הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

בדיוק ביום הולדתי ה-43 אשר נחגג ב-2.2.2017 נכנסו לחיי 15 אנשים מופלאים, 15 אנשים שבמשך עשרה שבועות נפגשנו אחת לשבוע לפגישה בת ארבע שעות שבה חתכנו, קצצנו,והבערנו להבות בפרוייקט פשוט לבשל של סלונה ודורות. 15 האנשים האלו קובצו לקבוצה הכי צהובה ושמחה של הפרוייקט, הלא היא קבוצת לימונצ’לו ובה התגלו אנשים עם לב שכולו זהב טהור עם נתינה אינסופית ורצון בלתי פוסק לשמח אחרים וכך היה, ממשלוחי המנות הטעימים לילדים חולים ועד הרמת הפקה נהדרת לערב תרומות לאמבולנס המשאלות שיגשים את חלומותיהם של ילדים קטנים וחולים, כמובן שהאחראים בפרוייקט ראו את הנעשה וכאות הוקרה פינקו את הקבוצה הנפלאה הזו בארוחה שמיימית במסעדת אונזה בשוק הפשפשים שעליה ניצחו בגאון רב השפים אריק דרחני ומולי מגריסו. והנה אחרי 3 שבועות אחרי שלא נפשנו התקבצנו לנו הקבוצה העליזה סביב שולחן העץ הענק בלב ליבו הפועם ושוקק החיים של שוק הפשפשים ביפו ואחרי חיבוקים ונישוקי געגועים המנות החלו לזרום אל השולחן, מנות שכולן על טהרת המטבח התורכי הנפלא ופתחתנו את הארוחה שבעיני נחשבה לאחת הטובות שאכלתי ונהניתי מכל ביס וביס – מה שנקרא בעברית עונג צרוף.

התחלנו את השחיתות בלחם סימיט תורכי שהוא בייגל מנוקד במאות גרגרי שומשום, רך מבפנים ופריך מבחוץ שרק דרש שנטבול אותו בג’יג’יק היוגורט הלבן והצח  שעליו נחו קוביות מלפפונים טריות ועוטר בשמיר ונענע .

18119454_10155120083531280_4767566058483670944_n

18193856_10155123226911280_7042196552306998783_n

עוד בפתיחים הונחו על שולחננו סלט חם ואלוהי של חצילים קלויים ביוגורט וחמאה מזוקקת מעוטר בפיסטוקים – סלט שחובה עליכם להזמין!

18194170_10155120082671280_6100050946286039557_n

סלט של עגבניות טריות שנחתכו שניה לפני ההגשה (ככה אני אוהבת!) משובצות בגבינת פטה ואגוזי מלך.

אריטשוקים צלויים קלות בלאבנה חמצמצה ועגבניות אדמוניות.

17554413_10155120082116280_949823293989997629_n

18199188_10155123226231280_3533079002145537761_n

ואחרי שהרבצנו צ’ייסר נהדר של וודקה, מיץ קוקוס ורוזטה ריחנית המנות העיקריות הונחנו על שולחננו השמח וטוב הלבב סלט א ל ו ה י של כרוביות מטוגנות ועליהן הר של עלי רוקט ירקרקים, שקדים פרוסים וקלויים קלות ולעקצוץ פרוסות לוהטות של צ’ילי טרי.

18198702_10155120083181280_5686086108288598649_n

ואם בתורכיה עסקינן לא פסחו שם במטבח על השווארמה המאכל הלאומי של תורכיה וקערת מתכת מרופדת בפיתה טריה ועליה נתחי פרגיות, טלה נימוח’ יוגורט, עגבניה בצל ופלפל חריף.

18157240_10155123226176280_2890329258522789544_n

מהטאבון הלוהט יצאה מנה נהדרת של פידה ביאנקה עבדורחמאן , בצק ריחני ממולא בקרם בזיליקום, גבינות מאיסטנבול ותרד בר .18221568_10155123226326280_5674817341992311884_n

 

וכמובן שעבורי גולת הכותרת של הארוחה הייתה קערה משובחת  טורטליני אלוהי ממולא בסלק סגול זועק שהוגש עם זיתי קלמטה חמימים, קוביות של עגבניות ועלי תרד (אין תמונה כי לא עמדתי בפיתוי).  וכאילו שלא אכלנו מספיק אז לפינאלה צלחות של קינוחים משגעים עשו את כל הדרך לתוך בטטנו – טירמיסו פיסטוק, מלבי סמיך בניחוח ורדים, מוס שוקולד מעוטר במלח גס ומעט שמן זית וכמובן בל נשכח את הכנאפה המתוקה.

18193709_10155123227356280_4408052728349747104_n

ללא ספק חווית האכילה באונזה השאירה טעם של עוד ועוד ועוד, זו אחת המסעדות היותר טובות שאכלתי בהן! (תודו לי אחר כך).

18193706_10155123226091280_5058318703177003799_n

*מסעדת אונזה – רבי חנינא 3 שוק הפשפשים יפו * טלפון להזמנות : 03-6486060 * שעות פתיחה: א-ה 18:00 עד 03:00, ו’- 14:30 ועד אחרון הלקוחות, שבת – 18:00 ועד אחרון הלקוחות * ניתן לערוך אירועים במסעדה *

אתר: http://www.onza.co.il/he/

פייסבוק: https://www.facebook.com/onzajaffa/

* קרדיט תמונות: שילת לנדנברג ואנוכי *

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה