הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

אמאאאאאאאאא, צרחות נשמעות מהחדר.
באותה השניה צנח לי הרחם, תיתי מה קרה?אמא יש לי פצע והוא כואב!
מייד לבשתי את חלוק הרופא וטוי עטה את סרט הראש והסינר של האחות (למרות שיש לו אשכים) והוביל על האופנוע עם הצ’קלקה האדומה את ערכת הרופא שקניתי לה במחיר מופקע של 80 ש”ח וכרז במיקרופון המדונה של תיתי, ד”ר אמסילי ברנע לחדר הטיפולים! הבהלתי את עצמי לחדר הטיפולים, ד״ר אמסילי ברנע למחלקה, הרכבתי את משקפי הפלסטיק הורודים והנחתי את הסטטוסקופ על הצוואר ובמהלך התייעצות ביני לבין האחות עם הביצים הגענו לדיאגנוזה שיתושה בת כלבה עקצה את התיתי במרפק בזמן שהתיתי בסשן של בכי ובעצבים צורחת על הצוות הרפואי (מותר לה, היא ישראלית והיא גם בת של פרסונל) שהיא חייבת פלסטר, מרחתי לה פלסטר על המרפק ואחרי שניה היא התלוננה בצרחות על רשלנות רפואית והורתה לי להוריד לה אותו, הורדתי לה ועל הדרך היא קיבלה הסרת שיער בזרוע אחת בחינם.
וכיאה לד”ר כבר 4 שנים אחרי סטאז’ של 13 עונות באנטומיה של גריי הצעתי לה בעדינות רבה למרוח לה מיני ג’ל וקרם שירגיע לה את הגירודים, היא קיבלה את עצת הרופאה הצמודה ורוקנתי עליה שפופרת שלמה של פניסטיל רק שהמרוקו ירד לה קצת, היא נרגעה.
אחרי שעה של מנוחה בחדר הטיפולים הגשתי לה ארוחת ערב חיוורת בסגנון בית חולים , פסטה בלי כלום , גבינה לבנה חסרת טעם, זיתי חרוזית וגבינה צפתית וג׳לי בטעם פטל רקוב .
שקט נשמע בחלל חדר הטיפולים, האחות עם האשכים זרוקה לה כבר שעות על הספה בחדר המנוחה של המחלקה ואני עדיין בכוננות כי ההשפעה של הפניסטיל תכף תתפוגג ולא אצליח לרקוח לי קרמים לקינוח הכוס שאני מתכננת לי כבר שבועות.

31890923_10156213845406280_4948004725325824000_n

זברה של מסקרפונה ולמון קארד:

ללמון קארד

החומרים מתייחסים לשתי צנצנות קטנות.

2 ביצים גדולות.

90 גרם חמאה.

קליפה מגוררת משני לימונים.

80 מ”ל מיץ לימון טרי.

חצי מקל למון גראס.

10 עלי נענע.

130 גרם סוכר.

לקרם המסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן.

1 שמנת מתוקה 38% שומן תנובה.

חצי כוס אבקת סוכר.

גרגרי וניל ממקל אחד.

מעט גרידת לימון.

להגשה:

שברי מרנג מעוגיית מרנג משובחת.

פירות יער / כוכבי קרמבולה / תותים.

אופן הכנת הלמון קארד:

בסיר קטן טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה, ממשיכים לערבב עד שהתערובת מבעבעת קלות ומסמיכה, מסירים מהאש , מסננים במסננת ומעבירים לצנצנות ומשם למקרר (חיי המדף 3- שבועות).

31790948_10156213848266280_3916036534930767872_n

אופן הכנת קרם המסקרפונה:

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ובעזרת וו הקצפה מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת יציבה.

הרכבת המנה:

מעבירים את קרם המסקרפונה לשקית זילוף אחת ואת הלמון קארד לשקית זילוף נפרדת (לא לפני שציננו אותו היטב), בתחתית כוס מפזרים את שברי המרנג ומעל מזלפים את קרם המסקרפונה ומעל את הלמון קארד חוזרים על אותה פעולה שוב לקבלת שתי שכבות נוספות ומעבירים לקירור.

רגע לפני ההגשה מעטרים בפירות ומגישים.

בתאבון :-)

31855754_10156213848276280_7076267621582110720_n

 

* המוצרים התקבלו להתנסות *

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה