הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

בשבועות האחרונים בכל ערב חמישי אני עומדת מול המקפיא ומשכנעת את עצמי ליאת, מחר את מקבבת קובה!!!(כ”כ בא לי קובה סלק)  מוציאה להפשרה בשר טחון. מגיע בוקר יום שישי , תיתי מעירה אותי ב- 07:30 לפנות בוקר , מארגנת אותה ולוקחת אותה שמחה וטובת לב לגן. אני חוזרת הביתה ונזרקת לי על הספה מציתה לי סיגריה ומתחילה במסע שכנועים עצמי לקבב קובה, אבל זה לא קורה…אין לי כוח עכשיו לעבודה קשה כשאני יכולה להתפרזט לי כמו בהמה על הספה, אבל הוצאתי בשר טחון וגם אני חייבת לתיתי ארוחת צהריים (היא שילמה עבור פנסיון מלא…) ואז קופץ לי רעיון ואני נכנסת שוב למטבח ומתחילה לנצח על המלאכה. אז היום הכנתי מהבשר קציצות פראסה (תזהרו הן ממכרות והכי טעימות כשהן קרות) ואין כמו קציצות עם אורז וסלט (חולה על השילוב הזה) .

אז יאללה לעבודה!!!

29543318_10156099185991280_2910335651655501486_n

קציצות פראסה:

250 גרם בשר בקר טחון

1 תפוח אדמה מבושל ומעוך

4  כרישות גדולות נקיות ושטופות היטב, חתוכות, מבושלות ומסוננות ממים

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל שחור .

אופציה לשדרוג: קוביית גי’נגר קפוא של דורות

29511861_10156099186571280_5941875411882307022_n

 

מועכים את הכרישה במזלג / מעבד מזון/ מוט בלנדר  מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומערבבים היטב.

במחבת מחממים שמן לטיגון (לא עמוק) יוצרים קציצות מטגנים  עד להזהבה הופכים ומטגנים את הצד השני.

 

 

 

בתאבון !!!!

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה