הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

מה היה לנו אז ביום העצמאות?
פטיש פלסטיק שצפצף ברגע שהורדנו אותו למישהו על הראש ובאופן אוטומטי קיבל זעזוע מוח , שערות סבתא ששיא הערב היה לקיחת חתיכה ולעשות מהן שפם וסוכריית תפוח עץ עטופה בסוכר צבוע באדום והעלתה את הביקוש לרופאי שיניים יום אחרי .
ומה יש לנו היום?
תיתי, רוצה לראות זיקוקים???? כן!!!! טוב , נלך לראות. מכרתי כליה,ריפדתי את הארנק והלכנו לראות זיקוקים.
בדרך עשרות דוכנים עם אינספור מרצ’נדייז פתחתי את הארנק והתחלתי לקשט אותה., כתר אורות עיטר את ראשה, על הצוואר שרשרת מגן דוד ובתנוכי האוזניים זוג עגילי קליפס כחולים מהבהבים בצבעים כחול ואדום והילדה קיבלה לוק של עץ חג המולד. כאות הזדהות עם כוחות הבטחון וההצלה, על היד צמיד גומי מהבהב בשלל צבעי הגאווה נדבק כזה כמו נזלת על סף יובש , פטיש ענק עם כדורים מהבהבים שעובר אותי בגובה וגמר לי את החמצן אחרי הניפוח, דגל ישראל עם אורות ואיזו זמבורה בכדי שישימו לב שהיא נמצאת בשטח, כן ביום הולדתה של מדינת ישראל הבנתי שילדתי לפני כשש שנים אורגן אורות.

18095912_1270359273061122_5444339078856179712_n

ולכבוד יום הולדתה ה- 69 של מדינת ישראל, חג הנפנוף הלאומי של מדינת ישראל  התכנסנו  לערב שכולו תאוות הבשרים ואלכוהול משובח אשר זרם כמים במסעדת מרינדו במתחם שרונה מרקט ולצד נתחי השייטל, צלעות הטלה הנימוחות וחטיפי האסאדו הפריכים לגמנו לנו בחדווה קוקטיילים בשלל צבעי הקשת ובשלל טעמים  אשר נרקחו כולם על טהרת הוודקה הרוסית והמשובחת רוסקי סטנדרט. 

18156939_10155114211386280_8337937508026603877_n

אז מה יהיה הקוקטייל שלכם למנגל של יום שלישי? קחו כמה הצעות.

רוסקי מרקדו (ממליצה עליו בחום רב!) 

60 מ”ל וודקה רוסקי סטנדרט.

45 מ”ל סירופ תות.

30 מ”ל מיץ לימון טבעי.

60 מ”ל מיץ אננס.

2 עלי בזיליקום טריים.

2 תותי שדה לעיטור.

קוביות קרח/ קרח כתוש.

אופן ההכנה: 

בכוס הייבול מוזגים את הוודקה, סירופ התות, הלימון הסחוט ומיץ האננס מערבבים קלות ומוסיפים את הקרח ואת עלי הבזיליקום, מניחים את התותים מעל ושותים בשמחה.

 

מוסקו מיול:

50 מ”ל וודקה רוסקי סטנדרט.

2 פרוסות לימון / ליים.

60 מ”ל ג’ינג’ר ביר

4 עלי נענע טריים.

3 גפרורים מג’ינג’ר טרי.

ולאמיצים  מבינינו 3 פרוסות קטנות של פלפל צ’ילי טרי.

קוביות קרח / קרח כתוש.

אופן ההכנה:

בכוס נמוכה (עדיפות לכוס הנחושת) מוזגים את הוודקה, מוסיפים את הנענע, פרוסות הלימון וגפרורי הגי’נג’ר , מוסיפים קרח, סוגרים עם הג’ינג’ר ביר מעטרים בפרוסות הצ’ילי.

thumbnail_Russian_Mule_WHT_RGB_ENG_Logo_R_LR

Berryoska

50 מ”ל וודקה רוסקי סטנדרט

50 מ”ל מי סודה

חצי ליים טרי

50 גר’ של פירות יער

12.5 מ”ל סירופ סוכר

קוביות קרח / קרח כתוש

אופן ההכנה 

בכוס הייבול כותשים בעדינות את פירות היער בבסיס הכוס, סוחטים פנימה את הליים וממלאים את הכוס בקרח הכתוש מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים אותם בעדינות על מנת שיתמזגו יחד.

מקשטים במעט פירות יער ופלח ליים ומגישים עם קש ומטריה ;-)  

צ’ירסססססססס

18058095_10155114211786280_5161444715209750654_n

* המוצר התקבל להתנסות *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה