הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

כחלק מהיותי נטולת הורים במרכז הארץ צירפתי את כדור האנרגיה הידוע בשמו תיתי ליום “כיף” אצל אמא בעבודה.
תיתי רוצה לבוא לעבודה של אמא?????? כן!!!!!!!! תיתי, במה אמא עובדת??? אמא, את עובדת על מחשב (היא צודקת, בתור אחת שיושבת 5 שעות רצוף ומרבית הלקוחות מכירים את החלק העליון שלי בלבד ולא מאמינים כשאני קמה שיש לי חלק תחתון.)32662590_10156244685591280_2133667966569414656_n

אחרי הליכה קשה ומפרכת של חמש דקות מהבית לעבודה פתחתנו את הדלת והיא הייתה חייבת להרוות את גרונה שהתייבש מרוב שלא סתמה את הלוע כל הדרך ומתקן מי העדן הפך בשניות לאטרקצית המים של חופשת השבועות והמים קלחו מהברז הכחול עד שהשכנים מהקומה התחתונה חשדו שיש לנו פיצוץ בצינור.

אחרי יבוש מאסיבי (בדיוק כמו הגבר ההוא שאשתו כבר יובל “סובלת” ממחלת היאפים) בגזוזטרת המשרד הכנסתי אותה וכנראה מההזיות מהשמש הקופחת היא החליטה שאנחנו חייבים לצבוע את המשרד בורוד פוקסיה ולפזר גם נצנצנים וגם קצת קשתות בענן וללא ספק הסכמתי איתה מכיוון שזה משרד של 99% גברים ו-1% בודד של נשים (אני לצורך העניין) שגם לרוב מצטרפת לאחוז הגבוה רק בגלל השפם והגבות ועד שהצבעי מן האגדות יגיע היא קישטה לי את הקיר ברשת של שתי וערב של סלוטייפ + לבבות עקומים שגזרתי לה.

המשרד בשיא התפוסה ולפתע נכנס גברבר בעל מפעל לייצור זיעה כשמתחת לבתי השחי שלו עיגולים בקוטר של חצי צול כל אחד – אמאאאאא היא צרחה תראי!!! גם הוא שיחק במתקן של המים הסברתי לה בשקט שהמים במתקן הם מתוקים ואצלו הם מלוחים ובסה”כ הוא בדרך להיות מתקן להתפלת מים.

הדודא למתוק באה לה בדיוק בזמן שעָבֶּד היה מול הווג’ שלי וכיאה לילדה חסרת סבלנות היא משכה לי חזק את הגופיה כלפי מטה ועָבֶּד ביקש גם להתכבד באחד משני הקרמובאים שנגלו לעיניו.
אחרי שהיא שברה את מכונת הצילום, פירקה את מכונת החישוב, בנתה רכבת מעשרות החותמות, גזרה ניירות ושידכה את עצמה לכסא שלי הודעתי לה שהיא הייתה ילדה לתפארת בעבודה של אמא והיה לנו יום חלומי אבל בפעם הבאה אני מעדיפה שסבא יבוא מנצרת עילית הרחוקה לשמור עליה.32837196_10156244685491280_1769259374691221504_n

 

פריטטת גבינות וזיתים:

החומרים:

2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של חצי ס”מ.

5 ביצים.

חמישה עלי אורגנו קצוצים.

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.

8 משולשי גבינת מנצג’ו פרוסה של גד.

חצי קוביית גבינה בולגרית של גד.

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

שמן זית לטיגון.

אופן ההכנה:

בסיר עם מים מרתיחים לעשר דקות את פרוסות תפוחי האדמה, לאחר ההרתחה מסננים ומייבשים היטב. בקערה שמים את עלי האורגנו הקצוצים, חצאי הזיתים ומוסיפים את הביצים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הביצים וטורפים, מוסיפים את קוביות הבולגרית ומערבבים בעדינות. מחממים תנור לטמפ’ של 200 מעלות.

משמנים בשמן זית מחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, מטגנים קלות על אש בינונית  והופכים מפלפלים וממליחים מעט ומסדרים מעל את משולשי גבינת המנצ’גו, יוצקים מעל את בלילת הביצים ומטגנים כחמש דקות על הלהבה הבינונית ומנמיכים עד להתייצבות השוליים (בערך 10 דקות) , מעבירים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

בתאבון :-) 32760823_10156244685651280_2393094887579844608_n

 

* המוצרים התקבלו להתנסות *

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה