הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

שנים שלא יצאתי לחופשה, וכאמא לילדה בת שש שמיום היוולדה אני ערה רצוף גם אני צריכה לפעמים מנוחה, אז ביום שישי אחד ארזתי את עצמי ואת העייפות שלי, נפרדתי מהלחות של איזור המרכז ונסעתי לשאוף אוויר הרים צלול כיין וריח אורנים לסופ”ש עמוס בפינוקים ופעילויות במלון יערים  במעלה החמישה.

19731976_10155343510141280_2642279831453783384_n ורגע אחרי שנכנסתי ללובי הבוהק והמעוצב להפליא נשאבתי ישירות לסדנת הכנת חומוס אבו גושי אסלי בניצוחו של שף המלון  (מתכון בהמשך) אשר מוצעת לכל אורחי המלון כחלק מעוד המון סדנאות טעימות ומעניינות (גם על סדנת הבקלאווה המתוקה כמובן שלא פסחתי) ואחרי כמה ניגובים מהממרח האלוהי הזה עליתי (במעלית כמובן) לקומה החמישית של המלון לחדר שכל כך חיכה רק לי ואת פנינו קיבלו משב רוח רענן של מזגן וריח של נקיון, צלחות עמוסות בכל טוב ופירות העונה ומיטה כל כך נוחה, שהשעות שהעברתי בה כל אותו סוף השבוע יעידו על כך ומעל כל הנוחות הזו והסדינים שהיו יותר מתוחים מעור הפנים שלי המתינו לנו חלוקים רכים ומפנקים שעליהם נרקמו בגאווה השמות שלנו.

19642633_10155343512241280_5034479557964770379_n

19657423_10155343511766280_5407537550059774573_n19756395_10155343511511280_5188649428855780921_nעלינו על מדי ב’ שרוב אזרחי מדינת ישראל היו עסוקים בנקיונות ובקניות לקראת השבת אני הייתי עסוקה לשכב פרקדן על המיטה ובכדי שחלילה לא אתנוון המלון דאג לי שאפעיל את שרירי הלסת שלי ואחרי ירידה קצרצרה במעלית לחדר האוכל ארוחת צהריים חלבית ( כן כן חלבית, דווקא אהבתי את הקונספט הזה שלה מכיוון שגם בערב שבת ובצהרי שבת הארוחה היא בשרית) כאשר שם המשחק במלון יערים הוא השפע וכמובן השירות האדיב של הצוות הכל כך נפלא, שפע של קערות עמוסות במגוון רחב של גבינות, ירקות טריים, שלל סלטים, קישים ופריטטות למיניהן, קינוחים, פירות ועוד המון המון דברים דברים .

19748365_10155343508271280_5390237733835855419_n19756514_10155343509061280_2034210977939465605_n19665494_10155343509846280_2582468385915198506_n

ועם האוכל באה העייפות אז קפצתי לי למנוחה קלה עד לארוחה הבאה שגם בה פתחו לנו בופה כיד המלך.

ולא רק שלווה ומנוחה המלון הציע לי ולאורחיו ובשעת ערב החלטתי להיות סוציאלית מעט  ולרדת אל העם כמובן שלפני שהרבצתי מקלחת  מלאה בשצף וקצף באמבטיה  רחבת הידיים והשווה ביותר (נשבעת שרציתי להכניס אותה למזוודה ולקחת אותה הביתה) ירדתי שמחה וטובת לב והקשבתי לקולות הזמרה מערב השירה בציבור מהאולם הקרוב לספה שעליה נחתתי.

19657083_10155343511296280_1310351052793939281_n19875644_10155343506836280_2192395873861715185_n

כמובן שאת השבת ניצלנו גם לישיבה שלווה תחת השמש המלטפת על המדשאות רחבות הידיים כשמולנו נוף פסטורלי וירוק, טבילה קלה בבריכה וגם על חלק החליטה בג’קוזי לא ויתרתי ואחרי ארוחת צהריים דשנה , סדנת בקלוואה מתוקה ושוב מנוחה נפרדנו מכל הטוב הזה והפלגנו חזרה הביתה מלאות באוכל וחווות ובעיקר באנרגיות!

19656971_10155343510836280_4803065657376265746_n19665094_10155343507076280_6260177160636816056_n19657450_10155343507521280_2502014082604113005_n

מלון יערים – מפנקים באהבה.

אתר המלון: http://www.yearimhotel.com/

פייסבוק: https://www.facebook.com/yearimhotel/?ref=br_rs

ושלא תגידו שלא דאגתי לכם אז קבלו הנחה בת 15% בהזמנה טלפונית בלבד ( בטלפון02-5331308/310) , קוד קופון: קוד קופון 23617 - בתוקף עד סוף דצמבר 2017, תגידו שליאת שלחה אתכם…

ועכשיו למתכון:-)

19756361_10155343512386280_6267789337779911899_n

חומוס אבו גוש:

1 כוס גרגרי חומוס.

1 כוס טחינה גולמית.

1/2 כוס לימון סחוט.

2 כוסות מים קרים.

 1 כפית כמון.

1 כפית מלח.

2 שיני שום

יש להוסיף מעט פטרוזיליה / פלפל חריף לפי הטעם .

 אופן ההכנה:

משרים את גרגרי החומוס במשך  24 שעות בקערת מים, לאחר ההשריה יש לבשל את גרגרי החומוס בסיר עם מים, במשך כשעה על אש נמוכה עד לריכוך מלא ,בתום הבישול יש להניח לגרגרי החומוס להתקרר. לאחר הקירור מכניסים  את גרגרי החומוס לבלנדר ומוסיפים  שום, כמון, לימון סחוט, מלח, פטרוזיליה, מים קרים וטחינה גולמית, מערבבים עוד כשבע דקות, מצלחתים ומנגבים עם מלא פיתות.

19601556_10155343512541280_716797221022285854_n

* המלון מציע לאורחיו  212 חדרי סופריור ודה לוקס, מעוצבים ומאובזרים מאובזרים בכספת, מיני בר, טלוויזיה בכבלים, 18 חדרי דה-לוקס, חלק מן החדרים עם מרפסת צמודה פונה אל נוף מרהיב, ואחרים עם גינה פרטית *  בריכת שחייה מקורה *  17 אולמות כנסים ואירועים * ספא מפנק עם 20 סוגי טיפול שונים * חדר כושר* אירועי תרבות כגון מופעי מוזיקה, סדנאות, הצגות ועוד * חדר אוכל עשיר במטעמים הפונה לשלל הקהלים (צמחוני, טבעוני, נטול גלוטן) * נגיש לנכים *

ובכדי שלא תגידו שלא דאגתי לכם אז קבלו הנחה בת 15% בהזמנה טלפונית בלבד ( בטלפון02-5331308/310) , קוד קופון: קוד קופון 23617 - בתוקף עד סוף דצמבר 2017, תגידו שליאת שלחה אתכם…

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה