הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

היא כבר כאן!

עונת החתונות,העונה שגורמת לעשרות זוגות לבוא בברית הנישואין ולאורחים חור ענק בעובר ושב ולחיוך מפה לאוזן למנהל הבנק שדפק קופה והגיע ליעד העמלות החודשי, אבל היי אין כמו לשמח חתן וכלה!32918557_10156252906431280_8284360497956913152_n

בשנים האחרונות “תעשיית החתונות ” עשתה מהפך רציני ועם הזמן חת’כת העוף היבשה הפכה לפרגית צלויה ששחתה במרינדת מי מקווה , סלט הוולדרוף האלמותי השתדרג והפך לסלט של עלי בייבי עם פירות חתוכים שנשלחו לזוג לסוויטה המלכותית.

הדי.ג’י שהיה מחלק סלסלות ובקבוק למבדה לשולחן שעושה הכי הרבה שמח הפך ללהקת מתופפי תופי מרים, וליקרי הרעל של הפיזנג, בלו קיראסו ומשקה הנשים הידוע פינה קולדה פינו את מקומם לאחר כבוד עבור צ’ייסרים של הצייר ההוא בשלל טעמים וצבעים.

ובתוך כל המהפך הזה כמעט בכל שולחן של גן אירועים /אולם יושב לו סלט של עשבי תיבול, חמוציות ואגוזים שאין אחד מאיתנו שלא חומד ממנו ואוכל לפחות צלחת שלמה ואחרי כחודש כשהחתן והכלה המאושרים מעלים את תמונות החתונה שלהם לפייסוש וכל העולם כולל להקת מתופפי תופי המרים ראה אותן  את קולטת את עצמך בתמונה מחייכת חיוך של חצי מנה פלאפל ומגלה שכל החתונה הסתובבת עם גן ירק של פטרוזיליה וכוסברה בין השיניים ונשבעת לעצמך שזו הפעם האחרונה שאת אוכלת מהסלט הטעים ההוא אבל לא מצליחה לעמוד בפיתוי.

אז אם כבר פטרוזיליה בין השיניים אז עדיף לעשות את זה בבית בלי שכל העולם יראה, סלט מרענן, טעים, קליל שמתאים בדיוק לימות הקיץ החמים.

 

סלט של חתונות : 

חצי צרור נענע

חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

3 מקלות סלרי אמריקאי

חופן פקאנים שבורים גס.

חופן אגוזי מלך שבורים גס.

חופן חמוציות מיובשות.

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון סחוט

כפית וחצי סילאן/ דבש.

3 כפות בלסמי.

מלח ופלפל.

 

אופן ההכנה:

מפרידים מהגבעולים את עלי הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה. קוצצים דק ושמים בקערה, את מקלות הסלרי חותכים לעיגולים קטנים. מוסיפים את האגוזים והחמוציות. בקערית נפרדת מערבבים את החומרים לרוטב ומוסיפים לסלט ומערבבים היטב שכל עלה ועלה יקבל מקלחת מהרוטב – טועמים מתקנים תיבול (משתדלים לא לאכול את הכל תוך כדי הטעימה) ומגישים.

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה