הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

כבר שבע שנים שאני ערה ברציפות!
ומאז שטוי נכנס לחיינו אז השקיות השחורות מתחת לעיניים הפכו לשקיות זבל ענקיות, נראה אתכם כשבאמצע הלילה נחים לכם על העיניים זוג אשכים כהים וארבע רגליים מהלכות לכם על הגוף שאשכרה מזכירים לי את הימים שאמא שלי הייתה מעירה אותי באמצע הלילה שאלך לה על הגב. ולא מספיק כל הטוב הזה אז הבוהן של תיתי תקועה בתוך הנחיר השמאלי שלי.
ראבאק אין לילה שאני לא מתעוררת לפחות 4 פעמים במקרה הטוב!
והנה פעם בשבועיים ביום השישי אני מתרסקת לי לשנ”צ של כמה שעות טובות (יש לכם בעיה עם זה?תתגרשו! נשבעת לכם שרק בשביל השנ”צ הזה שווה להתגרש) שמזה זמן רב הוכתר לשישי של החלומות ההזויים.

29542866_10156103236886280_3945503548686324532_n
והיום בפינתנו “חלום עליכם” אני ליאת העצלנית משתתפת בתחרות “איש הברזל” (מצטערת, אין תחרות כזו בלשון נקבה כי ברזל זה לא הצד החזק שלנו – תמיד קר לנו, עייפות ורק לנו דוחפים כדורי ברזל שיוצרים עצירות שממנה יוצאים טחורים שמהם כואב לנו וכתוצאה מזה אנחנו מקטרות, הקיצר פולניות).
אז השתתפתי בתחרות עם טייץ ספורטיבי המגלה לו קפ”ק וכפכפי הוויאנס שאיתם רצתי הלוך ושוב בעלייה שלא מביישת את הכביש העוקף בנצרת עילית בואכה בית העלמין (מיותר לציין שלא עשיתי בדיקות מאמץ לפני התחרות). בסיבוב האחרון לתחרות ההזויה תשו כוחותיי ורגלי לא נשאו אותי וביקשתי עזרה מאישה שבאה בימים והיא גררה אותי כמו סמרטוט רצפה במעבר החציה (בדיוק במקום שנכשלתי בטסט הראשון מתוך שבעה) בזכותה הגעתי במקום הראשון לבופה שהפרס הראשון בו היו מלא עלי גפן ממולאים , כרוב ממולא, קוסא מחשי ערבי אותנטי וצלי בשר מדיום וול אשר נצלה על גחלים לוחשות שלא הפסיקו ללחוש לי את חולמת אין סיכוי שרצת את כל העליה הזאת!
בזמן ההכתרה ל”אשת הברזל” חיפשתי לי טרמפ לת”א כי נתפסו לי השרירים ולא חשבתי שאשרוד נסיעה בעמידה ברכבת ישראל.
התעוררתי מיוזעת עם מגבת על העורף מדליה על הצוואר וגב תפוס ועם רעב לפסטה המומלצת לבניית מסת השריר.32597027_10156242039376280_3225404281905479680_n

פסטה בצבעים של קיץ:

החומרים:

חצי חבילת ספגטיני מבושלת לפי הוראות יצרן.
1 זוקיני גדול חתוך לעיגולים בעובי של חצי ס”מ.
מיץ מחצי לימון.
גרידת לימון מהחצי שסחטתם לו את המיץ והנשמה.
שתי שיני שום פרוסות.
10 עלי נענע קצוצים.
10 עלי אורגנו טריים קצוצים.
רבע כוס שמן זית.
מלח גס (כמו הסטטוסים הפרובוקטיביים שלי)
פלפל שחור גרוס.
חופן של צנוברים ופיסטוקים קלויים קלות.
שתי מצקות ממי בישול הפסטה.
תלתלי גבינת שקמה מחלבת בארי.

אופן ההכנה:
במחבת מחממים את השמן ומסדרים יפה יפה (אני אבדוק אתכם!) את פרוסות הזוקיני מטגנים קלות והופכים, מטגנים שוב עד להזהבה קלה ומוסיפים חצי מכמות האורגנו הקצוץ ואת שיני השום, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את מי בישול הפסטה,מיץ הלימון, חצי מכמות הנענעה קצוצה ואת גרידת הלימון מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב, מפזרים את שארית האורגנו והנענע הקצוצים מערבבים ומעבירים לצלחת, מפזרים בנדיבות את תלתלי הגבינה,צנוברים ופיסטוקים ואוכלים!

בתאבון :-)

* לאתר מחלבת בארי ורכישה און ליין (כולל משלוחים עד למפתן הבית): https://beeridairy.co.il/ *

* המוצרים התקבלו להתנסות *

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה