הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

אם החיים נותנים לך קשקבל טורקי, סלמון נורווגי, סלמי צרפתי וארטישוק רומאי קח אותם ותכין לך איתם סנדוויץ’.

18195083_10155136121291280_919759474211240465_n

כך הגדיל לעשות יומי  ממעדניית יום טוב המפורסמת בשוק לוינסקי בתל אביב  ולקח מכל שפע הגודיז’ במעדנייה הקטנה והמטריפה שלהם (זיתים, דגים מעושנים, גבינות, ירקות כבושים וחמוצים למיניהם, סלטים, ממרחים ועוד) העביר אותם את הכביש ופתח רק בשבילם את הסנדוויצ’יה של יום טוב, מה שנקרא פעמיים כי יום טוב! ולרגל המאורע החגיגי שוב נפגשנו לנו החבורה העליזה לערב שמח במיוחד בו השיכר יזרום כמים ולטעימות כל טוב משלל קצוות עולם.

18274859_10155144848481280_1527072558603158317_n

התיישבנו לנו סביב שולחן העץ הבהיר שקושט בכד פרחים רעננים וטריים והשולחן החל להתמלא בעולם שכולו טוב ופצחנו באוזו קפריסאי מהול בלימונדה צוננת ולידו לחם שאור טרי מנוקד בפרג מתפצפץ ומשובץ בצימוקים ואגוזים שרק ביקש להמרח בפסטו ירוק בוהק וריחני גבינת שמנת צחה, ובזמן  שהרמנו לנו לחיים יומי סיפר לנו כי במהלך שעות היום המקום מכין ומגיש לאורחיו כריכים מגוונים באינספור שילובים -כריכי גבינה, בשר, דגים מעושנים בלחמים טריים/ קרואסונים ריחניים כשלכולם המחיר אחיד, 36 ש”ח! ובשעות הערב כשהחשכה יורדת על ת”א היום טוב ממשיך שם ולצד מוסיקה שמחה מוגשות לצד כל הטוב זה  בירות מהחבית, יינות לבנים ואדומים וצ’ייסרים עתירי אלכוהול.

18341905_10155144848571280_1000700887614503184_n

על השולחן הונחה צלחת ענקית עמוסת דגת ים מעושנת – מטיאס, פלמידה כבושה, הרינג, סלמון ורדרד ופילה מקרל שהחבורה בשולחן חיסלו את כולה וביקשו אפילו תוספת. המשכנו אל עולם הגבינות האהוב עלי במיוחד ופלטה מלאה ב500 גרם של גבינות עשתה את דרכה אל השולחן – קוביות של צ’דר אנגלי וכתום, עיגולי סנט מור בשלים ואלוהיים, גאודה מחוררת,  קוביות של הגבינה הטורקית הכי מפורסמת הלא היא הטולום, משולשי קשקבל צהבהבים כשכל הטוב הזה הגיע עם קונפי שום נהדר, חצאי לבבות ארטישוק רומאי, פטריות כבושות ופלפלונים אדומים ובוהקים.

18221661_10155136121741280_9160835159323863600_n

כמובן שעל הבשר גם לא ויתרנו והיינו חייבים לדגום מכל תכולת הויטרינה השקופה והמבריקה ופלטה של נקניקים עשתה את דרכה היישר לתוך בטננו: עיגולי סלמי מפולפלים,  רוסטביף בשרני וכתף עגל דקיק.

18268414_10155144657881280_7807987744688714008_n

לקינוח הרבצנו עוד צ’ייסר של אוזו והחלטנו פה אחד כי בשביל ערב של הנאה לא צריך יותר מכמה חברים טובים, קצת מאזטים משובחים והרבה אלכוהול טוב בדיוק כמו שמגישים ביום טוב.

* יום טוב, לוינסקי 30 ת”א * חגיגות הפתיחה הרשמית ביום ג’ ה- 9.5.17 בשעה 20:00 * טלפון להזמנות ובירורים: 054-682-2020 *

פייסבוק:  https://www.facebook.com/levinsky.market/

18274832_10155136121931280_8467522327767954413_n

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה