הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

לפני כשבועיים עזבנו את מרכז הארץ לטובת 24 שעות של פלז’ר, גודיז ושמחת חיים ורגע אחרי ששאפנו אויר פסגות צלול כיין והסנפנו ריח אורנים בבירת ישראל הלא היא ירושלים (גם טראמפ אמר את זה!) שמנו פעמינו אל מסעדת הדגים ופירות הים דולפין ים החוגגת יובל להיווסדה וצללנו לים של ריחות וטעמים.

23843103_10155751607616280_1160456817883908550_n

את פנינו קיבלה המארחת החמודה ומשב רוח חמים ונעים מהמזגן, הורדנו עוגן והתיישבנו לנו בפינה חמימה והחגיגה החלה כאשר מגש סלטים הונח על שולחננו והכיל בו את כל טוב הארץ -  טחינה קטיפתית, זר של פרחי כרובית צלויה, סלט נהדר של גזר מטוגן מזוגג ומתקתק שתובל בגאון רב בעוקצנות חרפרפה, סלק אדום ולוהט, קוביות מלפפונים פריכות ביוגורט ובכדי שיהיה לנו במה לטבול את כל הטוב הזה לחם רך ומהביל הצטרף לחגיגה וכבר בפתיחה הבנו כי הגענו לחוף מבטחים.

המנות החלו לזרום אל השולחן ואם בדגים עסקינן מנות של דגים נאים (תרתי משמע) נעו אל שולחננו, קרפצ’יו לוקוס טרי דקיק ובוהק משובץ בבצל ירוק, פלפל אדום שעליו הוזלף בדיוק רב שמן זית ולימון.

25152052_10155799497111280_2180958610331427971_n

מנה מנצחת בעלת שילוב טעמים מצוין של סביצ’ה מוסר ים מנוקדת בקוביות תפוחי עץ פלפל צהוב ומעוטרת בעירית.

23844550_10155751607631280_1491821460663463101_n

האווירה החלה להתחמם ואחרי כל שאר הירקות הללו הגיע זמנם של הפירות, פירות הים כמובן ולחימום הקנה הוגש ביסק סרטנים מושלם וקטיפתי (לפי דבריה של יורדת הים שישבה לצדי וירדה על כל מנות פירות הים) כשבתוכו שחה לו בנחת שרימפס בודד.

23844800_10155751607661280_5648467218062982089_n

פניני דים סאם שקופים ממולאים בבשר שרימפס עדין עם נגיעה של סויה מעל.

ובכדי שאני בתולת הים שלא אוכלת פירות ים לא תרגיש מוזנחת צלחת של אושר הוגשה לי כשבתוכה ברוסקטות קראנצ’יות ועליהן פרוסות אלוהיות ונימוחות של כבד אווז אהובי ברוטב שמנת ותאנים שעד עכשיו טעמו נשאר לי בחך.

תור העיקריות הגיע לא לפני ששטפנו את הכל עם קצת ערק וג’ין טוניק  ואחרי הפוגה קצרצרה השף במטבח העלה בחכתו פילה בס אשר נצלה לו על הגריל ושחה ברוטב שמנת מעוטר בסקאלופ, שרימפס ופלפל חריף24991303_10155799496906280_3129271738196142481_n

 

ובמחלקת הבשר סוכריות על מקל של צלעות כבש צלויות שהוציאו ממני קולות הנאה וטעם של עוד.

23794876_10155751607716280_384222539310474873_n

על הקינוחים שהוגשו לנו ויתרנו כי כבר לא נשאר לנו מקום ואחרי ישיבה קצרצרה בצינה הירושלמית עם הצוות המקסים של המסעדה וצ’ייסר של גראפה אתרוגים ארומטי התחבקנו עם כולם הרמנו עוגן והפלגנו שבעות ומדושנות לאחד הברים הסמוכים בהבטחה שלשם עוד נחזור!

24991379_10155799496536280_6937528282009704734_n

מסעדת דולפין ים, נלכדנו ברשת.

* רחוב בן שטח שמעון 9 , ירושלים (במיקום הכי מרכזי של ירושלים ) * טלפון: 02-6232272 * שעות פעילות: יום א’-שבת , 12:00-23:00 * המסעדה מציעה לאורחיה מגוון רב של מנות מהים ומהיבשה, מנות ילדים, עסקיות * חדר אירועים * נגישה לנכים *

אתר המסעדה: http://dolfinyam.rest.co.il/

פייסבוק: https://www.facebook.com/seadolphinrest/

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה