הבלוג של לי-את הלר

לא מי את, לי-את.

אז שלום לכולם, אני לי-את (הלר) אני כבר די גדולה, והנה, גם אני כאן, כותבת בבלוג משלי, ומלהגת על דברים שמעניינים, נוגעים, ומזיזים לי. בחיי המקצועיים אני מתפרנסת מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה. תחומי עניין, בגדול – תרבות: - ספרים... +עוד

אז שלום לכולם, אני לי-את (הלר) אני כבר די גדולה, והנה, גם אני כאן, כותבת בבלוג משלי, ומלהגת על דברים שמעניינים, נוגעים, ומזיזים לי. בחיי המקצועיים אני מתפרנסת מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה. תחומי עניין, בגדול – תרבות: - ספרים – על חוויות הקריאה שלי מן הסתם אכתוב בהמשך. - תיאטרון, אבל טוב (אני בוגרת של החוג לתאטרון של אוניברסיטת ת"א, במגמת בימוי). - קולנוע, אחרת לא יכולתי לעבוד במקצוע המופרע הזה שלי. - אמנות - וכל מה שיבוא לי. בפייסבוק אפשר למצוא אותי: @li-at heller

עדכונים:

פוסטים: 79

החל מנובמבר 2015

תפריט ארוחת בוקר יצירתיות המושפעות מטעמיה באזורים השונים של לה-בלה-איטליה. נסיעה לשכונה הכי אירופאית בעיר ולטעמים הנהדרים בבליני מדמה, לרגעים, קפיצה קטנה לחו”ל

25/05/2018

מסעדת בליני (צילום תמונה: אנתולי מיכאלו)

מסעדת בליני (צילום תמונה: אנתולי מיכאלו)

נתחיל בווידוי קטן, אבל ידוע עלי. אני אוהבת לאכול.

גדלתי בבית שסבתא הייתה מקבלת אותנו מדי יום בשובנו מבית הספר עם ארוחת צהרים חמה, כשכול אחד מאתנו קיבל את המנה האהובה עליו, במיוחד עבורו. האוכל היה טרי ובריא ושונה מדי יום, וככה פיתחתי לי אהבה לאוכל טוב.

חוש הריח המפותח שלי הביא אותי בהמשך לפתח חך יוקרתי ואנין טעם ועד היום אני אוהבת אוכל טרי העשוי ממצרכים איכותיים ומגוונים.

אבל בעת ובעונה אחת ועם כל זאת, את ארוחות הבקר שלי, הייתי אוכלת רק בהפסקת ארוחת עשר בבית הספר. הורי שיצאו לעבודה בבקר עוד לפנינו, דאגו להכין לנו כריכים מושקעים שנוכל לקחת אתנו לבית הספר. אבל בבית טרם צאתנו, לא אכלתי דבר.  יש משהו בהרגלי הילדות שמשתרש עמוק ומשפיע כנראה על חיינו הבוגרים. עד היום אין לי צורך בקפה מיד בקומי, כמו שקורה לאנשים רבים, ולאכול על הבקר, ממש לא בא בחשבון.

את ימי העבודה בתעשייה שלי, בסטים לסדרות וסרטים, נהוג לפתוח בארוחת בקר דשנה הכוללת ביצים גבינות לחמים סלטים ועוד, אבל השעה המוקדמת בה מוגשת הארוחה הזו (לפעמים 5:00 בבקר) גורמת לי אפילו לא להתקרב לאזור. אני זקוקה לכמה שעות התאוששות בטרם אוכל להכניס דבר מה לפה.

ועם כל זאת, כפי שאמרתי, אני אוהבת לאכול. ואת ארוחות הבקר שלי, אם וכאשר אני אוכלת, אני עושה עם חברות, במקומות מומלצים וטובים. אם כבר, אז כבר…

כשקראתי באחד הפרסומים שב’בליני’, המסעדה האיטלקית הוותיקה ששוכנת במתחם סוזן דלל בנוה צדק, התחילו להגיש גם ארוחות בוקר יוקרתיות, בסופי שבוע, החלטתי ללכת ולנסות.

 

בשבת האחרונה סחבתי איתי חברה ונסענו לנו לאחת השכונות הכי יפות בעיר.

כבר יותר מ 20 שנה שבליני, מסעדה איטלקית בניחוח טוסקני, שוכנת בחצר של סוזן דלל, בלב שכונה שמזכירה קצת את אירופה עם כל הקסם שמסביב.

 blini 888

למרות החום בחרנו לשבת במרפסת המרווחת כששני מאווררי ענק מכוונים אל שולחננו ומדמים בריזה מהים הלא רחוק.

המרפסת הציורית משקיפה על מרכז סוזן דלל ומשתלבת בפסטורליה והיופי של השכונה. מלצר חייכן ונעים נגש להסביר לנו על ארוחות הבקר החדשות במקום.

את התפריט בנה השף המיתולוגי של המסעדה- אמיר שולמן. התפריט מוגש כמו ברוב העיר בבראנץ’ סופשבוע-שישי שבת והוא מציג ממגוון אופציות יצירתיות (שמצטלמות נהדר לאינסטה) ויכולות להתאים לשרינג, כדי שיהיה ניתן לטעום ממגוון רחב עשיר וטעים.

התפריט מחולק לארוחות בוקר ממחוזותיה ומטבחיה השונים של איטליה, כאשר כל ארוחה מקבלת פלטת פתיחים מגרה, המלאה בכל מיני דברים טובים המאפיינים את המחוז, ולצידה מנה עיקרית, שלרוב מבוססת על ביצים בוואריאציות שונות וטעימות.

 ומה בתפריט החדש?

blini 666

כל ארוחת בקר מתחילה עם סלט ירוק עשיר במרכיבים טריים, ובליווי של פוקאצ’ות ולחם הבית שנאפים במקום ומתפצחים בפה בעונג רב. לצד הלחמים והסלט מוגש גם קוקטייל הבית, העשוי מפסיפלורה בשילוב יין לבן ויין אדום. מחזה מעורר תאווה בשילוב הצבעים במתגלה בכוסות.

blini 1212

כמו כן תקבלו עם כל ארוחת שתיה חמה או קרה לבחירתכם.

ועכשיו אחרי כל הטוב הזה, (אל תתמלאו מהלחם הנפלא, הטוב האמיתי עוד לפנינו) צריך לבחור מתוך 5 סוגים של ארוחות, פלוס הפתעות נוספות שמסתתרות בתפריט.

אז מה הוצג לפנינו:

*בוקר קמפנייהפריטטה פפרוני וגלדי בצל ולצידה פלטת פתיחים הכוללת: ויטלו טונטו, דג מלוח, מוצרלה באפלו, זייתים וריקוטה פרסקה.  (75 ₪)

*בוקר טוסקנה – שקשוקה פרימוורה וגבינת פרמזן . ולצידה פלטת פתיחים הכוללת: פרושוטו ואורוגולה, ריקוטה כבשים, פסטו וקונפי שום, אנטיפסטי פטריות, פלפל קלוי וזייתים. (75 ₪)

*בוקר מילאנזי – פולנטה רכה עם כמהין בייצים עלומות וברוקולי. ולצידה פלטת פתיחים הכוללת: גבינת גורונזולה, ריקוטה, פטה כבד, ריבת שרי, חרדל, ארטישוק ופרמזן וזיתים. (80 ₪).

*בוקר איטלביבו2 ביצים לבחירה – עין, חביתה, מקושקשת  (ניתן להוסיף פטריות/ בצל/ ע. תיבול). ולצידה פלטת פתיחים הכוללת: גבינת פטה עגבניות ושיפקה, ריקוטה, סלמון מעושן, פפרוני, יוגורט וגרנולה, זיתים. (75 ₪)

*בוקר בקטנה – (המנות בבוקר בקטנה מוגשות מוגשות עם סלט ירוק)   #קיש ארטישוק/פטריות  52 ₪ ,  #פוקאצ’ה ביאנקו – תרד פטריות ובייצים בטאבון 52 ₪ , #פוקאצ’ה סלמון – צלפים אורוגולה וקרם פרש 52 ₪.

 blini 1111

אחרי התלבטות קלה החלטנו לבחור שתי ארוחות בקר שונות כדי להתנסות ולחלוק בטעמים המגוונים.

בחרנו לסור לטוסקנה ולדגום את הבוקר טוסקנה – עם השקשוקה פרימוורה, שהייתה טעימה באופן מפתיע ושונה משקשוקות בהן הורגלנו ברחבי העיר. העגבניות שליוו את המנה היו טריות והוכנסו למנה אחרי חליטה והסרת קליפתן, בחיתוך של רבעי עגבנייה, דבר שהוסיף לטעם ומנע מהן להיבלע בבלילת הביצים שבדר”כ מוגשת בשקשוקות אחרות. הביצים היו רכות, בדיוק במידה הרצויה, כמו ביצים עלומות נפלאות, ועליהן פוזרה גבינת פרמזן טרייה וארומטית שתיבלה את המנה במליחות הרצויה. לצד המחבת מלאת הטוב הזה הוגש מגש ועליו הונחו מעדנים שהשתלבו עם המנה בצורה נהדרת: גבינת ריקוטה נהדרת נימוחה ומשובחת, נקניק פרושוטו נפלא, ממרח פסטו עשיר ואנטיפסטי מופלא שעורר את החייך שלי בגעגוע בלתי מובן למשהו פשוט וטוב.

בוקר טוסקנה-מסעדת בליני

בוקר טוסקנה-מסעדת בליני

הארוחה השנייה שבחרנו הייתה זו ששתינו רצינו מלכתחילה כי משהו בתיאור שלה עשה לנו את זה:

בוקר מילאנזיאל השולחן הוגשה לנו מחבת ובה פולנטה רכה מתובלת בכמהין ובתוכה מונחות ביצים עלומות וברוקולי. האמת שמחבת זו הייתה טעימה ושונה, מאד עדינה בטעמים, לי חסרה מעט מליחות כדי להדגיש את הטעמים.  יחד עם זאת המגש עם הפתיחים שהוגש לצד הביצים היה מושלם וכלל הפעם גבינת גורגונזולה מושלמת, פטה כבד נהדר, ארטישוק  מוחמץ ומוצלח, חרדל גרגרי וטעים, וריבת שרי שהלכה נפלא עם גבינת הריקוטה ושימשה סגיר נהדר לארוחה כולה.

 בוקר מילאנזי - מסעדת בליני

בוקר מילאנזי – מסעדת בליני

העונג היה מושלם. לא יכולתי להפסיק ולנשנש.

בתום הארוחה הזמנו את השתייה החמה, חברתי הזמינה תה נענע ולימון ואני הזמנתי את ההפוך המפורק שלי, שהוגש לצד פנקוטה – סליחה על הביטוי – טעימה רצח. קלילה ולא מתוקה מדי ועליה רוטב דובדבנים שהחמיא והוסיף לטעם המושלם.

הבעיה היחידה בארוחה הזו, שאחריה הייתי מלאה ומדושנת עונג, עד כי כך שכל שרציתי היה ללכת לישון צהרים.

השילוב בין אווירה ייחודית, תפריט איטלקי מרענן ונגיש ושירות אדיב בליני הפכה לאחת המסעדות האיטלקיות הפופולאריות ביותר בארץ. ובצדק.

ארוחות הבוקר מוגשות בימים שישי ושבת בין השעות :  09:00-13:00

 

בליני
יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב

א’ – ש’ 24:00 – 09:00, טל’ 03-5178486

 *גילוי נאות- הייתי אורחת במסעדה

עוד מהבלוג של לי-את הלר

תצוגה מקדימה

לכל איש יש שם - 'איש ושמו אובה'

'איש ושמו אובה' – פרדריק בקמן בביקור ב'צומת ספרים' , גיליתי שברשימת עשירייה - ספרים ב-29.9 ₪  משתתף במבצע גם 'איש ושמו אובה' של פרדריק בקמן, שזכיתי לקרוא כספר לבן עוד...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אלנה פרנטה והחברה הגאונה שלה

'החברה הגאונה' – אלנה פרנטה. *********************** איזה ספר מופלא. איזה סיפור מלא קסם, מלא גאונות. איך אפשר בעזרת מילים לכתוב...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

רוחות העבר וצללי המתים

'הרוחות של בלפסט' – סטיוארט נוויל.     ספר חדש מבית הוצאת תמיר||סנדיק יצא לאור. יש משהו בהוצאה העצמאית הקטנה הזו שנושא תו איכות על הספרים המופעים תחת ידה. משהו שגורם לי...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה