הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 197

עוקבים: 24

החל מאפריל 2014

לקראת סיום הצום החלטתי לתת לה להרגיש מעט מסורת – תיתי רוצה ללכת לבית הכנסת לשמוע תקיעת שופר??? כן אמא!!!
אמא, תגידי גם את אוהבת תקיעות???? ברור תיתי עניתי לה ושירבבתי לאוויר שאולי כבר על הדרך אמצא שם איזה זיווג הולם, כשר ונטול עורלה.
בזמן שהיא התלבשה אני זרקתי על עצמי שמלה לבנה וחגיגית כזו ליום הכיפור שלא תמשוך תשומת לב ותראה שאני נואשת (שמלת הכלה שלי) וכמובן כיהודיה כשרה הייתי חייבת כיסוי ראש לבית הכנסת אז כבר שמתי את ההינומה, את הפרחים קטפתי בגן השעשועים ונכנסנו להיכל הקודש העמוס במתפללים, כמובן שאף אחד לא שם לב אלי (מסכנים מהצום הם כבר לא ראו בעיניים) ובזמן שאני המתנתי שישמחו כלה (רציתי להעלות פוסט לפייס שאי שם בר”ג יש כלה בלי חתן ואורחים ויש כבר רב שיחתן ) התיתי החלה לאבד את סבלנותה, אמא, נו מתי הוא יתקע?????? סבלנות ילדה שלי כל תקיעה בזמנה.רגע האמת הגיע ומסכן מרוב שלא היה לו אוויר כבר הוא תקע בקטנה ואני הבנתי שנתקעתי בגדולה כי הכי צעיר שם היה בן 70.
חזרנו הביתה הורדתי את שמלת הכלה ותקעתי את עצמי על הספה בפוזה הכי אהובה עלי, הלא היא פוזת הלידה והתנחמתי לי במרק הכי מזוהה עם יום הכיפורים, מרק עוף ארומטי כשבתוכו שחו להם בהנאה רבה איטריות דקיקות ומקופלים (ככה התיתי קוראת להם) הלא הם הקרעפלך, הריביולי היהודי מתכון מנצח שנלקח מהבלוגרית המקסימה דפנה אוסטר מיכאל מהבלוג הנהדר מתנות קטנות.

21909503_1469191099782900_4802477523801735168_n

 

מרק עוף עם מקופלים:

למרק:

5-6 שוקיים טריים ואחרי שעווה (יעני מרוטים מנוצות וממליצה בחום להשרות אותם כחצי שעה במים קרים עם כפית מלח)

4 גזרים חתוכים לעיגולים.

4 קישואים חתוכים לעיגולים גדולים.

1 ראש סלרי שלם.

1 בצל שלם.

רבע צרור פטרוזיליה.

חצי צרור שמיר.

3 עלי דפנה.

4 גרגרי פלפל אנגלי.

מלח, פלפל לבן (לפי טעמכם כמובן) ואם אתם מהחוטאים אפשר כפית של אבקת מרק עוף.

3.5  ליטר מים.

אופן ההכנה:

בסיר שמים את השוקיים עם מים ומרתיחים, שופכים את המים ושוטפים את השוקיים, מחזירים את השוקיים לסיר ושמים מעליהם את השמיר והפטרוזיליה, את ראש הסלרי, הגזר, הבצל והקישואים. מוסיפים 3.5 ליטר מים וזורקים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה (במידה ונוצר קצף מסירים אותו) מנמיכים את האש ומתבלים בפלפל הלבן ובאבקת המרק (גוועלד) ומבשלים כשעה וחצי ומכבים את האש.

21766473_10155588321686280_7965272749010231931_n

מקופלים (קרפעלך) – מתכון של דפנה אוסטר מיכאל:

לבצק:

כוס ורבע מים.

6 כפות שמן.

חצי קילו קמח.

מעט מלח.

2 ביצים.

מלית כבד:

300 ג”ר כבד עוף.

1 בצל גדול קצוץ.

כפית סילאן.

מלח פלפל.

ביצה קשה.
אופן הכנת הבצק:

מחממים את המים עם השמן בסיר עד לרתיחה ולהוסיף  3/4 מכמות  הקמח ולערבב היטב  ולהוריד מהאש. אחרי שהתערובת הצטננה מעט להוסיף בערבוב את הביצים ולאחר מכן את יתרת הקמח, לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים.

אופן הכנת המלית:

מטגנים את הבצל מעט ומוסיפים  את הכבדים, מטגנים 3-4 דקות מכל צד ומתבלים במלח והפלפל ובסילאן מסירים מהאש ומקררים, מוסיפים את הביצה לתערובת וקוצצים את הכל קיצוץ גס.

ועכשיו לעבודה:

מחלקים את הבצק ל-2 , לשטח את הבצק ולרדד לעובי דק , לקרוץ עיגולים עם כוס גדולה ממלאים במרכז כל עיגול כפית מילוי ולסגור לצורת חצי ירחף אפשר להשאיר כך או להדביק את הקצוות ליצירת צורה הדומה לטורטליני.

להרתיח מים עם מלח בסיר ולהכניס את הכיסונים לבישול של כ 2-3 דקות .לבשל כל פעם כ-10 כיסונים ומעבירים למסננת.

21765850_10155588466771280_4039253858294986362_o

 

בתאבון :-)

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 3 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה