הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

עזבו אתכם מקנוי . נסו פעם אחת, רק אחת ומבטיחה לכם , טריות וטעם  שעולם לא תקנו יותר  למרות העבודה המעט קשה.

את הפולים האלה סבתא ממה ז”ל הייתה מטגנת ומאחסנת אותם בקופסת פח  מתוך שלל קופסאות הפח שהכילו בהן  עולם ומלואו של ריחות וטעמים  ומגישה לנו לנשנוש בין הארוחות  (אין דבר כזה בין ארוחות אצל מרוקאים, כל הזמן אוכלים).

מושלמים להגשה עם בירה ומשקאות המכילים מעל 40% אלכוהול בנפח.

17904510_10155075871381280_7749232757511665036_n

 

פולים מטוגנים ופיקנטיים:

חצי ק”ג פול ענק יבש

שקית אבקת אפיה

שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור טחון

 

משרים את הפולים בקערה מלאת מים ללילה ואפילו קצת יותר עד שהם מתנפחים כמו בטן חודש תשיעי…. קולפים את הקליפה בלחיצה וחוצים לחצי. מייבשים היטב ומפזרים אבקת אפיה.

בסיר מחממים שמן (חצי עמוק),  זורקים בעדינות כמות לא גדולה של פולים ומטגנים על להבה נמוכה עד להזהבה, מעבירים למסננת בוזקים מלח ופלפל וכך חוזר חלילה עד גמר הפולים – מצננים לגמאי ומאחסנים בכלי אטום.

** את אותה הגרסא אפשר להכין גם עם גרגרי חומוס – זהירות בטיגון ***

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 6 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה