הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

בוקר.
היא מתעוררת בקריז אמאאאאאאאאאאא תדליקי טלוויזיה, אני מנסה לשכנע אותה שהטלוויזיה עדיין ישנה אבל מבינה שהיא כבר בגיל שאני לא יכולה לשקר לה חוץ מהעובדה שאני דומה קופי לבר רפאלי (את זה היא אוכלת).

32158525_10156230304176280_3244006390854844416_n

התכנית רחוב סומסום מעודדת הדו קיום ברקע ואני מברכת אותה, סבח’ אל ח’יר, סבח’ אל יסמין וסבח’ אל ווארד יא בינתי והיא עונה לי בערבית רהוטה סבח’ אל חיר יא מאמא בידי ח’ליב ,אני קמה ומכינה לה צ’ייסר של חלב עם הקוק של עולם הילדים, אבקת שוקולית וחוזרת למיטה למצוות התשליך את עצמה ליאת על המזרון.

שעה עוברת, אני מזפזפת בשלט והתכנית “מגלגלים עם דורה” עם הילדה המקסיקנית דורה שהשכימה קום לטרק בשדות האופיום בדרום אמריקה כשהסנג’ר דייגו סוחב לה את התרמיל כשלפתע הפוטה צועקת למסך JUMP! לא עוברת שניה והתיתי קופצת לי על הבטן כאילו היא טרמפולינה ודורשת לארוחת בוקר צ’ילי קון קרנה, נאצ’וס וגספצ’ו, לא עוברות חמש דקות ואני מגישה לה ארוחת בוקר חגיגית של פתיתי תירס קלויים שוחים בקטשופ ומעוטרים בטבעות קבנוס.

לרגע השלט נלחץ ועובר לערוץ 9 , דוברה אוטרה מאמא היא צורחת לחלל ואני בעצבים המרוקאים שלי זועמת עליה, פיזדייץ תיתי בבושקה ישנה בסלון, את תעירי אותה! זה לא עזר בבושקה התעוררה ועברה אלינו למיטה וזפזפה לערוץ הגיז’דורים הלאומי ויוה וצפינו ביחד בסדרה על חמותה לעתיד של תיתי “אישה רעה”.

את לימוד השפה הגרמנית דחיתי לשעת לילה מאוחרת והלכתי למטבח לשחק עם חומרים לבנים.

32235538_10156230292191280_6973063736462409728_n

מלבי רוזטה מנוקדת ברוטב פטל:

למלבי:

800 מ”ל חלב תנובה.

1 מיכל שמנת מתוקה 38% של השף הלבן.

200 מ”ל רוזטה משובחת.

1/2 כפית תמצית שקדים.

7 כפות קורנפלור.

לרוטב הפטל:

300 גרם פטל (במידה ומשתמשים בקפוא כמעט כמו הלב שלי יש צורך להפשיר).

1/2 כוס סוכר.

1/3 כוס מים.

לעיטור:

פיסטוקים /שקדים/ קוקוס.

אופן הכנת רוטב הפטל : בסיר שמים את הפטל המופשר, סוכר ומים ומביאים לרתיחה מבשלים כשלוש דקות ומסירים מהאש, מצננים וטוחנים.

אופן הכנת המלבי: מערבבים את הקורנפלור עם כוס חלב ומניחים בצד, בסיר שמים את יתרת החלב, השמנת המתוקה, הרוזטה ותמצית השקדים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומבשלים תוך כדי בחישה עם להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים לכלי גדול / כוסות ומצננים מעט, מכסים ומכניסים למקרר לקירור והתייצבות.

אחרי הקירור מוציאים מהמקרר מזלפים את רוטב הפטל ומעטרים בפיסטוקים שבורים/ שקדים שבורים/ קוקוס.

32191681_10156230293551280_7761265070788575232_n

בתאבון.

 

 

* המוצרים התקבלו להתנסות *

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה