הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 205

החל מאפריל 2014

נדבקה לי הבטן לגב ובזמן הטיול עם טוי חשבתי וחשבתי במה אפנק את עצמי??? עוד פעם טוסט? עוד פעם סנדביץ’?? לא בא לי!! אוףףףףףף אני רעבה . אחרי שטוי ייצר את קבב תוצרת הבית נפלה ההחלטה , בא לי פריטטה מלאה בדברים טובים וסלט של צנון וקולורבי  בטעם של ערק.

10846055_10152881548251280_1126909268834890718_n

10570275_10152881548421280_5411807785459255118_n

 

פריטטת גן עדן:

2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס”מ מבושלים אל-דנטה

20 גרם חמאה

מעט שמן זית

1 חבילת תרד

חצי גליל גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות

50 גרם גבינת צ’דר חתוכה לקוביות

צנצנת לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים.

2 שיני שום פרוסות

6-7  ביצים

מלח, פלפל שחור טחון.

1511055_10152881548581280_6858003529367110727_n

אופן ההכנה:  מחממים במחבת  מעט חמאה, מטגנים קלות שום ומוסיפים את התרד מעט מלח ופלפל ומאדים. בסיר רחב וחסין אש יוצקים מעט שמן זית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעל את התרד המאודה, את רבעי הארטישוק את הגבינות ממליחים ומפלפלים. בקערה טורפים את הביצים מתבלים במלח ופלפל ושופכים מעל. מטגנים על להבה בינונית כעשר דקות עד להתייצבות ומעבירים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) ל- 7 דקות עד שהשכבה העליונה תפוחה ומוזהבת.

 

סלט של צנון וקולרבי בטעם של ערק:

1 צנון חתוך לגפרורים

1 צנון חתוך לגפרורים

1 שומר חתוך לרצועות דקות.

מיץ מחצי לימון סחוט.

קוביות לימון משתי פרוסות לימון

מלח , פלפל שחור גרוס ושמן זית

בקערה מערבבים את כל החומרים  וזהו (קשה נכון??) , אם יש גם לימון כבוש בבית מומלץ ביותר.

10868042_10152881550786280_1912321905460150349_n

 

 

בתאבון :-)

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה