הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

נו אז יום שישי הגיע וזה הזמן המושלם לחזור לאהבתי השנייה בחיים והיא  המטבח (הראשונה היא תיתי). אחרי שהכנתי לצהריים את אוכל הכלבים הידוע שלי (פסטה עם נקניקיות)   הייתי חייבת להלקות את עצמי ולבשל אוכל אמיתי…החלטתי להתפנק  בכרובית ממולאת בבשר ברוטב עגבניות פיקנטי ולימון כבוש.

10603619_10152911329481280_2288578789007710490_n

החומרים:

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים

חצי ק”ג בשר בקר טחון

ביצה

3 כפות פירורי לחם

בצל אחד קצוץ

1 כפית סודה לשתיה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור, מעט כמון, מעט קינמון, פפריקה חריפה, ומעט בהרת .

למעטפת הכרובית:

4 ביצים טרופות

פירורי לחם

בקערה מערבבים את הבשר עם הבצל, הביצה , פירורי הלחם, הפטרוזיליה הסודה לשתיה והתבלינים. מניחים בצד וחורצים חריץ במרכז כל פרח כרובית, ממלאים את הכרובית בבשר וטובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים קלות בכל צד.

10403354_10152911330071280_7926673178998103277_n

לרוטב:

קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (עדיף רסק עגבניות)

3 שיני שום פרוסות

שתי כוסות מים

כף של לימון כבוש

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, מעט בהרת

צרור שמיר קצוץ

בסיר רחב שמים את רסק העגבניות, פרוסות השום והמים מביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון הכבוש ומיץ הלימון מתבלים – מניחים את הכרוביות ומכסים. מבשלים עד לריכוך הכרוביות (לא ריכוך מלא!!!) מפזרים שמיר קצוץ ומגישים (אפשר להגיש עם אורז, קוסקוס וכל מאכל שאוהב רוטב) .

אני החלטתי להכין קוסקוס כי תיתי ביקשה קושקוש עם מרק , עד לא מזמן הייתי מכינה קוסקוס כמו המאמות המרוקאיות וכל הכנה הייתה סוג של פרוייקט שעות ע”ג שעות עד שגיליתי את נפלאות הקוסקוס במיקרוגל שכלל לא נופל מהקוסקוס האמיתי. בטוחה שהרבה מכם מכירים את ההכנה שלו אבל למען אלה שלא מכירים תרשו לי לשתף את הפלא הזה. מה שחשוב בקוסקוס הזה הוא דיוק בכמויות אחרת הוא לא יצליח.

10644603_10152911329541280_5270591890113373599_n

קוסקוס אמיתי ב-8 דקות:

החומרים:

2 כוסות סולת

2 כוסות מים רותחים

מלח

מעט כורכום

3 כפות שמן

בקערה שמים את הסולת, השמן והמלח ומערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב , מכניסים למיקרוגל ל-4 דקות בדיוק מוציאים ומערבבים ומכניסים שוב למיקרו  ל-4 דקות בדיוק .

מוציאים מהמיקרו ומעבירים את ה”עיסה” דרך נפה (אפשר גם במעבד מזון) חשוב לציין שאפשר להגדיל את הכמויות ושוב על כל כוס סולת כוס מים רותחים.

בתאבון

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה