הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

ברוב ימות השבוע אני ניזונה משָנְבִיצִים כי לא תמיד יש לי זמן לבשל ובעיקר כי אני מטורפת על בצקים, לחמים, פיתות ולחמניות טריות וחמות (קיבלתי כבר צורה של כיכר לחם….) הסנדוויץ’ האולטימטיבי שלי הוא לחמניה  חמה וטריה מרוחה במעט חומוס, מלא מלא מלא פרוסות פסטרמה, פרוסות של מלפפון, עגבניה, צנון (מתה על צנון!) ונבטי צנונית ומעל כל זה לזרות מעט מלח.

11164717_10153228139701280_7978370484354021872_n

אז קיבלתי פסטרמה בדבש ופסטרמה על גחלים של זוגולבק אשר המתינו בסבלנות רבה (גם טוי המתין, הוא קיבל פרוסה ) בקור העז של המקרר עד שאני אפנק אותן ואותי בלחמניה רכה חמה ומלאה בגרעינים.הוצאתי המיקסר , שפכתי הקמח, זרקתי שמרים והוספתי מים ושלחתי את העיסה להתפחה עד חודש תשיעי ובסוף נולדו להן לחמניות שיעטפו את הפסטרמה באהבה רבה .

 

לחמניות רכות וטעימות:

החומרים:

3.5 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית

כפית מלח

כוס ורבע מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

ביצה טרופה להברשה

חופן גרעיני דלעת וחמניה, מעט שומשום ופרג לזריה .

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים מערבלים עם וו לישה ולקראת הסוף מוסיפים את המלח. מכסים את הקערה במגבת / ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים,  מקמחים משטח  ויוצרים לחמניה מאורכת ושמים בתבנית להתפחה נוספת. מברישים בביצה וזורים את הגרעינים, הפרג והשומשום – אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להשחמה קלה .

11109179_10153228139646280_5318123347669099989_n

בתאבון :-)

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה