הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

שנות ה-80, טרנד חדש שוטף את מדינת ישראל,  חותלות צבעוניות, חולצות עם כריות בכתפיים, עגילים בשלל צבעי הקשת, שיער מנופח כשאת כל זה לבשנו ענדנו וסירקנו ליד מערכת הדאבל קאסט כשצלילי להקת Wham!‎ מתנגנים ברקע.  שנות ה-80 לא רק היו טרנד אופנתי, הן גם היו הסנונית הקולינרית הראשונה של טעמים חדשים ושונים החדרו אל גבולות מדינת ישראל מן המזרח הרחוק והמטבח הסיני כבש את החך הישראלי עם האגרול, האורז המטוגן וקינוחי הבננה המטוגנים וכך אט אט נולדה לה פה תרבות קולינרית אסייתית.21034556_10155512917171280_1867921836510021219_n

אני מתגעגעת לשנות ה-80 בעיני הן היו השנים היפות רגע לפני אובדן התמימות וכשפרץ געגוע כזה מציף אותי הכי טבעי לתת קפיצה קטנה למסעדת  פקין צהלה אשר הוקמה לה אי שם בשנת 1982 בצהלה (והארץ צהלה) וקיבצה לתוכה ניחוחות מהמטבח של ארץ השמש העולה (יפן) , סיאם (תאילנד) וכמובן אחת ממדינות דרך המשי הלא היא סין וכמובן משלבת מנות נוסטלגיות לצד מנות עכשוויות.

10312620_10155512917306280_8250630665807593562_n

את הערב פתחתי בקוקטייל תה יסמין צונן וקר כשריח הלמון גראס משכר את חוש הריח ולצידו הוגשה מנה אלמותית של סיגרים סיניים(  אגרול ) ירקות רעננים ופריכים עטופים באהבה במעטה המתפצח בפה רגע אחרי שנטבלו ברוטב האדום האדום ההוא, לביבות בטטה כתומות ולוהטות לצד רוטב של חלב קוקוס ובוטנים קראנצ’יים.

21077426_10155512918361280_7253524425674357205_n21151658_10155512917796280_458160405880328178_n

המשכתי את החגיגה בקוקטייל ליצ’י נהדר.21105458_10155512917566280_4837987042273512083_n

ואל הבטן עשו את דרכם סלט פאפיה צבעוני ופיקנטי כמו שאני אוהבת וכמובן  במנה הכי אהובה עלי במטבח האסייתי, מרק ראמן עוף אהובי אשר תובל בעידון רב ובתוכו הוטבעו עלי תרד טריים, נתחי עוף עסיסיים והמון המון המון איטריות אודון רכות.

21105910_10155512918011280_8375244268386285173_n21078485_10155512918241280_5517429668924225977_n

על הסושי פסחתי מכיוון שאינני מחובבות הממולאים היפניים, כך שחברי השולחן התענגו עליו אבל הייתי חייבת לנסות ולטעום את ה”סושי סנדוויץ’” – משולשי אצות ואורז עם אבוקדו וסלמון מטוגנים כשהשוס בכל הסיפור הזה גבינה צהובה שהותכה לה בעת הטיגון – את האמת? אהבתי!

21078293_10155512918551280_2985576377437513218_n

המשכנו אל העיקריות ואל שולחננו הוקפצו קערות עמוסות במוקפצים, נתחוני עוף עסיסיים אשר נעטפו באהבה בטמפורה פריכה והוקפצו עם גזר, פלפל ובצל בוהק והוגשו ברוטב פיקנטי נהדר.

21078835_10155512918676280_2680759222024377822_n

עוד קערה מצויינת וטעימה במיוחד קפצה לבקר את בטננו שהיא כמובן מנת הדגל של מסעדת פקין –  בקר בחצילים,  נתחי בקר אדמדמים  מוקפצים עם חצילים מטוגנים שוחים ברוטב חריף, מתוק (הוכתרה כמלכת המוקפצים ע”י יושבי השולחן).

21150470_10155512919111280_6068497984901598357_n

וכמובן שלא פסחנו על מנת הפאד תאי עוף התאילנדי, אטריות אורז שקופות משובצות בנתחוני עוף, נבטים טריים , גזר ועוטרה בכוסברה רעננה, בוטנים פריכים וענני ביצה לבנבנים.

ורגע לפני שהפכתי למלוכסנת מכל הטוב הזה קינוחים מטריפים הונחו על השולחן, קרם ברולה מטריף בציפוי קראנצ’י של סוכר מקורמל, מוס שוקולד לבן מעוטר בפסיפלורה מתקתקה וחמצמצה יחדיו ועוד פרופיטרולים עם גלידת וניל שוחים ברוטב שוקולד בוהק.

21077422_10155512919316280_6493684359947787528_n

21078288_10155512919446280_1227188237088228358_n

מסעדת פקין צהלה, כשנוסטלגיה ואוכל טוב נפגשים.

21034608_10155512916906280_6973557499480391463_n

* כתובת: משה סנה 54 תל אביב,  טלפון: 03-6490737 * שעות פתיחה: א-שבת  11:30-23:00 (מדי יום, בין השעות 16:30-17:00 המטבח סגור) * המסעדה מציעה מנות ילדים/ מנות טבעוניות/ נטולות גלוטן * מבצעת משלוחים לאיזורים נרחבים בגוש דן *

אתר המסעדה: http://pekin.co.il/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה