגת שוקולד

העטופה בבצק סוכר.

וכקישוט  על העוגה  הכנתי קומקום ססגוני ואלמנטים.

הקומקום  עשוי ממרשמלו ופצפוצי אורז.. הדרכת הכנת הקומקום נמצא למטה

v

הקומקום עשוי ממרשמלו פיצפוצי אורז וחמאה. ומצופה בבצק סוכר.

לבקשתה  של בתי.

אפשר כמובן לצקת את עיסת המרשמלו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. להדק היטב ולקרר. ומתקבל חטיף טעים.

אופן הכנת עוגת השוקולד והציפוי יהיה בהמשך.

לתערובת המרשמלו;

להמיס במיקרוגל. או בקערה גדולה מונחת על סיר מים רותחים.

300 גרם מרשמלו.

לערבב מידי פעם. כאשר המרשמלו נמס. להוסיף

75 גרם חמאה. לערבב.

ולבסוף להוסיף;

9 כוסות פיצפוצי אורז. לערבב היטב.

להניח על השולחן נייר אפיה ולשפוך עליו את כל התערובת המרשמלו. ובעזרת ידיים רטובות קצת להדק את המרשמלו

וליצור כדור יפה.

לקרר מעט.

להמיס עוד קצת מרשמלו ובעזרת מברשת למרוח את הכדור כדי לסגור את החורים. להניח להתקרר ולהתייבש.

לעטיפת הכדור- לקחת בצק סוכר ללוש אותו לחלקות. ליצור כדור חלק. לרדד אותו על משטח שפיזרנו עליו קונפלור

לקוטר של כדור המרשמלו ולעובי של 4 ס”מ.

להבריש את המרשמלו במעט מים.

להניח על כדור המרשמלו את בצק הסוכר. כמו חצאית. להדק את הבצק בעזרת היידיים. ולמתוח את הבצק בזהירות כלפי מטה. כדי שהבצק יחסה את כל הכדור.

להזהר לא לעשות יותר מידי קפלים.

בעזרת מחליק פלסטיק – להחליק את הקמטים ולהדק את הבצק לכדור.

לבסיס שמונח עליו הקומקום.;

לקחת חתיכת בצק סוכר בגודל כדור  טניס.ללוש אותה לחלקות  ליצור כדור.

לרדד את הבצק לקוטר של בערך 7 ס”מ. להבריש קצת במים להניח מעל את כדור  המרשמלו. לייבוש.

עכשיו . ליצור מבצק סוכר זרבובית. . ומחתיכת בצק סוכר ליצור נקניק ולתת לה צורה של ידית הקומקום.מותאמות

לזרבובית ולידית לערבב קצת אבקת c/m/c כדי שהם יהיו חזקות. (להשיג בחנויות לדברי קונדטוריה)

כמובן צריך לבדוק שהזרבובית והידית מותאמות היטב  בצורתם יפה על הקומקום.

לתת להם להתייבש כיממה לפני ההדבקה על הקומקום.

איך מציירים; ( תומונה בהמשך)

להעתיק על נייר אפייה ציור שרוצים בעזרת עיפרון ללא עופרת(לא רעיל)

להפוך את הציור לצד השני  ולהעתיק היטב את הציור בעצם- הנייר הופך לנייר קופי.

להניח את הציור על הכדור . להחזיק מצד אחד ולהתחיל לעבור על קווי המתאר בעזרת עיפרון כדי שהציור יעבור לכדור.

אופן הצביעה;

לקחת מגוון צבעי ג’ל להניח טיפות מכל צבע שרוצים על צלחת או על פלטה לעירבוב צבעים.

לדלל במעט אלכוהול נקי או וודקה. – האלכוהול תורם לייבוש מהיר של הצבעים.

בעזרת מכחול דק לעבור על קווי המתאר אך לא בשחור . שהוא יותר מידי חזק. (תמונות למטה)

עדיף עם צבע חום בהיר.

ולהתחיל לצבוע . גם בתפיחות של המכחול. (תפיחות נעשות במכחול יותר רחב. למשל לצמרות העצים)

לאחר שהזרבובית והידית התייבשו. – לדקור חציי קיסמים במקום הזרבובית. ובמקום הידית  לשים דבק למאכל במקום ההדבקה.

(ניתן להשיג דבק מאכל בחנויות לממכר דברי קונדטוריה).

להשחיל את הזרבובית ואת הידית על הקיסמים. ולהדק היטב. כךהחיבורים יהיו יותר חזקים.

לתת תמיכה לזרבובית והידית ע”י הצמדת כלי כבד או צנצנת. וגם ע”י קיסמים ארוכים. (תמונה למטה)

ולתת לייבוש כ-יממה.

לאחר שהם יתייבשו לצבוע אותם באותו אופן.

את הקומקום ניתן להניח על בסיס קאפה (מן קרטון עבה שניתן להשיג בקרביץ)

ציפיתי את משטח הקאפה בבצק סוכר מרודד. וצבעתי אותו באותו האופן . ןכאשר הצבע עדיין טרי הצמדתי את הומקום עלי.

(אם הצבע כבר יבש. מרטיבים את מקום ההדבקה עם מעט מים. או עם דבק מאכל ומצמידים.

ניתן לקשט בכל מיני אלמנטים כגון- פיטריות ארנבים. פרחים  חיפושיות ועוד.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה