הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

לפני כמה שנים כשהייתי נערה נהדרת ונעדרת (נעדרתי המון מבית הספר…) ביליתי את רוב ימי אצל תהילה חברה שלי –  שתי נערות מתבגרות,ילדות טובות נצרת עילית ומופרעות במידה המאזינות בשעות הפנאי לאריק איינשטיין מעשנות בדלי נובלס ודופקות את הראש בין מבחן בגרות לבגרות עם כוס מלאה בשמפניית  השופכין פנטזיה …. עם הזמן הפכתי לבת בית אצל המשפחה הנהדרת והחמה של תהילה. ובימי שישי אמא שלה,יהודית האהובה טרחה ובישלה ארוחת ליל שבת טעימה שכללה פשטידה מרוקאית של תפוחי אדמה וירקות מטוגנת על הגז ובכל ארוחה דאגתי ליישר אותה מרוב שהייתה טעימה עברו מאז יותר מ-24 שנים ותמיד כשאני מכינה את הפשטידה הזאת אני נזכרת בימים העליזים ההם.

10389488_10153059162781280_2818083713216064879_n

אוהבת אתכם משפחת וקנין היקרה והאהובה – זכיתי להיות חלק ממשפחה מדהימה , חמה, עוטפת וטובה.

עם השנים למדתי להכין אותה ונתתי לה שדרוג קטן וטעים .

מחמר

החומרים:

4  תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים ומסוננים היטב מנוזלים .

7 כפות של אפונה וגזר (שימורים/קפואים)

מיץ מחצי לימון

6 נתחי  כבדי עוף צלויים קלות (לסגור מכל הצדדים!)

5-6 ביצים!!!!!

כפית וחצי אבקת אפיה

צרור פטרוזיליה קצוצה

שמן

מלח, פלפל לבן, מעט כורכום לצבע, כפית כמון טחון לטעם.

 

אופן ההכנה:

בקערה מועכים לפירה את תפוחי האדמה ומוסיפים את האפונה והגזר, מיץ הלימון והפטרוזיליה.  בוזקים את אבקת האפיה ומתבלים בתבלינים,  מוסיפים את הביצים מערבבים ומגיעים לבלילה נוזלית. משמנים מחבת טפלון (כולל הצדדים) ושופכים את הבלילה – מסדרים את נתחי כבד העוף בבלילה ומכסים בצלחת חסינת אש. מטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה ומנמיכים , כאשר הפשטידה מקבלת גוון זהוב שזוף למטה ונקרשת למעלה הופכים את המחבת על הצלחת (עם שתי מגבות משני הצדדים!!!!) משמנים קלות את המחבת ומחזירים את הצד הלא מטוגן בעדינות רבה למחבת (אל תפחדו, בסוף זה מצליח!) מטגנים על להבה נמוכה עד להזהבה.

** אפשר לאפות בתבנית משומנת  כחצי שעה בחום של 170 מעלות עד להזהבה ***

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה