הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

אתמול כשישבתי באוטובוס ותפסתי שני מושבים כי התחלתי לפתח לאחרונה תחת של טריפולטאית והייתי עסוקה בלחמם את השחלות שקפאו לי מהמזגן עלה לאוטובוס גבר בגיל הישיבה ופנה אלי: נסיכה אפשר לשבת לידך?
תגיד אתה עמה??? עניתי לו, ובאמת נראה לך שאם הייתי נסיכה הייתי נוסעת באוטובוס עכשיו ולא באיזה רכב שרד לבושה בלואי ויטון חפה משפם וגבות ומחזיקה איזו כוסית שמפניה ביד אחת והמשרת שלי מכניס לי תותים ישר לתוך הפה???? וכן אתה יכול לשבת כי אם הייתי נסיכה אז האוטובוס סביר להניח היה של אבא שלי ואז הייתי אוסרת עליך לשבת.

הקטנה

הוא התיישב תוך כדי מעיכה של לחי אחת מהטוסיק שלי ומריחה של בית השחי המיוזע שלו על היד שלי והוציא מתוך הדוגי באג שלו (חבל שלא אכלו אותך הכלבים לפני) שנביץ סלמי איטלקי מרוח בחרדל עם איזו טבעת בצל וחסה מרוטה ואחרי שהוא הוריד לי גרעפס לפנים וגרם לעור הפנים שלי לפתח אבעבועות שחורות+אבעבועות רוח (הנהג ישר רצה לתת דוך לאיכילוב בכדי יכניסו אותי להסגר בכדי שלא תתפרץ מגפה, אבל הסברתי לו שזו תופעת לוואי מההוא שיושב לידי) הוא התחיל לספר לי בקצרה את קורות חייו מרגע ההשתרשות של הזרע בביצית של זאתי שהביאה אותו לעולם ליום זה כולל הצריבה שיש לו בכל פעם שהוא נותן שתן ופה התערבה כבר איזו זקנה שהרגישה בלונה פארק כאשר מדברים על מחלות ויעצה שילך לבדוק את הפרוסטטה.
ואחרי שהם פתחו מסביבי סניף של קופת חולים ופיזרו עשרות חיידקים לאוויר החלטתי לקום אל הנהג והתחננתי אליו שיהיה חברמן ויקח את השניים האלה לתימן כי ידוע שסחוג שורף את כל החיידקים ואותי דחוף הביתה כי הפרינצ’יפסה שאכלו לה את הראש באוטובוס צריכה לאכול משהו ולדגום בקוצי’נה שלה את סדרת הסירים והמחבתות האיטלקית של גיל חובב הכל כך יפה המצופה בציפוי ייחודי   עם אפקט אבן המחוזק במינרלים טבעיים קשיםמה שמאפשר לבשל ללא שמן כלל.

17523031_10155003935211280_1587354490120534110_n

ניודי בחמאת מרווה: ( מתכון שלמדתי מרומי נדלר מרומינה לה קוצ’ינה)

החומרים:

לניודי:

500 גרם גבינת ריקוטה מסוננת ממים (עדיפות לריקוטה של משק יעקבס, היא אחת הטובות בעיני)

1 ביצה

500 גרם תרד טרי.

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.

3/4  כוס קמח (עדיף קמח דורום)

מלח, פלפל שחור גרוס.

קמח לקימוח.

לרוטב: 

100 גרם חמאה

3 עלי מרווה טריים.

מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

חולטים את התרד כשלוש דקות במים רותחים, מסננים וסוחטים היטב, קוצצים את התרד ומעבירים לקערה, מוסיפים את הריקוטה, הביצה, הפרמזן ואת הקמח, מתבלים בפלפל ובמלח ומערבבים היטב.

בינתיים מרתיחים מים עם מלח בסיר ויוצרים מהתערובת  כדורים בגודל פינג פונג ומקמחים אותם, כשהמים רתחו מתחילים לזרוק את הניודי למים ומבשלים עד שהם צפים.

בסיר רחב ממיסים על אש קטנה את החמאה ומוסיפים את עלי המרווה מתבלים ומכבים את האש, מוסיפים את הניודי לסיר ומזלפים בעדינות מעליהם את רוטס החמאה. מגישים עם הר של פרמזן.

בתאבון :-)

17522812_10155003935206280_4956932250576749691_n

 

לינק לפרטים ורכישת מתנה מושלמת לחd : https://diners-gilhovav.co.il/?lead=facebook

* המבצע בשיתוף דיינרס ותקף לכל סוגי כרטיסי האשראי *

thumbnail_2

 

 

* המוצר התקבלת להתנסות *

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה