הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

פורסם ב-13 בנובמבר 2013, 18:37 במדור מתכונים

פשטידת ברוקולי ובצל וגבינות עשירה בטעמים נהדרים עם רוטב רוייאל

הכי כייף שניתן להכין אותה עם שמנת עם 10% שומן . ואת הגביע שמנת חמוצה ניתן להחליף

גם בגביע שמנת 9% שומן. – ולמרות הכל מניסיון היא יוצאת מאוד טעימה. הבצק פריך נימוח ונהדר.

החומרים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס”מ.

לבצק;

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה.

1 גביע שמנת חמוצה.

75 גרם חמאה רכה.

רבע כפית מלח.

לערבב את כל חומרי הבצק -לבצק חלק. לעטוף בניילון נצמד

לשים בקירור למשך חצי שעה.

לשמן את התבנית גם בדפנות.

לרדד את הבצק בקוטר יותר גדול מהתבנית שיספיק לכיסוי הדפנות.

להדק את הבצק היטב לבסיס התבנית וגם בדפנות. ובנתיים להכניס למקפיא.

לחומרי המילוי;

300 גרם ברוקולי טרי או קפוא חלוט .

4 בצלים חתוכים לפרוסות דקות ומטוגנות במעט שמן עם 25 גרם חמאה.

לטגן עד שהבצל נעשה שקוף ומעט רך אך ללא צבע.

100 גרם גבינת חמד מגורדת או חתוכה לקוביות קטנות.(אפשר גם גבינה צהובה.).

לרוטב רוייאל;

100 גרם שמנת מתוקה

150 גרם חלב.

3 ביצים .

2 כפות קמח.

מלח ופלפל לפי הטעם.

לערבב את רוטב הרוייאל לעיסה חלקה.

אופן הרכבת הפשטידה;

להוציא את הבצק מהמקפיא.

לשים מעל את הברוקולי והבצל.

לפזר מעל את הגבינות.

ומעל לשפוך את רוטב הרוייאל.

ניתן לפזר מלמעלה קצת גבינה צהובה.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. 50-60 דקות למאפה זהוב ויפה.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה